Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliwqa

PIELUSZKI TETROWE CZY JEDNORAZOWE??

Polecane posty

Gość oliwqa

młode mamy co mi powiecie na ten temat położna mi powiedziała że pieluszki jednorazowe są całkowicie bezpieczne ja sie zastanawiam fakt pieluchy jednorazowe to wydatek ale tetrowe tez nie są tanie(pranie, gotowanie, prasowanie no i czas) TO Z SERII DYLEMATY PRZYSZLEJ MAMY :)

no jasne że pampersy,huggiesy i inne.W 100% wygodniejsze dla dziecka i mamy.A koszt ...biorąc pod uwagę że pieluchy tetrowe trzeba gotowć tj.Pralka na 90 stopni,potem prasować to chyba wyjdzie na to samo lub nawet jednorazowe -taniej:)

Gość Brodawka mała
Dla palki pampersy są mało bezpieczne a karmienie dziecka w 3 miesiącu życia słoiczkami czy czymś innym typu jabłko itp jest oki to radze nie słuchać paulki.................mam dwoje dzieci i radze matka które są matkami pierwszy raz...pampersy są oki,pomagają w życiu,nie dość ,że masz mnóswto obowiązków przy dziecku(pranie,mycie ,karmienie,noszenie na rękach i spacery).Nie uczulają(np może w 3 %)myk myk i dziecko0 czyste.Zero prania tetry,upierdzielania się z pieluchami..

Gość Brodawka mała
Umiem czytać,i śledze twoje mało pomocne rady.Na Twoim miejscy porozmawiałabym z mamami majacymi więcej dzieci.Od kiedy zostałaś mamą robisz z siebie wszystko wiedzącą matke Polke.Wiesz....siedziesz w necie i czytasz to i tam,i chyba wszędzie jest napisane jak i kiedy dokarmia się dziecko.Mądra matka zmieniłaby lekarz natychmiast słyszą słaowa(może Pani dokarmiać 3 miesięczne dziecko)ALE NIE TY......

Gość mama Wojtusia
Paulka karmienie 3-miesięcznego dziecka zupkami to na pewno za wcześnie.Dopiero po czwartym miesiącu zaczyna się wprowadzać nowe składniki (zawsze pojedynczo!!!),typu marchew,jabłko (sprawdzając czy nie uczulają),a potem dopiero rozszerza się dietę.Jakie zupki dajesz 3-miesięcznemu dziecku?co jest w ich składzie?i co za lekarz Ci na to zezwolił?weź sobie chociażby jakiś pordnik żywienia,z paczki,którą dostałaś w szpitalu,to tam na pewno jest napisane,że rozszerzanie diety po 4 miesiącu,a jeśli dziecko jest na piersi,to nawet po 6...

Gość Brodawka mała
Nie umiesz czytać???To chyba Twoje słowa!!!Przeczytaj wypowiedz a potem komentuj,no tak znasz swojego lekarz bo chyba nadal Cie leczy (PEDIATRA). Nie jedna pomarańczowa ma więcej do powiedzenia niż ty...i to mądrych rzeczy.. A Twoje dziecko to chyba miało bakterie nie z pieluch tylko ze szpitala...???!!!

Gość Brodawka mała
I te ziemniaki.............hmmmmmm,najwcześniej od 5 miesiąca............. Dziewczyno,jeżeli rady lekarza zaprzeczają wszystkiemu co piszą książki,to chyba pora na zmiane.....................LEKARZA!!!!!!

Gość doświadczona mama
na początek zdecydowanie pieluszki tetrowe, są najbardziej naturalne, pod warunkiem że prane w odpowiednich środkach. jednorazówki można wprowadzić w póżniejszym czasie, lub podczas wyjść z domu, jak maleństwo jest starsze to tetrowe można całkowicie odstawić

Gość mama Wojtusia
moim zdaniem za wcześnie,na zupki,tym bardziej,ze jest na Nutramigenie=jest alergikiem!!!na pewno nie powinna jeść pietruszki.Jak mała ulewała mlekiem,to świadczy to o niedojrzałym do końca układzie pokarmowym (nie miałam tego problemu,ale wiem,że jest specjalne mleko dla dzieci ulewających) i raczej nie powinna być dokarmiana...

Gość Brodawka mała
Nie krytykujcie tylko Paulki bo się obrazi.(i lekarz którego zna od urodzenia jej tak kazał)...Matka Polka ŚMIECHU WARTE>>>>>>>>>

Gość mama Wojtusia
ja jej broń Boze nie krytykuję,wyrażam tylko swoje zdanie na ten temat,na pewno chce dobrze dla swojego dziecka,jak każda mama.Pytanie tylko,czy ten znajomy lekarz jest dobrym lekarzem,bo jest właśnie znajomy,czy naprawdę taki jest?

Gość mama Wojtusia
a wracając do głównego tematu,to stawiam na pampersy!!!są wygodne,praktyczne i jakby przeliczyć koszt prania,prasowania etc.pieluch tetrowych,to chyba wyjdzie na to samo...minus pampersów jest taki,że dziecko trudniej oduczyć noszenia pieluchy,bo tetra wiadomo...nasika i dziecko czuje,że ma mokro i zimno,a w pamperku jest ten absorbent i dziecko kilka godzin moze chodzić w "suchej" pieluszce

Gość kotlinka
są tu wypowiedzi, żeby na początku tetry a potem pampersy. A co w szpitalu zakładają noworodkowi na pupę? Tetre czy pampersa? Ludzie, wyluzujcie, jeżeli kogoś stać na bawienie się z tetrowymi to proszę bardzo. Miliony dzieci wychowały się na pampersach i żadnych negatywnych skutków nie ma. Nie cofajmy się !!!

Gość nononooooooooo
lekarza zna od urodzenia...hmmMoże ta lekarka nie dokształca się w swojej specjalności tylko działa tak jak dwadzieścia pare lat temu.Bosz....tylko że wtedy zalecano również kąpać się ciężarnym raz w tygodniu i takie tam inne brednie...Swiat się zmienia,medycyna idzie do przodu a nasza Paulka dalej z doktorką na emeryturze...

Co do pieluch-zdecydowanie jednorazowki! Paulka!A probowalas konsultowac diete z innym pediatra?W takich sytuacjach zasze trzeba posluchac innych-to prawda,swiat sie zmienia i medycyna tez.To co uwazano za sluszne kiedys,juz sie nie stosuje.Przyklad-kiedys robiono szczepionki czy zastrzyki tylko w pupe-teraz uwaza sie za bezpieczniejsze klucie w udo i tego ucza mlodych lekarzy.Ja cie nie mam zamiaru krytykowac,ale nie ufaj nikomu bezgranicznie,pytaj,czytaj(nie na kafeterii oczywiscie) i zglos sie do innego lekarza!

Gość ja pierdziuu
uspokujcie się ! 3 czy 4 miesiąc, to kwestia umowna, każde dziecko jest inne. paulka dostała indywidualną poradę lekarza, więc nie próbujcie być mądrzejsze!! i jeśli ktoś tu się wymądrza, to ta brodawka, a nie Paulka. co? ona nie mogła napisać własnego zdania na temat pieluch?? czy tego, co powiedział jej lekarz? przecież nie napisała autorce "koniecznie urzywaj tylko tetrowych!!", tylko odpowiedziała na pytanie zawarte w temacie, którego treści chyba brodawka nie zrozumiała, bo robi tu awanturę i nie pozwala innym wyrażać własnego zdania. A dziecko Paulki zaczeło już 4 miesiąc, jeśli kturaś liczyć umie...

Gość ja pierdziuu
używaj któraś przepraszam za błędy :-)

Gość i jeszcze...
uspokójcie tępaku