Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lokaloki

skutki uboczne novynette

Polecane posty

Gość lokaloki

gdzies juz pisalam na jakims topiku, ale sie w tym pogunbilam ;) sluchajcie, biore drugie opakowanie novynette i od wczoraj bola mnie miesnie lydki, boje sie, ze to ma zwiazek z tabsamio, myslicie, ze powinnam isc do gina, czy poczekac moze z dwa dni az samo przejdzie?

Nie przesadzajmy, juz niedlugo z bolem zęba bedziecie biegać do ginka, ze moze zle tabletki wam przepisal:O Biore Novynette juz od roku i jak narazie nie widze zadnych skutkow ubocznych, zadnego bolu lydek ani innych czesci ciala, nie przytylam, nie powiekszyl mi sie biust i jak narazie zyje

Gość lokaloki
ale ja widze skutki uboczne i nie wiem czy to tabsow.. moze jakas dzewczyna miala podobny problem?

Gość Ekspertka
co za *** :O Moze poprostu masz zmeczone nogi hę?? Skad wy sie bierzecie?? dziwolągi :P

Gość lokaloki
jedna mam zmeczona od dwoch dnio, a druga nie? :D w ulotce bylo napisane, ze takie cos moze sie zdarzyc, dlatego pytam, czy jakieks dziewczynie sie to przytrafilo ;)

Gość Ekspertka
a mozesz mi powiedziec w ktorym miejscu na ulotce?

Gość amilo1
to sa skutki uboczne źle dobranych pigułek. można podleczyc to potasem i magnezem, po konsultacji z lekarzem. jesli to nie pomaga - trzeba zmienic pigułki. ja to przechodziłam z novynette - skurcze łydek, potem wysypka. nie daj sobie wmówić, ze jestes dziwolągiem, nie każda ma takie szczęście, zeby odrazu na swoje pigułki trafić, to wszystko. i to zupełnie normalne.

Gość laserem
stsosowanie preparatu nalzy nstychimast przerwac w nast syt: drugi myslinik )cos o chorobie zakrzepowej zyl i pozniej trudnosci w poruszanie sie.. weic widocznie cos takiegog moze sie zdarzyv

No tak tylko ze ty napisalas ze bola Cie miesnie a nie ze masz problemy z poruszaniem sie ... zreszta niewazne, lekarz powinien Ci powiedziec ze biorąc tabletki antykoncepcyjne musisz zaopatrzyc sie w magnez i witaminy bo niesttey niektore substancje zawarte w tabletkach poprostu je \"wymywaja\" ... Dziewczyny musicie wiedziec co lykacie, bo potem sa takie topiki :O A co do choroby zakrzepowaj to po 2 miesiacach raczej sie nie pojawia :P pozdrawiam;)

Gość laserem
amilo, dzieki czy to, ze pigulki sa zle dobrane zmijejsza skutecznosc antykoncepcji?

Gość laserem
dzieki za wypowiedzi :) hm... magnez.. a nie wplynie on niekorzystnie na jakosc antykonepcji?? jajjjj jaka ja poschizowana jestem :P

Gość amilo1
bóle mięśni mogą powodowac problemy z poruszaniem się. choroba zakrzepowa moze wyjśc nawet po paru dniach od przyjęcie źle dobranej pigułki. dodatkowe witaminy czy magnez to nie stały zestaw to pigułek, nie ma to nic wspólnego z wiedza na ich temat. zaczyna się brac "wspomagacze" gdy jest taka potrzeba a nie tak w razie czego. wg mnie dobrze, ze się zapytałas o tym na forum, przynajmniej wiesz, co to moze byc. to nie było glupie pytanie:)

Gość amilo1
magnez na działania anty nie wpływa. ja musiałam brac magnez wiele lat, bo miałam problemy z nerkami. przestałam i niestety przy novynette musiałam do niego na jakiś czas wrócic.

Gość laserem
hm.. czy ten bol lydek wplywa jakos na skutecznosc zabezpieczenia?? wiem, ze to glupio zabrzmialo, ale chodzi mi czy jezeli te tabletki sa zle dobrane, to nie dzialajja jak nalezy??? ale po pierwszym opakowaniu dostalam okres.. :)

Gość amilo1
pigułki działaja jak nalezy w sensie antykoncepcji, natomiast organizm sygnalizuje ci, ze pozatym coś nie gra. ale spokojnie - jeśli zaczynasz brac pigułki, to moze poprostu taka twoja konstrukcja i niebawem ci przejdzie:)

Gość laserem
jestem na 7 tabletce drugiego opakowanie novynette, wczesniej przez rok bralam harmonet i bylo ok. moze jednak sie przejsc jutro do gina? dzieki za powazne potraktowanie tematu :)

Gość amilo1
ja poszłam po trzech dniach bólu do lekarza ogólnego, który własnie przepisał mi potas i magnez. polecił też picie dużych ilości soków pomidorowych:)i oczywiście zgłoszenie się do gina w razie braku efektu. przeszło mi po paru dniach, miałam spokój na chyba nawet dwa miesiące.... i wtedy moje ciałko pokazało mi swoje niezadowolenie z tych pigulek w postaci wysypki:)

Gość laserem
jak tak sobie teraz pomysle, ze to w polowie pierwszego opakowanie mialam egzeme, ale nie skojarzylam tego z pigulkami. chyba naprawde musze pomyslec o zmianie..

Ja tez tak miałam :/ po pierwszym opakowaniu tych tabletek bolały mnie łydki i ginka kazała natychmiast przerwać bo to grozi zakrzepem itd pisze o tym w ulotce. Najlepsze jest to że poszłam do ginki po 4 miesiącach przerwy po tabsy (takie które mają małą dawkę hormonów i które będą mi pasować), ona zapytała sie czy minął ból łydek? a ja na to że tak, a ona z tekstem że mi nie przepisze tabletek bo mi nie wolno ze względu na te nogi :( z ledwością przepisała mi escapelle ale i tak tej tabletki nie łyknęłam ponieważ gin tak bardzo mnie wystraszyła że szok - na szczęścienie wpadłam :) I wiecie co? Poszłam porozmawiać o tym do lekarza rodzinnego i pani doktor od razu powiedziała \"zmień ginekologa!!!\" Teraz na polskim rynku jest duży wybór pigułek a małych dawkach hormonów tylko trzeba odpowiednio dobrać. Wybieram sie w przyszłym tygodniu do innego ginekologa i bardzo jestem ciekawa co mi powie??? Współżycie na gumkach jest mega stresujące :/ lokaloki Łykaj normalnie pigułki tylko jeszcze dodatkowo zabezpieczaj się prezerwatywą i będzie oki Pozdrawiam

Gość laserem
dzieki za wypowiedz kate :) kurcze, nie po to sie czlowiek truje tymi tabsami, zeby jeszcze sie w prezerwatywie kochac musial...;)