Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stypa

WRASTAJĄCE włoski

Polecane posty

co zrobić jak włoski zaczną wrastać? jak usunąć takie już wrośnięte włoski samodzielnie? Depiluje się od dobrych2 lat i tydzień temu zauważyłam pierwsze wrośnięte włoski .Może to przez to że zapomniałam wsmarować balsam? zawsze to robiłam a wtedy to mnie coś podkusiło i w ogóle nie smarowałam przez jakiś miesiąc. Ale ja jestem głupia! PROSZĘ POMÓŻCIE!

Gość _wredota_
mam ten sam problem...

ja paznokciem to robie i niektóre spokojnie wychodzą ale są takie które siedzą zażarcie i wyjść nie chcą no i tu chyba niestety będę musiała sięgnąć po igłę. Jeśli kogoś interesuje mój sposób to wygląda to tak że przykładam paznokcia do skóry i mocno pociągam do góry(w przeciwnym kierunku niż rośnie włos. I tak parę razy .tak jakbym się drapała tylko wolno i mocno. Wtedy robi się taka pętelka mała a włos wychodzi jak już ta pętelka się zrobi to łatwo go wyciągnąć.to jest o tyle dobre że chyba skóra się nie przerywa.nie polecam bardzo długich paznokci bo sobie poharatacie nogę.Tyle że niektóre naprawdę nie chcą wyjść.

Gość lepszy sposób
to wyciągnąć włoska czystą igłą.

STYPA kiedy smarowałaś się tym kremem? Napisz jak dokładnie robiłaś? Ja: peeling jakos wczesśniej, myje skóre wodą, wycieram, depiluje, myje wodą. A wy jak? (tzw. ja tam robię z pachami)

Gość ja szoruję ostrą gąbką w wanni

nooo ostra gabka najlepsza;) lbo peeling (ja uzywam Joanna - takie rozne owocowe, bardzo fajne, polecam:) ). Trzeba zetrzec stary naskoreki nie beda wrastac:)

Peeling wszystko powinien zalatwic a ta seria z Joanny jest rzeczywiscie suuper