Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1980.

Mam pomysl na fajny prezent dla rodzicow -

Polecane posty

Gość 1980.

Dziewczyny, wlasnie zastanawialam sie nad prezentem dla rodzicow bo za miesiac slub I przyszedl mi do glowy pomysl ze widzialam sliczne foto-albumy (ksiazki) z uroczystosci weslnych wiec postanowilam skomponowac taka ksiazeczke z naszych zdjec z dziecinstwa az do czasu slubu. Mozna dodac efekty specjalne,ramki I inne komputerowe cuda, swoje napisy pod kazdym zdjeciem. Ksiazka jest formatu A4, oprawiona w skore z pieknym zdjeciem na okladce, z pieknymi kompozycjami zdjec w srodku. Moim zdaniem to swietna pamiatka dla rodzicow I bardzo gustowna, duzo lepsza niz jakies tandetne sztuczne ksiazki. W internecie znajdziecie duzo linkow to firm, ktore oferuja tego typu uslugi.Nie chce podawac konkretnych firm bo napadniecie na mnie ze to reklama. Pozdrawiam :-)

Gość vicckkiii
Super pomysł, ja mam ślub w 2008, ale tym mogę się już teraz zająć. Bo trochę czasu zajmie zbieranie zdjec

Gość jeden problem
,Jak zamówić Fotoksiążkę? Wystarczy przesłać zdjęcia w formie cyfrowej (JPG,TIFF,PNG,BMP) w dowolny sposób, mogą być nagrane na płytę CD/DVD lub też wysłane e-mailem czy też za pomocą serwera ftp.' A ja nie mam zdjęć z dzieciństwa w formie cyfrowej...

Gość 1980.
zdjecia mozna zeskanowac i wyslac na plycie lub mailowo,mozna sie takze udac bezposrednio do biura firmy, ktora sie tym zajmuje

Gość panczurka
Ja już dawno myślałam o takim prezencie dla rodziców, ale wykonam go sama, ręcznie - teraz można kupić takie ładne, nastrojowe albumy do wklejania zdjęć. Takie ze 'starego' papieru widziałam nawet w kwiaciarni. Koszt dużo niższy a zabawy z tym też niewiele- najwyżej na 3 popołudnia (2 księgi). Poza tym też na weselu, w momencie przeznaczonym na podziękowania dla rodziców, zamiast tańczyć walczyka (czego po prostu nie przyswajam) pokażemy przygotowaną przez nas projekcję zdjęć - od bobasa po wspólne już chwile. Można to przygotować w Power Poincie. Wypożyczenie projektora to kwestia około 100 zł na dobę (można też taniej-za 'wódeczkę' w spółdzielniach mieszkaniowych), a myślę że pomysł wart jest świeczki ;) Powodzenia dziewczyny! :)

Gość vicckkiii
No ok, ale zeby zrobic dwa komplety, to skad bedziesz miala tyle zdjec? Masz wszystkie podwojne? Bo jesli chodzi o zdjecia z dziecinstwa, to nawet nie mam kliszy. A jak sie je skseruje, to niezbyt ladnie to bedzie wygladalo

Gość vicckkiii
walczyka tez nie trawie...i wszyscy ryczą, jak na pogrzebie

Gość do 1980.
Podaj linki firm :)

Gość panczurka
do vicckkii - zeskanuje ;) Tak to prawda, mam dużo zdjęć z dzieciństwa. Już powybierałam ze 30 :)

Gość teraz
nie musisz skanowac zdjec, teraz sa takie mozliwosci ze idziesz do fotografa ze starym zdjeciem i on robi z niego odbitki, tak ze nie potrzebujesz kliszy z dawnych lat :-)

Gość panczurka
No proszę... a drogie takie 'odbitki'?

Gość koszt
zblizony jest do normalnej odbitki, no moze niewiele drozej

Gość vicckkiii
Jeśli tak się da, to super. A właśnie, czy dla rodziców panny młodej i pana młodego ma to identycznie wyglądać? Moim rodzicom z checią to przygotuję, ale przyszłych teściów nie trawię, wiec nie wiem czy będę umiała się dla nich wysilić :(

Gość panczurka
Ja moich też nie trawię, ale zrobię dwa egzemplarze, żeby mojemu P. się przykro nie zrobiło. Ale czy będą identyczne to nie wiem... Może do czasu poznania zrobić inne (tzn moim rodzicom wkleje moje zdjęcia, a teścoim zdjęcia P.), a od czasu poznania takie same w obu egzemplarzach? Jeszcze się zastanowię...

Gość vicckkiii
Dzięki. Na pewno z większą przyjemnością zrobię to dla moich rodziców, ale teściom też zrobię, bo inaczej przyszły mąż moglby sie obrazić. Na szczescie jego rodzice mieszkaja w innym miescie i bede ich rzadko widywac. Najgorsza jest jego matka, mam wrazenie ze zazdrosna o synusia.... Oby było dobrze, w końcu wychodzę za mąż za jej syna, z nią ślubu nie biorę :) ufffff!!!!!!!!!! Cale szczescie!

Gość Ewelinkaaaa33
Mój facet namówił mnie na kryształ z grawerowaną dedykacją, bo teściowa lubi takie świecidełka ;) http://www.krysztaloweupominki.pl/ A niech mu będzie :) Raz jej zrobię dobrze ;)

Gość azxd
co wy z tymi krysztalami... sa okropne... wygladaja jak takie nagrobki... smutne i bez gustu.... moi rodzice chyba by to wrzucili na dno szafy zeby nikt nie widzial... lezy, straszy i zbiera kurz...

Jeśli Twoja teściowa lubi kryształy to czemu nie? Ja bym raczej takiego prezentu nie podarowała, bo to totalnie nie w moim guście. Ale ostatnio zaciekawiły mnie ramki cyfrowe, np. takie: http://www.lucasgsm.pl/ramki-cyfrowe/genius-dpf-702-crystal/flypage.tpl.html Świetna sprawa. Zdjęcia wgrywasz na USB i podłączasz do ramki. Możesz codziennie cieszyć się nowym zdjęciem albo nawet ustawiać coś jak pokaz slajdów. Bardzo pomysłowe według mnie.