Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzia lat 23

od 4 lata stosunek przerwany i brak ciazy dziwne?

Polecane posty

Gość madzia lat 23

Gość Moniaaaaaaaaa
hmmmmm z moim pierwszym chłopakiem często mielismy stosunek przerywany przez jakieś 3 lata i nie skończyło się to ciążą.Byłam więc przekonana że albo ta metoda jest skuteczna albo któreś z nas jest bezpłodne.Z moim obecnym mężem gdy odstawiłam tabletki bo źle się po nich czułam i miałam iść po inne wystarczył miesiąc i dzidzia jest już na świecie:)Więć skuteczna ta metoda to na pewno nie jest:)

Metody, które nie są metodami Sporo kobiet, także tych najmłodszych, ucieka się do metod, które tak naprawdę nie są żadnymi metodami antykoncepcyjnymi. Należy do nich przede wszystkim stosunek przerywany. Ten stary, choć bardzo nieskuteczny sposób polega na wycofaniu członka z pochwy tuż przed wytryskiem. Niestety, nawet gdy mężczyźnie za każdym razem uda się zdążyć (a wcale nie jest to takie łatwe!), to i tak nie ma żadnej pewności, że do ciąży nie dojdzie. Nieliczne plemniki mogą znajdować się także w płynie, który wydziela się jeszcze przed wytryskiem. Pomijając już kwestię wątpliwej skuteczności, metoda ta powoduje na ogół duży dyskomfort u obojga partnerów, zaś stosujące ją kobiety często doznają szarpiącego nerwy lęku przed niepożądaną ciążą. http://www.pfm.pl/u235/navi/199171

Gość a ja po 7 latach
stosunku przerywanego z moim boyem tez nie wpadlam:) więc nie wiem czemu ludzie "wpadają" i jak to robią:O teraz sami zdecydowaliśmy sie na dzidzie i jestem w 5 miesiacu:)

Gość Pina.Colada
To ja wam powiem ciekawostkę. :D 4 lata przerywanego i brak konsekwencji. :D Po tych 4 latach postanowiłam zacząc brać pigułki bo zaczełam pracować i mogłam sobie pozwolić (jestem późniem dzieckiem i miedzy mna a moimi rodzcami jest bardzooo duza różnica wieku i oni uważają, że dziewczyna powinna iść do slubu dziewicą więc proszenie ich o pieniadze na pigułki... nierealne w moim przypadku). Chcelismy sie wyluzowac i cieszczyc sie w pełni sexem bo jakby nie było stosunek przerywany to nerwówka i stres... szczególnie jak sie okres rozreguluje i czekasz, czekasz i móżdzysz czy na pewno zdązył wyjąć... :O Tak wiec 2 lata na Logeście i 1 rok na Jeannine i.. niespodzianka. Dzidzia w drodze. Dodam, że nie zapomialam ani jedej pigułki, zawsze brałam o tej samej porze (miałam przypomninie ustawione w telefonie)... miałam szczeście być tym 0,01%. Teraz synek ma 2 latka, mam załozona spiralkę a i tak w dni płodnemąz stara się nie konczyc we mnie. Tacy się przewrażliwnieni zrobilismy. :D

Gość madzia lat 26
9 lat w związku, może w sumie ze 2 lata brania pigułek, rzadko gumka, najczęściej na brzuszek, i dopiero teraz w ciąży dodam chcianej i zamawianej :)))

Gość Marta1974
w pierwszym malżenstwie 8 lat przerywany i nic. W drugim 3 lata i nic. w trzecim 3 dzieci :)

Gość a co w tym dziwnego
Przecież ludzie stosują to jako metodę antykoncepcji. Bardzo to dysusyjne ale niech im będzie. A jeśli chcecie miec dziecko wystaczy kończyc normalnie.

Gość poiu
no to ja najlepsza - 23 lata małżeństwa, syn 21 lat i od tamtej pory stosunek przerywany, jedno dziecko, bo zostawiona była rezerwa w razie czego na wpadkę, teraz oby nie - mam 48 lat, a czy ta metoda stresująca, jak się miesiączka opóźni to jest stres chyba przy każdej metodzie jeżeli dziecko jest nieplanowane.

Gość madzia lat 23
powiem tak ze jak bym byla w ciazy to bysmy sie bardzo cieszyli.Zaczynam sie zast czy to nie dziwne ze po takim czasie nic nie ma

Gość evvwiii
Ja od roku stosunek przerywany i tez nic. Dziwne. A co do dziewczyn, ktore wpdly w miesiac po odstawieniu pigulek, to jest to mozliwe, bo wtedy podobno bardzo latwo o wpadke. Ale ja tez nie wiem, jak mozna miec wpadke. Dla mnie ta metoda jest bardzo skuteczna - niestety...bo ucieszylabym sie z ciazy

Gość evvwiii
?

Stosunek przerywany to niezbyt dobra antykoncepcja, jeszcze przed wytryskiem plemniki moga sie wydostać wraz ze śluzem. Ja stosuje zastrzyk Depo-Provera i także mąż nie kończy we mnie- jakoś chyba tak ze strachu....

Gość evvwiii
Właśnie o to chodzi, ze to swietna antykoncepcja! Aż za bardzo