Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość betitititit

Brązowa ,,ciecz z moczem???

Polecane posty

Gość betitititit

Witam. mam pytanie. od 2-3 dni jak robie siku to wraz z nim leci mi takie cos brązowego z takimi jakby bardzo czarnymi grudkami? nie wiem jak to nazwac. Czy moglisbyscie mi pomoc i powiedziec co to moze byc? MArtwie sie. Dziekuje bardzo

Gość betitititit
???

Gość betititi
jejku sama nie wiem...jak napieram mocno to leci. Jak mam poznac czy to z pochwy czy z pęcherza?? ale mysle z pochwy. Moze ti mijedyna pomozesz ..

Gość betititi
Nominko jestes???

Ty nie myśl, ty sprawdź :). Zakładasz tampon, płytko, tak by jego dolny brzeg był równy z \"linią\" wejścia do pochwy. Jeżeli dalej masz dolegliwości, znaczy, że to z dróg moczowych. Jeśli nie - to pochwa. A Ty nie masz po prostu plamień, krwawień etc.?

Gość betititi
na majtkach bardzo niewiele, odrobinka. kupilam sobie tatntum rosa.. nie wiem co robic.. A domyslasz sie co to moze byc?? A jeszcze pytanie mam dociebie jak sie jest w ciazy to ma sie jakiekolwiek plamienia

Gość betititi
to tak wyglada jak bym miala koniec albo poczatek miesiaczki..ale to nie jest to.... wczesniej spoznial mi sie okres ok miesiaca. Nie wiem nie znam sie moze ty mi cos doradzic... To tak wyglada jak by ciesz i w tym takie jak bykawalki naskurka tyle ze ciemne

Gość betititi
bosha jakie byki.. oczywisci naskórka

Gość intrygujące...
a ile masz lat?

Gość betititi
niecale 20

Gość betititi
a ma to jakies znaczenie???

Gość proponowałabym wizytę
u ginekologa, żeby to sprawdził. Bo to wygląda na jakieś oczyszczanie się macicy przy bezowulacyjnym cyklu. Bez obejrzenia tego, trudno wyczuć. A czy teraz przypada czas miesiączki?

Gość betititi
a czy moglabys mi powiedziec co to znaczy oczyszczanie sie macicy?? hm.. okres jeszcze nie teraz moze za ok 1 tyg.

oczyszczanie się macicy - to wypływ krwi miesiaczkowej przy niezapłodnionym jajeczku. Zwykle kiedy cykl jest bezowulacyjny to znaczy ze nie było tam jajeczka, które ewentualnie mogłoby sie w macicy zagnieździć pojawia się taka jakby "stara" brązowa krew i takie jakby złuszczone skórki. Natomiast jeśli macica pozbywa się niezapłodnionego jajeczka, krew jest czysto czerwona z takimi jakby mięsistymi kawałkami. Skoro poprzednia miesiaczka się spoxniła, to może ta jest wczesniejsza? A w ogóle do tej pory miałaś regularne krwawienia? Brałaś jakieś tabsy albo postinor? Ja dla pewności poszłabym na badanie aby sprawdzić czy nic złego się nie dzieje. Zawsze co lekarz, to lekarz a nie osoby z forum, które moga się mylic

Gość intrygujące...
Pytałam o wiek, bo gdybyś była nastolatką, to znaczy miałabyś tylko kilka okresów dotychczas, takie jakby plamienie byłoby normalne. No ale widze żeś już duża dziewczynka ;) Nie ma co panikowac tylko do gina leć i już. Albo do lekarza rodzinnego, niech cię skieruje do urologa.

Gość betititi
nie bralam zadnych tabletek... miesiaczki mialam raczej regularne tylko od czasu do czasu spoznialy mi sie. i ostatnio tak bylo. Nie wiem czy to ma jakies znaczenie czy nie ale jeszcze nie wspolzylam. Tak, to tak wyglada jak kawalki naskorka z taka jasno brazowa ciecza. I dodam ze nic mnie przy tym nie piecze nie swedzi. A jak kupiłam ten tantum rosa i uzyje to nic mi sie nie stanie?? Z tego co piszesz wnioskuje ze znasz sie troche na tym.

Gość betititi
a ile te oczyszczanie mniej wiecej moze trwac???

jeśli cię nic nie boli ani nie piecze, nie masz problemów z oddawaniem moczu, to jednak wskazywałoby na "dziwną" miesiączkę a nie na zapalenie pęcherza, nerek czy problemy z pochwą. Myślę, że Tantum Rossa nic w tym przypadku nie da, bo to środek odkażający po prostu. Zapisz sie na poniedziałek do gina, bo mnie to wygląda na przypadłość ginekologiczną jednak. Bez potrzeby nie uzywaj Tantum rossa, bo możesz zniszczyc właściwą florę bakteryjną pochwy. A wygląda na to, że nie ma potrzeby tego uzywać.

Gość betititi
A mozesz mi powiedziec mniej wiecej ile te oczyszczanie moze trwac??

a jeszcze przyszło mi do głowy, że może masz taką "dziwną" miesiączkę przez ostatnie upały. Czasami tak bywa, że zamiast normalnej, właśnie w lecie pojawia się taki dziwoląg. Tak czy inaczej może przydałaby sie ta wizyta u gina, może wyśle cie na zbadanie poziomu hormonów, czemu tak sie dzieje, że taka skąpa teraz. To zwykle trwa tyle, co normalna miesiaczka, tyle, że konsystencja inna

Gość betititi
dziekuje bardzo serdecznie za wszytko. BArdzo jestem wdzieczna za poswiecony czas:)

nie ma sprawy - trzymam kciuki, żeby dolegliwość okazała się niegroźna i mam nadzieję, że jednak do lekarza pójdziesz? Pozdrawiam