Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkk

co podac 5-miesiecznemu dziecku?kaszkę, kleik???

Polecane posty

Gość mkk

mala ma 5 miesiecy, je mleko modyfikowane, jablko i marchew,,,chcialabym jej wporwadzic cos nowego...od czego zaczac?od kaszek, czy od kleikiu?co proponujecie?

Ja zaczelam od kaszek ryzowych Swietna sprawa:-) poczatkowo dawalam rano i przed snem zeby dluzej pospal:-) Taraz daje tylko na wieczor i maly przezypia cala noc

Gość he he he
ja daję mojemu kaszkę mleczno-ryżową bobowity. Możesz już wprowadzać zupy nawet z mięsem.

od 4 m-ca mozna zupki warzywne, a od 6 juz napewno z mięskiem, może szybciej, tego nie wiem :)

Gość he he he
jeśli karmi mlekiem modyfikowanym to z mięsem mzna od 5 miesiąca

Gość a jak dziecko
kamione piersią to od kiedy zupki z miesem???

Gość mkk
karmie mlekiem modyfikowanym i zauwazylam, ze mala ostanio robi sie glodna i w nocy budzi sie tak co 4 godziny,,,a jak dam mleko to wszystko jest oki...

witam moja ma 5 miesięcy i od jakiegos miesiaca, czyli czasu kiedy wprowadziłam kaszkę (zagęszczam nią mleko modyfikowane i daje z butli), mała budzi mi sie w nocy 3 razy!!!!!!!jestem tym umęczona, tym bardziej, ze wiem że niektóre dzieciaczki przesypiają całe noce. nasz dzień wygląda tak: 10-11 mleko mod. 13-14-zupka jarzynowa z miesem lub danie z mięsem ok 3/4 sloika 16-17 mleko 18-deserek/mały słoik 20-21 mleko z kachę ok 200 ml 1-2 mleko (różnie to bywa z ilością) 4-mleko 6-mleko 7-8 mleko i już pobudka, albo pośpi do 9 dlaczego ona tak czesto domaga sie jedzenia w nocy!? nigdy nie wybudzi sie do końca, bo ja do tego nie dopuszczam, daję butle jak zaczyna sie wiercić i potem zasypia eic wierci sie z głodu. próbowałam dawać wode, ale nie chce, soki i herbatki też blee. jutro idę po radę do pediatry.

Gość he he he
generalnie dzieci karmione piersią dostają nowości miesiąc później niż te na butli. Słyszałam jednak też, że do końca 6 miesiąca wystarczy sama pierś. Myślę, że trzeba to uzgodnić z pediatrą.

Gość he he he
Szyt, nie wiem, czemu Twoja mała się budzi. Może kaszka za mało treściwa? Ja daję kaszkę bobovity mleczno-ryżową ok. 240 ml i przesypia całe noce tj. 20:00-7:00. Ale wcześniej jadł na dobranoc 240 ml mleka i też nocki przesypiał.

Gość cwlrigvuhrvbh
wiesz co... moja siostrzenica jak miała 5 mies to nie chciała nic jeść... skusiła się dopiero na pierogo ruskie... przez tydzien jadła pierogi!!! teraz ma 6 mies, i wcina zupku, kaszki (uwielbia zwykłą manne), i jest baba jak dąb!!!

he he he----wiesz tez tak myślałam i po tej 2 w nocy również dawałam kache, ale to nic nie mieniło, pobudka tak czy tak o 4, potem 6 itd. dwa razy zamiast mleka udalo mi sie jej dac herbatkę o 4 ale to też niczego nie zmnienilo... może pediatra da mi jutro jakoś rade, ale obawiam sie, ze ona już przywykła do takiego rytmu dnia i nocy i ciężko będzie z tym walczyć. musze jednak spróbowac, bo to strasznie męczące jest. dzięki z odpowiedż pozdrawiam