Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zygzakowato

Pytanie o cywilny-kiedy zamawiać?

Polecane posty

Gość zygzakowato

Chciałam się dowiedzieć z jakim wyprzedzeniem trreba zamawiać termin ślubu w USC? Tak samo z rocznym wyprzedzeniem czy tam nie ma takiego oblegania? Jesli np. poszłabym do USC w lipcu żeby zamówić termin na październik czy listopad tego samego roku to jakie mam szanse? Gdzie się ew. mogę o to zapytać?

Musisz iść do USC. Tam na tablicy ogłoszeń będą takie inf. Albo zapytaj tam jakiegoś urzędnika w wydziale. W Kraku ok 6 miesięcy wcześniej trzeba się głosić do cywilnego.

Gość madzia--
ja z tego co sie dopytywalam,to powiedzieli mi ze na slub czeka miesiac i 1 dzien.wiec jak pojdziesz np 20.07 to slub bedziesz miala 21.08

Gość zygzakowato
Ja w Tarnowie mieszkam wiec moze tma bedzie mniejszy natlok? Dzieki za info. A to ja mogę sobie tak po prostu pojsc i sie zapytac? nie wiesz ile kosztuje ew. rezerwacja terminu i sama ceremonia, tzn. oplata tego ślubu w USC?

Ostatnio byłam do spisywania dokumentu do ślubu konkordatowego (84zł) innych opłat nie znam. Ale Zwyczajnie możesz podejść do USC i zapytać. Tak jak mówię tu na tablice było jak byk napisane zapisy pół roku wcześniej....

Gość miesiąc i 1 dzień
ale w stolicy na Starówce np. rok wcześniej jeśli chcesz termin typu 08.08.2008 lub miesiące z R, w innych usc też na parę miesięcy przed

Gość panczurka
Moja koleżanka poszła w czerwcu i już w lipcu (w piątek 27 lipca) ma ślub. Zajęło jej to niewiele ponad miesiąc.

Gość powiem takkk
"Tak samo z rocznym wyprzedzeniem czy tam nie ma takiego oblegania? " ale w kosciele tez nie ma takiego oblegania. Problem maja z salami,zespolami itd. Jesli bierzesz koscielny bez zadnych "dodatkowych atrakcji" tez moze zajac Ci to chwilke. Ja bralam w czerwcu koscielny. Zaczelam zalatwianie na 3 miesiace przed... A potem mialam jeszcze duuuuzo wolnego;)