Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna z wrocka

czy 26 lat to nie zbyt szybko na dziecko

Polecane posty

Gość anna z wrocka

chcemy bardzo miec dziecko ale mam watpliowsci czy to nie zbyt szybko ze pewne etapy w zyciu zostana zamkniete

Radze Ci poczekać jeszcze z 10 lat to jak pójdziesz na wywiadówke to nauczycielka pomysli ze babcia przyszła do wnusia! Ludzie czy wyście powariowali!

Gość zrob sobie dziecko ...
po 40 wtedy jest najlepszy okres na macierzynstwo ... Nie no zalamujecie mnie tymi pytaniami, oczywiscie ze wtedy jest dobry czas ... przynajmniej tak mysli wiele kobiet ... ale to kiedy Ty urodzisz dziecko i dojrzejesz do macierzyństwa, zlezy tylko od ciebie ...

Gość anna z wrocka
mamusia mi nie pozwala mieć dziecka :classic_cool:

według niektórych lekarzy kobieta powinna urodzić pierwsze dziecko przed ukończeniem 26 roku życa,a ty tu piszesz czy nie za wsześnie.Jeśli jestteś psychicznie do tego przygotowana to nie widze przeciwskazań

Gość no helllo
Ja mam 26 lat i urodze moze za 2 lata. Ale mieszkam w duzym miescie, jestem wyksztalcona i gdybym urodzila, jak niektore na tym forum, to byloby jak patologia. Wiekszosc moich kolezanek rodzila pierwsze dziecko w wieku ok. 28-32 lat

Gość anna z wrocka
ja sie boje ze to jeszcze wczesnie.Marzylam o wpadce aby nie byc zmuszonym samemu do podjecia tej decyzji.To bardzo trudne

Gość Słowo patologia wiesz co
oznacza !!!!! ?? Jak nie rozumiesz pewnych słów to powstrzymaj się od komentarzy.

Gość no helllo
Poczekaj jeszcze. A jak się samo trafi, to ok, ale jak masz wattpliwosci, to lepiej sie wstrzymac. 28 lat to super wiek na rodzenie, wiec sie nie stresuj i nie sluchaj tych zaciazonych mlodocianych, ktore sa po prostu zalosne

Gość anna z wrocka
musze jeszcze dokladnie z partnerem podyskutowac.To musi byc wspolna decyzja

anna z wrocka -podobno na wszystko w życiu przychodzi czas,jeśli nie jesteście jescze na to gotowi -poczekajcie

Gość katechinka
nie sluchaj tych malolat, ktore wpadly i teraz probuja siebie i innych przekonac, ze najlepiej rodzic dziecko w wieku 20-24 lata. One musza w to wierzyc, bo inaczej by sie zalamaly, gdyby zdaly sobie sprawe co zrobily ze swoim zyciem. Wedlug mnie mozesz spokojnie jeszcze poczekac 4 lata. 30 to chyba najlepszy wiek.

mojego synka urodziłam w wieku 26 lat i myślę że był to odpowiedni moment:)

Gość anna z wrocka
jestesmy razem 7lat moj facet ma prawie 30 lat.Chcemy miec 2 dzieci i roznica wieku u dzieci najlepiej 4-5lat:)

Gość no helllo
4 - 5 lat, to duza roznica wieku, dzieci juz wtedy sie ze soba nie dogadają, zwlaszcza jak bedą innej plci. Ja chce miec pierwsze w wieku 28 lat, a drugie w wieku 30-31 lat

Gość anna z wrocka
ja chcialam aby jedno juz bylo dostatecznie dorosle i abym mogla popracowac w miedzyczasie

Gość no helllo
a Magdziaa83 zaliczyła wpadę i teraz pospiesznie bierze slub, to co ma gadac? Teraz to juz musi mowic ze najlepiej jest jak najwczesniej miec dzieciaka

Gość anna z wrocka
kiedys mowilam ze jak bede miec 25 lat to bede miec a teraz mowilam ze 30 ale moj facet stwierdzil ze to zbyt pozno

Gość no helllo
Wypośrodkuj na 27-28

Ja mam 26 lat i własnie jestem w ciąży...uważam ze to najlepszy okres do tego, by mieć dziecko, tym bardziej ze oboje tego pragniemy:) Samemu trzeba do tej decyzji dojrzeć i nie pytać nikogo czy to juz czas czy moze jeszcze nie...każdy jest inny i na pewno bedziesz wiedziała kiedy bedzie \"ten\" czas:)

czas na dziecko jest wtedy, kiedy się go pragnie :) bo żadne pieniądze, wykształcenie, \"obycie\" w świecie nie dadzą dziecku tego, czego najbardziej potrzebuje - miłości rodziców :) jeśli uważasz, że nie jesteś gotowa, to faktycznie, lepiej nie podejmuj takiej decyzji, ale musisz również zdawać sobie sprawę z tego, że nie zawsze jest tak, że \"mówisz, masz\". NIe zawsze udaje się zajść w ciążę na zawołanie.

Gość nie badzcie tak głupie
takj tu wiele czuje ze czas na dziecko jak skonczy podstawówke hahhhh

ja mam 26 lat i mysle że to najlepszy wiek na dziecko... ale każdy podchodzi do tego inaczej...

Gość
Oczywiście, że nie. Z medycznego punktu widzenia to najlepszy czas. Kiedyś pierworódkę do 28 roku życia nazywano starą pierworódką:o Teraz czasy się zmieniły i wszyscy podążają za modą na \'Późne macierzyństwo\". Ja mam 24 lata i gdyby nie fakt, że poroniłam miałabym już prawie 2 - miesięcznego bobasa:):) Ale w wieku 25 lat planuję urodzić i uważam, że to jest świetny czas:) pzdr

Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Jestem w ciazy Mam 28 lati uwazam ze to moj najlepszy czas na dzidziusia. Skonczylam studia, wyszalalam sie, znalazlam odpowiedniego faceta, po trzech latach zlapal mnie instynkt i zaszlam w ciaze. Mysle ze to dobra kolej rzeczy.

Gość elita83
ta dyskusja to wogole jest niepotrzebna.. za wczesnie na dziecko to moze 18 lat... ale 26. ja mam 24 i jestem w siodmym tygodniu.. nie uwazam ze to za wczesnie.... ale na pewno 40 lat to za pozno. no ale skoro sie trafi.. trudno.. gdzies wyczytalam ze do 30tki to najlepszy wiek na rodzenie dzieci pa slonka