Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy to możliwe

Koniec ciąży-przybór wagi tylko 2kg!

Polecane posty

Gość Czy to możliwe

Mam koleżanke,solidna baba,przed ciążą wazyła 86-90 kg,twierdzi,że przytyła w ciąży 2kg,ja bym powiedziała,że 15 ale ona sie upiera,kazdy puka sie w czoło! Z tego co wiem sam płód wazy ok.3 kg,łozysko swoje wazy,wody plodowe.

Gość kolezanka sciemnia
bredzi....poprostu nie chce sie przyznac niewiadomo czemu...czy to wstyd ze w ciazy przybywa??? nierozumiem.a w 2 kilo do przodu nigdy nie uwierze :P

Hym, musiałaby sama zrzucić wagę, by bilans wyszedł na +2 kg. U potężnych kobiet to niby możliwe. Szczupła kobieta podczas ciąży powinna (książkowo) przybyć jakieś 11 kg. Otyła tylko 6 kg. Gdyby dodatkowo te 4 kg zrzuciła z okazji mdłości w pierwszych trzech miesiącach, to teoretycznie jest możliwe. Aczkolwiek w praktyce takie rzeczy się chyba nie zdarzają :)

Gość Czy to możliwe
Tez tego nie rozumiem,przeciez to naturalna rzecz,nawet moja kolezanka anorektyczka przytyła wtedy 7 kg.

Gość gruba gruba
ja jestem otyła i w ciąży przytyłam 12 kg, ale mój gin nie widział w tym nic niepokojącego. W 2 tyg. po porodzie wróciłam do wagi sprzed ciąży.

Gość no tak tak
Moja dobra kolezanka miala podobna sytuacje.. na poczatku ciazy duzo wymiotowala, miala problemy z zoloadkiem i tez nie przytyla (a nawet schudla) Ja jestem teraz w koncu 8 miesiaca .. przed ciaza wazylam 53 54 kg... a teraz waga wykazuje gora 58 (po obiedzie), zazwyczaj 57.. ale ja nigdy nie mialam tendencji do tycia i zaznaczam, ze nie wymiotowalam. Jednak po mnie rzeczywiscie nie widac ciazy, a po Twojej znajomej tak.. takze hmm.. moze klamie rzeczywiscie

Gość Faktycznie jeśli po
dziewczynie widać ciążę, to dosyć dziwne. Ja przed ciążą ważyłam 65 kg, przy wzroście 170, więc ani nie jestem chudzielcem, ale też otyłą trudno mnie nazwać. BMI w normie, jak na razie jestem w 19 tc i przytyłam kilogram, jeszcze może się z tego okazać sporo, ale też szczerze mówiąc nie przypuszczam. NIe przejadam się, ale też nie głodzę, pozwalam sobie na troszkę słodyczy:) i jak na razie kilogram. Szczerze mówiąc liczę na to, że gdzieś tak na 72-73 kg na koniec się skończy, zobaczymy. Oczywiście najważniejsze, żeby maluszek był zdrowy:) Pozdrawiam

Gość czubaka
jesli mówisz, że widac po niej, że dużo przytyła i że dajesz jakies 15 na plusie, to znaczy, ze opowiada bajki jakby przytyła 2 kg, to bys widziała , ze brzuch jej urósł , a ciało schudło moze już sobie odliczyła 10 kilo na dziecko i te wszystkie wody nie wody, i te 2 to reszta :P

Gość ona27
a ja znam dziewczynę która przed ciążą była "naprawdę duzą babką" w trakcie ciąży schudła poniewaz jak mówiła nie czuła głodu czuła jakby była pełna po urodzeniu karmiła piersią i zrobiła sie z niej niezła laska (w porównaniu z tym co było przed oczywiscie) naprawdę spadło jej w sumie duzo kilogramów i mówię bardzo powaznie! ja osobiśice przytyłam 15 ale w ciągu 2 lat schudłam z nawiązką nie ma to jak stres na nadwagę (u mnie akurat związany z rozwodem:( )