Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Będzie do sprzedania

Odebrałam dziś zamówioną suknię

Polecane posty

Jak w temacie. Rodzice mają mieszkania 2-pokojowe, a my będziemy wynajmować 1-pokojowe pozytywnie ciasne mieszkanko, więc sukienka będzie do szybkiego sprzedania po ślubie, (można okazyjnie kupić już za 2 tygodnie). Jakby któraś była zainteresowana, to bardzo tanio bedę sprzedawać, bo nie mam gdzie jej trzymać. Jest to sukienka, koronkowe bolerko i welon. Do tego będzie biżuteria ręcznie robiona przeze mnie i ozdoby do włosów. Sukienka jest ozdabiana koralikami swarovskiego i drobnymi półszlachetnymi kamyczkami o nazwie opal. Biżuteria będzie dopasowana do gustu osoby odkupującej sukienkę (też z opalem i swarovskim, żeby pasowało, bo swoją ślubną biżuterie zostawię sobie na pamiątkę). Podawać mejle, to po ślubie (za 2 tygodnie) wyślę zdjęcie sukienki i mojej biżuterii. (Sukienka jest szyta przez krawcową, która od wielu lat współpracowała z salonami, ale teraz ma tyle prywatnych zleceń, że szyje tylko z polecenia, np. szyła dla 5-ciu moich koleżanek). :D

Gość raczej ani tego ani tego
a nie możesz wrzucić TU jej zdjęcia na fotosik na przykład? żeby było wygodniej (samej kiecki chociaż)

Niestety nie posiadam. Sukienka wisi u znajomych, bo w domu nie ma dla niej miejsca. Poszukam zdjęć pierwowzorów, to powklejam linki i wytłumaczę, jakie wprowadziłam ulepszenia. Do sprzedania byłyby też bardzo stabilne, wysobie buty rozmiar 38. Nie robię wesela, wiec nie będą "rozdeptane". Była to para nowa z pudełka - nie mierzona przez nikogo w sklepie. Będę je miała tylko przez kilka godzin w dniu ślubu. Dorzucę też nieużywaną zapasową parę pończoszek, jeśli w jednej z par mi nie "pójdzie oczko" i nie będę jej potrzebować.

Bolerko jest robione na ten wzór: http://www.sukniemariaz.pl/moda/sincerity/index1.htm (sukienka numer 3236) Ale wybrałam koronkę o wyraźnym kwiatowym wzorze, bo sukienki w salonach z takiej koronki podobały mi się najbardziej). Jako wzór sukienki posłużyły te zdjecia: http://aycu33.webshots.com/image/22952/2004311752455364397_rs.jpg Też są 2 wyszczuplające szfy, oczywiście bliżej siebie, a nie tak, jak na tym zdjeciu, ale na górze sukienka obszyta jest koronką i kwiaty z koronki są puszczone aż do dołu po szwie. Można je delikatnie odpruć i sukienkę dopasować, (krawcowa sama mi tak poprawiała, żeby idealnie dopasować. Zajęło jej to z naszyciem ponownie kwiatów z koronki wyprasowaniem 15 minut. Cyrkonie swarovskiego i półszlachetne kamyczki naszyte są na koronce sukienki. Welon jest obszyty cieniutko i delikantnie, bo gruba taka tasiemka mi się nie podoba: http://www.allegro.pl/item216748507_nowy_welon_slubny_bialy_60_51.html a nie obszyty wcale też wyygląda jak niedokończony.

Sukienka z tyłu ma zamek i sznurowanie jednocześnie.

Gość ajakiw wymiary

Mogłaś nie pytać, bo się załamałam. ;) W najszczuplejszym miejscu w pasie mam 74cm, więc więcej się nie da, ale mniej można :) ogólnie rozmiar chyba 38 na osobę ok 170cm + obcas. Pewnie wszystko można zmniejszyć. Zwiększyć gorzej.