Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna z wrocka

czy 26 lat to nie zbyt szybko na dziecko

Polecane posty

pierwsze dziecko urodzilam w wieku 21 lat i zdecydowanie nie potrafilam az tak cieszyc sie macierzynstwem jak po urodzeniu drugiego dziecka, czyli majac 25 lat. Mysle, ze to trzeba czuc i bardzo pragnac. To sprawa indywidualna kazdego czlowieka. teraz majac 27 lat jeszcze bardziej ciesze sie z macierzynstwa i bycia matka. Ciesze sie, ze mam juz \"odchowane\"dzieci.

Gość openfinance
mozesz sobie czuc instynkt majaci 15 lat, ale odpowiedzialna kobieta zachodzi w ciaze wtedy, kiedy wie, ze bedzie w stanie utrzymac dziecko bez pomocy rodzicow i meza, jakby zdecydowal sie odejsc. Nie sadze, aby 22,24 latka dala rade, chyba ze mamulka kupila mieszkanko, samochod i jeszcze zalatwila prace za 3 tys. dziewczyni bez studiow.

Gość openfinance
swiat by nie wyginal. Przestancie tylko naginac swiat do waszej chorej rzeczywistosci. Na zachodzie zadna kobieta pochodzaca z klasy sredniej i wyzszej nie urodzi swiadomie dziecka jezeli bedzie ponizej 25 roku zycia. To oczywiste, ze najpierw sie konczy studia, potem idzie sie do pracy i po paru latach, kiedy ma sie juz doswiadczenie zawodowe mozna pomyslec o dziecku.

nie będę się z Tobą spierać, bo to nie ma sensu, Ty myślisz tak, ja inaczej i ok.

Gość becika

Gość becika
nie no co ty maja kumpela ma 15 lat i ma roczną Elizę i jest w ciąży znowu

Gość mmmmmmmkkkk
fajne masz kumpele:) wiadomo ze swiadomie w ciaze zachodzi 10% a reszta to wpadki

Gość mmmmmmmkkkk
fajne masz kumpele:) wiadomo ze swiadomie w ciaze zachodzi 10% a reszta to wpadki

Szybko to gdybys miala18lat ale26???Ja tyle mialam jak zaszlam i dobrze bo pozniej to o drugie sie staramy

Gość Gonia1987
a ja mam 20 lat i jestem w ciąży i nie uważam, że to za wcześnie. z medycznego punktu widzenia pierwsze dziecko najlepiej urodzićod 19 do 28 roku życia. Ale to zależy od psychiki. Jedna kobieta jest na macierzyństwo gotowa w moim wieku inna w wieku 40 lat, tylko wtedy niestety często może być za późno..

Gość j_paj
jak ja mialam 26 lat to myslalam tak jak Ty.wszyscy mi gadali ze juz czas juz czas bo potem downa urodze i to najczesciej byly jakies osoby niedouczone,ciocie itp.-stare baby ktore rodzily w wieku 17 -18 lat wiele lat temu.a spotkalam pania od biologi ze szkoly sredniej i powiedzialam jej o swoich obawach.strasznie sie przejmowalam tym wszystkim.bo zapytala czy juz mam meza dzieci itd.i powiedziala mi ze mam jeszcze czas spokojnie kilka lat nawet do 35 roku zycia. teraz mam 28 lat jestem w ciazy nieplanowanej ale bardzo sie z tego ciesze bo wlasnie teraz czuje ze zycie mi sie ustatkuje.