Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znowu_to_samo

TRĄDZIK WRÓCIŁ- co dalej?

Polecane posty

Gość znowu_to_samo

Przez 7 miesiecy brałam antybiotyki(tetralysal)było ok. miesiąc temu skończyłam brac i od 2 dni jest źle. Dodam, że mój trądzik nie jest spowodowany hormonami, bo byłam u endokrynologa i robiłam badania. Mam jeszcze żele i maście od dermatologa, ale to nic, bo to wychodzi od wewnatrz. Jest mi bardzo żle, bo myślałam, że juz sięw tego pozbyłam. I co teraz? Miałam sporo skutków ubocznych po antybotyku, wiec więcej ich brac nie moge. Czy są jakies inne środki, które pomogłyby?

No z tego co wiem, to jesli nie pomagają kuracje antybiotykowe, to teraz dermatolodzy proponują ostateczne rozwiązanie, czyli leki zawierające izotretinoinę. Popytaj dziewczyn - jest topik kampania antytrądzikowa.

Gość znowu_to_samo
Coś kojarze. Chodzi tu chyba o Roa i Izotek? Pamiętam, że lakarka mówiła, ze jeśli wróci, to dostane coś "mocniejszego", ale nie powiedziała co. Mięsiac od kuracji antybiotykiem minął, a ja wciąż lecze się z grzybic i innych "fajnych" rzeczy. Za jaką kare ja to mam?

Nie przejmuj się. Grzybica spowodowana kuracją antybiotykową jest wyleczalna. Trochę z tym zachodu, ale da sie wrócić do równowagi. Musisz po prostu sobie teraz przemysleć, czy jesteś zdecydowana na izotek, albo inny lek tego typu. No i przede wszystkim musisz liczyć się z kosztami, bo to droga \"impreza\". :( I nie przejmuj się tak. Jak rozmawiałam z moją dermatolog to powiedziała, że coraz więcej przychodzi do niej kobiet, takich już nawet lekko przed trzydziestką, a nawet po, które mają z tym problem.

Gość znowu_to_samo
Widzę, że znasz sie ma rzeczy. Mam pytanko. Wiem, że Izotek jest nieco tańszy od Roa. Jaki jest przeciętny mięsięczny koszt? Dodam, że waze 50 kg. W sierpniu ide do lekarki i zobaczymy. Cos czuje, że będzie chciała mi to przepisac i wolę się przygotowac psychicznie na koszty.

Nie wiem, nie leczyłam się izo. Popytaj dziewczyn, wszystko Ci powiedzą. Mnie np. dermatolog powiedziała też o nowym leku - Curacne. Ponoć jest \"czystszy\" od izoteku, i zdaje się, że pomimo tego, że to lek francuski, jest chyba tańszy.