Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jala

PRACA W POLICJI

Polecane posty

NIE MOWIE O DROGOWCE CZY CHODZENIU W MUNDURZE ALE ZAWSZE MARZYLA MI SIE POLICJA JAK SIE TAM DOSTAC?

Gość Joliczynka
żadna szkoła policyjna:P Najpierw są egzaminy Test psychologiczny: badają ci IQ pytają czy widziałaś kiedyś zwłoki ale nie babcine tylko takie z wypadku itp. Kto cie namówił na pracę w policji, czy masz w rodzinie policjanta itp. Potem na kompie jest test, musisz dokładać klocki tam gdzie ich brakuje wyliczać ile ich brakuje w figurze przestrzennej o nieregularnym kształcie, wpisuywać jakieś słowa do tekstów i inne takie bzdety. Pytań jest o ile dobrze pamietam około stu i każde jest na czas. Potem jest test sprawnościowy na sprawnosciowym są brzuszki: ile zrobisz najwięcej w 30 sekund, piłka lekarska, tor przeszkód na czas i ławeczka, czyli przez trzy minuty wbiegasz i zbiegasz z ławki. W sumie to jest trudne, tylko tak sie zdaje łatwe, a z tego co wiem to jeszcze są testy na wiedzę...historia wos i inne takie społeczne nauki...a no i prawo:] Jesli jesteś z wawy to zgłoś się na nowolipki do pałacu mostowskich i tam zapytaj albo wejdź na stronę internetowa policji...

Gość jestem kobieta i chciala bym
pracowac w policji.mam srednie wyksztalcenie,obecnie skonczylam pirwszy rok studium prawa i administracji-zostal jeszcze jeden roczek.czy mam szanse dostac sie do pracy w policji?na jakie stanowisko?

Gość Joliczynka
w sumie to ja nie wiem jaki to ma wpływ ten policjant w rodzinie, bo ja akurat takowego nie posiadam. A co do administracji. Studiowałam wówczas zaocznie administracje na uw. To jest przydatny kierunek bardzo, natomiast jak ja rozmawiałam ze znajoma z komisariatu, która mi pomagała załatwiać papiery ankiety i inne takie to mi powiedziała tak: "Posłuchaj, dobrze, ze studiujesz tą administracje bo to mile widziany kierunek, ale na razie to ukryjemy, żebyś nie miała problemów z przyjeciem do pracy,bo wiesz a to bedziesz potrzebowała dnia wolnego bo zajecia, bo egzamin bo cos tam" Jala, teraz szukaja najwiecej do prewencji i do kryminalnej, ale własciwie każdy swoja kariere zaczyna od prewencji, czyli patrolowania ulic, parków i jeżdżenia na mecze. Ale to jakis okres ok 1-2 lat, potem można wskoczyc wyzej:)

Gość rozgraniczajcie
pracę w policji z byciem policjantem. ja pracuję w policji jako cywil.

Gość Joliczynka
do: jestem kobietą- czyli chcesz pracować w cywilu? W biurze, czy cos takiego? Nie wiem dokładnie na jakich zasadach przyjmują i jak jest w innych miastach, ale oni mają swoich ludzi spośród ktorych wybieraja sobie do biur- i to właśnie z tej grupy prewencyjnej itp. kto sie wykaże jakos to mogą mu zaproponować pracę. Nie wiem jak wyglada nabór z zewnątrz i czy w ogóle jest, bo oni baaaaardzo rzadko szukają ludzi z ulicy

Gość Joliczynka
rozgraniczajcie: toż właśnie to robimy:D ps. to skoro pracujesz w cywilu to moze powiedz kobiecie jak się dostać do policji jako cywil? bo ja szczegółów nie znam. Wiem to co słyszę od przełożonych i takie tam rzeczy

Gość startowałam do policji
należałoby sprawdzić na stronie urzędu służby cywilnej gdzie i jakie stanowiska są wolne. a jak chodzi o prace jako policjant to na stronie www.policja.pl napewno znajdzioecie infirmację o nabiorach które odbywają się chyba 3 lub 4 razy w roku składa się papierki, wyznaczają terminy egzaminu teoretycznegoi i srawnościowego. po zaliczeniu psycholog, wywiad środowiskowy i na koniec 6 mies w szkole skoszarowanej

ale musze przyznać ze łatwo nie było...

Marshall--> bardzo chętnie zobaczyłabym twoją minę na rutynowej kontroli drogowej, jak skomlesz kiedy cos jest nie tak...

Gość Marshall to recydywa
:P

Gość 000
obecnie nie ma większych trudności z dostaniem się do policji (mówię o pracy jako policjant nie cywil), dlatego, że jest bardzo dużo wolnych etatów, bo nikt nie chce pracować w policji. Trzeba mieć minimum wykształcenie średnie, zdać testy psychologiczne, sprawnościowe i z wiedzy ogólnej. Nikt z najbliższej rodziny nie może być karany, oczywiście sam zainteresowany też nie ;) Póżniej wysyłają na półroczne szkolenie, płacą wtedy najniższą krajową, zresztą będą tak płacić przez najbliższych kilka lat :D

mysle o pracwniku cywilnym jestem po administracji

możesz złożyc podanie,napisać czego mniej więcej oczekujesz.. Oni zdecydują,czy gdzieś się będziesz nadawać. O ile oczywiście będą kogoś potrzebować.Niestety znajomości się przydają...

Witamy.
Jesteśmy firmą zajmującą się od ponad 10 lat testami do Policji. Posiadamy wszystkie materiały które pomogą wam zdać testy do Policji za pierwszym razem. Mamy ponad 37 tyś pozytywnych opinii na największych forach policyjnych i nie tylko. Oczywiście mamy wszystko legalne w przeciwieństwie do innych osób, oczywiście wszystkie papiery możemy przedstawić. 

Nasze materiały testy do policji zawierają:
- aktualny test wiedzy ogólnej z odpowiedziami (aktualizujemy na bieżąco)
- multiselect z nowym profilem policjanta - nie te stare ponad 560 pytań, nowe zadania poradniki itd
- cechy policjanta, wady, zalety itd
- testy które są w poradni zdrowia psychicznego (matryce ravena, test niedokończonych zdać, wyjaśnienia pojęc itd)
- testy na rozmowę kwalifikacyjną wraz z odpowiedziami
- i inne poradniki, dokumenty, wnioski 

Wszystkie testy są sprawdzone w 100% o czym świadczą opinie

Chcesz zdobyć nasze testy pisz lub dzwoń

Jarosław Sokołowski

testydopolicji@op.pl
tel 666 194 944 w godzinach 10-17 prócz weekendów i świąt
gg 6775028

Zapraszamy