Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona ...

Pytanie dotyczące tabletek antykoncepcyjnych, pomóżcie, mam problem

Polecane posty

Gość Zaniepokojona ...

Hej [cześć], biore tabletki od ok. roku (novynette) ... zawsze bralam je regularnie bla bla bla ....;) Chodzi o to, ze ostatnia tabletke wzięłam 12 lipca, mialam 7 dni przerwy i po przerwei powinnam wziasc tabletke 2 dni temu ... :O niestety zle zapisalam date i pierwsza tabletke wzielam dopiero dzis .... co zrobic? czy brac je normalnie (zmenie sobie cykl) czy co?? Czy musze stosowac dodatkowe srodki sntykoncepcji??

jesli wspołżyłas podczas przerwy to mozesz zajsc w ciązę dodatkowe zabezpieczenie dla pewnosci 2 tygodnie

na ulotce powinno byc napisane co zrobic w razie pominiecia tabletki:) i chyba powinnas przez tydzien ( jesli wiecej to w ulotce jest napisane) stosowac inne zabezpieczenie np prezerwatywe;) ulotka nie gryzie a ja nie wiem co tam jestnapisane u ciebie bo ja biore inne tabletki:)

Mam nadziej,ze nie kochałaś sie ostatnio? Bo jestwtedy szansa na ciązę. Jeżeli nie to min tydzień gumki, potem bedzie ok.

Gość roolez
tydzien dwa dla pewnosci uzywaj gumki.. no i biez pigulki bedzie ok

Gość Zaniepokojona ...
Niee przez ostatnie 2 tygodnie w moim zyciu seksualnym byl spokoj;) Czytalam ulotke, nie jestem osoba ktora nie potrafi poradzic sobie w zyciu i o wsyztsko pyta na forum, tylko ze tam jest mowa o jednej tabletce .... Chodzi mi o to czy zaczac te 21 tabletek od dzis czy moze ominac 2 pierwsze i kontunuowac 19 kolejnych ... ale wydaje mi sie ze zaczne od poczatku, zmienie sobie cykl, ale co tam ;)

Gość ewkulka
no powinnas od nowa zaczac.. tamto opakowanie brzydko mowiac poszlo sie j....* zacznij nowe pozdrawiam

Gość irmina wolna
novynette - mozesz mi cos wiecej o tych tabletkach napisac?

Gość Zaniepokojona ...
No tak masz racje tylko ze ta przerwa 7mio dniowa pomaga uzyskac 28mio dniowy cykl ... zreszta Ok, zaczne od pierwszej i wezme te 21, tak jakbym zaczynala od poczatku

Gość Zaniepokojona ...
Hmm a co dokladniej chcialabys wiedziec ??

Gość irmina wolna
wszytsko:D bo wlasnie sie zastanawiam nad zmiana tabletki:/ bo po tej co teraz biore zle sie czuje.. ale gin moj sie upiera..:/ ale ja na prawde sie zle czuje;(

Gość Zaniepokojona...
Niestety na przepisywanie ulotki dzis juz nie mam czasu, ale powiem ze one zawieraja mala dawke hormonow, ale to nie znaczy ze nie sa skuteczne Wchodza w sklad nowoczesnych tabletek ktore nie obciazaja organizmu kosztuja od 20 do 26 zlotych (zalezy od apteki) Nie mam zadnych skutkow uboczny i jestem zadowolona lekarze zazwyczaj przepisuja je mlodym dziewczynom, ponizej 25 roku zycia ... jezeli chcesz zmienic tabletki to idz do apteki i popros o skserowanie ulotek:D