Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

A ja tam nic nie wiem

Prosze doradzcie coś

Polecane posty

Witam wszystkich Chciałbym was poprosić o poradę. Otóż jakieś 3 tygodnie temu poznałem na forum fajną dziewczynę nie z mojego miasta, zaczęliśmy rozmawiać na gg i chyba się polubiliśmy, wydawało mi się że znalazłem w niej bratnią duszę że może zostaniemy takimi internetowymi przyjaciółmi, naprawdę fajnie mi się z nią rozmawiało, że może rozmowa z nią pozwoli przełamać moją nieśmiałość do kobiet i że może będę w stanie poznać dziewczynę poza internetem, a może za jakiś czas się spotkamy i coś z tego wyjdzie tak sobie myślałem. Lecz z dnia na dzień dziewczyna ta zaczęła snuć plany jak to by mógł wyglądać nasz dom że ona by nie pracowała ja bym utrzymywał cały dom a ona sprzątałaby i gotowała obiadki na początku wydawało mi się to nawet śmieszne. Lecz ona chyba pisząc to nie żartowała bo coraz częściej pytała \"czy chciałbym ją\" z godnie z moimi poglądami napisałem jej że ja nie traktuje do końca poważnie internetowych znajomości, że tak naprawdę nigdy nie ma sie pewności z kim się rozmawia, każde z nas wytworzyło sobie w głowie obraz tej drugiej osoby i że może on byc rozczarowywujący w czasie spotkania w realu. Wyjaśniłem że słowo \"Chcę ciebie\", \"Kocham cię\" są przynajmniej dla mnie słowami wartościowymi których nie mogę stosować w odniesieniu do znajomości opartej tylko na gg, bo co zmieni to że powiem \"Kocham cię\" ? nic bo nie wiem kogo kocham, bo ja mogę jedynie kochać wyobrażenie o danej osobie. Taki jestem i powiedziałem że musisz to zaakceptować, powiedział ze akceptuje. Dzisiaj znowu wrócił ten sam temat powiedziałem oczywiście to samo że nie mogę jej powiedzieć \"Chcę ciebie\" bo tego nie wiem. I zaczęła że przegapiam możliwe że coś najważniejszego w życiu, że nic nie rozumiem bo dla niej poznanie kogoś przez internet może oznaczać ze można się w kimś zakochać. Napisałem jej nawet przykład że załóżmy w internecie pisze że jestem super, miły inteligentny. A w realu okazuje sie że jestem chamem, nie umiem sie zachować, źle ją traktuje. I zapytałem się czy w taki przypadku nadal by mnie chciał. Odpisała że nie, ale że nie można być podejrzliwym i katastrofistą. Moim zdaniem jest to czysty zdrowy rozsądek, i teraz sam już nie wiem, czy to ze mną jest coś nie tak ?? Lubię ją ale nie napiszę jej \"Chcę ciebie\" tylko dlatego że wiem że ona chciałby to usłyszeć, a tym bardziej że słowo to nie będzie z mojej strony szczere. Proszę poradźcie co mam robić

Gość a możesz w dwóch zdaniach
prostych się zmieścić?

Gość defuu
ja Ci powiem szczerze i bez wyrzytów sumienia - zostaw ta laskę, chyba, ze lubisz mieć popaprane zycie. to, że jestes niesmiałym facetem nie znaczy, ze nie zasługujesz na normalna dziewczynę. jej sposób myslenia jest wg mnie tragiczny. Tobie też taki nie odpowiada, więc sobie odpuśc. to tylko taka moja rada ;)

Gość boska grzesznica
panna zaangażowała się troche szybko i za bardzo widocznie ma troche empati w sobie choć to dla mnie niezrozumiałe tak ważnych słow nie rzuca się od tak Małość ludzka jest wielka.

Gość hmm..hmm..
bardzo dobrze myślisz. laska troche sie zagalopowała

Gość strzaleczka
daj sobie z nia spokoj bo chyba cs z nia nie tak! za szybko snuje z Toba plany...podejrzana sprawa :)

Rozsądne , zdrowe normalne podejście - napisz - że ją chcesz internetowo .To bedzie w zgodzie z prawda , lecz wytłumacz że internetowo . Dziewczyna powinna sie ucieszyc ale i moze zrozumiec - zakochała sie - może warto umówić sie na spotkanie i mieć problem z głowy . Może ? Sam oceń 🌻

Gość na moje oko jest w ciąży
i chce cię wrobić

z ta ciążą to dobre ale że na Twoje oko - to jeszcze lepsze 🌻 ps. Faceci jesteście wielcy !

a ja tam nic nie wiem---> wiesz, kobiety tak mają, ze zbyt szybko sie angazuja. Marzą o romantycznej milosci po prostu. Moze powinniscie sie spotkac i wtedy zobaczysz, czy cos z tego bedzie czy nie.