Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niech ktoś odpowie ale mądrze

Reklamacja do Boga

Polecane posty

No dobra ja wiem że są ludzie którzy mają prawdziwie poważne problemy..., ale jednak zadam to pytanie. Czemu Bóg jednych ludzi uczynił budzącymi respekt mega atrakcyjnymi ludźmi z ikrą, do których inni jemu podobni też przebojowi lgną jak ćmy do światła tworząc wspólnie niesamowity splendor, a innych ludzi uczynił brzydkimi, mułowatymi, nudnymi i zakompleksionymi do których w najlepszym wypadku lgną tacy sami desperaci z kompleksami ? Czy Bóg zdaje sobie sprawę jak wielki jest wtedy smutek i przykrość tych drugich ? Gdzie tu sprawiedliwość ? Niby Bóg wszystkich kocha jednakowo ale w życiu jednym uczynił bajkowo już praktycznie od urodzenia a innym uczynił beznadziejnie już w zarodku i tej sprawiedliwości jakoś nie widać. No dobrze powiedzmy że ta sprawiedliwość ma nastąpić po śmierci i gdyby założyć taką definicję że rzeczywiście im gorzej komuś tu na ziemi to tym lepiej będzie miał w niebie no to przecież również by to było nie w porządku wobec tych towarzyskich uwielbianych przez otoczenie bo to by nie była ich "wina" że urodzili się zajebiści ? Kurde zagmatwałam to wszystko. Czy ktoś w ogóle wie o co mi chodzi ? którzy się urodzili niebie wszystkim bedzie wynagrodzk

to ostatnie zdanie sie mi niechcący wkleiło. Boli mnie w kazdym razie to że są ludzie uwielbiani przez wszystkich i sa ludzie wyizolowani którzy są uprzejmie traktowani tylko z grzeczności a tak naprawdę to nikt ich nie lubi, nie potrzebuje i nie respektuje. Są po prostu przezroczyści a wręcz przeszkadzający jak kurz na meblach, który pasuje zetrzeć szmatą.

Przyznaje się bez bicia że nie czytałam całego postu ale pozwolisz że uczepię sie jednego stwierdzenia : \"Gdzie tu sprawiedliwość ? \" Na tym świecie nie ma sprawiedliwości;)

Gość nooooooo
rozumiem dobrze,o co ci chodzi...ale trudne pytania zadalas,dlz teologa raczej,nie potrafie ci na nie odpowiedziec,,,

Bóg dał ludziom wolną wolę i rozum. Ze swoim charakterem można coś zrobić. Można się zmienić. A uroda nie jest najważniejsza, zresztą piękno to pojęcie subiektywne...

sama czesto zastanawiam sie nad tym. ale podobno kazdy jest kowalem swojego losu i to od nas zalezy czy wypromujemy sie czy pozostaniemy szarymi myszkami, niekoniecznie same atrakcyjne osoby przyciagaja innych , znam wiele lasek ktore nie sa specjalnymi pieknosciami a maja powodzenie maja to cos, sa usmiechniete

bo w następnym wcieleniu bedziesz kims innym a tak musi być zróznicowanie na świecie :o zeby Bóg miał się z czego posmiać a takby mu nudno było ja wyszukałam w tym takiego pozytywu ze w nastepnym wcieleniu bede ta \'wygrana\"

Mnie bardziej boli jak patrzę na te biedne dzieci w Afryce. Co one zawiniły? Czemu muszą tak cierpieć? Czemu Bóg pozwala na takie coś? Wolna wola...Eh...

Gość przykro mi ale nie wiem

Bóg jest sprawiedliwy i mądry, każdemu daje według potrzeb - on lepiej wie co potrzebujesz - bez obaw ;)

Hej! Może trochę w innym kierunku, ale skoro mówimy o niesprawiedliwości i o Bogu, to chciałabym wiedzieć gdzie jest Bóg gdy dzieją się straszne rzeczy na świecie, szczególnie z dziećmi. Czemu one są winne? Co z tymi wyrodnymi rodzicami katującymi swoje potomstwo, pedofilami znęcającymi się nad dziećmi i fizycznie i psychicznie? Sama jestem matką i osobą wierzącą, ale czasami mam chwilę zastanowienia, no i nie potrafię sobie odopowiedzieć co się dzieje z tym światem? CZy to ludzie są coraz gorsi?

Każdy dostaje od Boga to \"coś\".......... Tylko czasami sam nie wie, co to jest :)

Bóg jest z nimi i z nimi cierpi . Jak jest dobro to i zło a kto dokonuje zła - Bóg ? oj nie - sama sobie odpowiedz ;)