Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o pomoc

szczypanie i pieczenie podczas oddawania moczu i w okolicach...proszę o radę

Polecane posty

Gość aguska91
mnie zaczeło szczypać gdy sikam jakiś czas temu....teraz się boje chodzić nawet do ubikacji bo boję się tego bólu...byłam z tym u ginekologa, okazało sie że to nie zapalenie czy coś tylko objaw w pierwszym symptomie ciąży... może potrwać to nawet do 4 msc nie wyobrażam se tego ... :((

Gość McGonniggal
@Aguska, lepiej zmien lekarza.. niech Ci badanie moczu zrobi i nie wciska kitu a jak bedziesz wtrzymywala mocz to i latwiej nabawiasz sie infekcji poza tym kiedys na TLC ogladalam program o kobiecie, ktora miala fobie przed sikaniem i wstrzymywala mocz i tak jej si epecherz powekszyl, ze miala 4 razy wiekszy niz normalny czlowiek,.. a to super niezdrowe! Jak cie szczypie to na bank cos jest nie tak i trzeba zrobic badania a na razie przemywaj okolice cewki Tantum rosa i lykaj Prouro...

Gość Iza olesno
Ja osobiście polecam debezyline(bez recepty) jest to pasta do picia. Moze i nie najlepiej smakuje i wygląda ale POMAGA! Dodatkowo polecam Żurawit S.O.S (TABLETKI)

Gość skorpion66
Mnie szczypie od 4 lat z krótkimi kilkunastodniowymi lub godzinnymi przerwami.Byłam u trzech urologów usg nie wykryło nieprawidłowości,ginekologicznie też w porządku każdy z lekarzy przepisał inny antybiotyk i nic zero poprawy.Pieczenie jest cały czas. .Badania moczu nie wykryły bakterii. Nie mam pojęcia co jest tego powodem.

Gość XDDDDDDDDD
Mam te same dolegliwości. Chodzę do szkoły, wystarczy jedna wizyta w toalecie i z bólu nie mogę skupić się na niczym -.-. Do ginekologa nie poszłam. Mama moja jest lekarzem więc coś tam mi przepisuje, ale nie pomaga. Brałam tabletki dopochwowe ECOVAG, super, świetne ale na moment .. Później Urinal, ale to pic nadal nie pomagało. I nagle dostałam okres więc odstawiłam tabletki, ale ból jest straszny co mam łykać teraz kiedy mam miesiaczke ?

Gość gość
szczypanie przy sikaniu to objaw infekcji dróg moczowych, mnie pomogło urofuraginum, do tego provag doustnie, urinal, sok z żurawiny i dużo do picia.Wszystko to jest bez recepty.Ale jakby nie pomogło to trzeba iść do lekarza-możliwe że konieczne będzie badanie moczu i antybiotyk.

Gość gosiaaa85
jeśli to zapalenie pęcherza to polecam furagin, do tego można posmarować okolice intymne provag żelem, aby złagodzić pieczenie, mi po kilku dniach zapalenie pęcherza przechodzi

Gość gość
na zapalenie pęcherza pomaga furagina, sok z żurawiny, probiotyk provag działa zapobiegawczo, chroni układ moczowo-płciowy przed infekcjami.

Gość dorisssssss
Czesc dziewczyny! Mam ten sam problem co Wy.. tzn * pieczenie przy oddawaniu moczu, * bol przy oddawaniu moczu, * chec czestego korzystania z WC, * siusianie po 3 kropelki, * pomaranczowy kolor moczu, * specyficzny zapach moczu. Co mi pomaga? * podmywam sie chyba z 15 razy na godzine zelem do higiemy itymnej z szalwia, * robie sobie rumianek i tym wymoczkiem myje okolice intymne tam gdzie najbardziej mnie boli. ( dosc cieplym wymoczkiem) * ogolnie cieplo dobrze dziala na ten bol. Np banka z woda. * dzis zrobilam sobie kapiel w zwyklej herbacie - napuscilam do wanny troche wody i do niej dolalam 3 szklanki zwyklej herbaty i troszke zelu do higieny intymnej Mam nadzieje ze moze troszke pomoglam !! Pozdrawiam!! ;)

Gość nosia123
Mnie zaczelo piec po stosunku i jak koncze siku to tak bardzo boli i szczypie ... Co to moze znaczyć ze jestem w ciąży czy ze mam bakterie w środku pochwy czy jestem przeziębiona..? Proszę pomóżcie

Gość gość
furaginum można dostać bez recepty, pomaga przy problemach z pęcherzem, na pieczenie może pomóc smarowanie provag żelem, warto mieć takie środki w swojej apteczce, bo nie wiadomo kiedy mogą się przydać

Gość gość
Najlepsza jest neofuragina jest bez recepty . Na zapalenie pecherza

Gość Sylwia25 anglia
Ja z tym walcze ROK bez skutkow. Mialam Poronienie pewnie of tego parcia na pecherz . nie chce mi Sie zyc .

Gość gość
proszę o pomoc szczypie mnie kiedy kończę robić siku i nie umiem wstrzymać moczu... pocieklo mi dziś po nogawce nigdy czego takiego nie miałam mam tak dzisiaj cały dzień dopiero wczoraj było normalnie tylko ze całą noc wstrzymywalam siusiu i właśnie od rana dzisiaj się zaczęło

Gość gość
spróbuj w aptece popytać o coś na zapalenie pęcherza, moze pomoże,a jak nie to do lekarza trzeba iść. Ja przy zapaleniu biorę zawsze urofuraginum max, pomaga mi najszybcije, po kilku dniach już nic nie boli, ale trzeba pic też dużo wody Wypróbuj coś z apteki,a jak nei to trzeba udać się do lekarza

Gość Cleo1976
Na takie dolegliwości pomoże furagina, prócz tego staranna higiena intymna, preparaty z żurawiną i wit.C (najlepiej naturalny sok) i dużo płynów.Gdyby jednak nie pomogło albo pojawiły się dodatkowe objawy (gorączka, krew w moczu, itd.) trzeba iść do lekarza, który zleci badanie moczu i odpowiedni antybiotyk.

Gość gość
dziewczyny oraz kobiety mam dla was rade co do czestego oddawania moczu pijcie duzo wody a potem czesto sie wyprozbiajcie to powinno pomoc w pozbyciu sie bakteri z pecherza oraz przyjmujcie jakies leki i jedzcie zurawine

Gość gość
Najlepiej po poradę udać się do gabinetu urologicznego. Tam na pewno wam pomogą. Jeżeli mieszkacie w Dąbrowie Górniczej to skontaktujcie się z www.urolog-dabrowagornicza.pl Na tym lekarzu można polegać.