Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ellewirka

jakieś to po...* dziwne

Polecane posty

Gość ellewirka

wiecie byłam dzisiaj u ginekologa bo chciałam zacząć brać tabletki aha zaczne że to była prywatna wizyta za którą oczywiście musiałam zapłacić . no i tak koleś nic ze mną nie pogadał nie zrobił żadnych testów nic tylko bach wypisał recepte i tyle ..... ja nie wiem bo wogóle pierwszy raz przyszłam po tabletki ale on powinien ze mną pogadać czy nie wiem czy pale czy mam problemy z cerą ile waże czy jak? jakiś dziwny i dziewczyny co ja mam teraz zrobić iść do innego czy wykupić te tabletki które mi przepisał bo nie wiem :( aha bo ja sie go spytałam czy jak mam nie regularny okres to moge barać tabletki to sie tylko na mnie spojrzał tak dziwne jak to ja powinnam wiedzieć i czy jak przyjęłam miesiąc temu postinor to czy powinnam przyjmować tabletki weźcie dziewczyny mi odpiszcie i pomóżcie bo ten lekarz jakiś po...* dziwny :(

wiesz..lekarz jak lekarz zbiera kase i wola kolejna...ja jak mialam przepisywane tabl.to chociaz badanie mi przeprowadzil ale i tak sama musialam sie wszystkiego nauczyc odnosnie stosowania.A jakie tabletki Ci przepisał?Najlepiej zaciagnij porady jakiegoś poważnego specjalisty w Twoim miejscu zamieszkania...

Gość ellewirka
Ciles mi przepisał nawet nie wiem czy dobre tabletki to są , to mówisz iść do jakiegoś innego lekarza?

ja biore Clest i jak dla mnie są ok,ale każdy organizm jest inny........ Lekarz powinien zrobić z Tobą \"wywiad\" wypytać o pare rzeczy,, zbadać,no i podstawa wypisać skierowanie na morfologie, próby wątrobowe i hormony,na podstawie tych badan wypisuje się odpowiednie tabletki..........ja tak miałam i jest trafione w 10 słuchaj jest dużo dziewczyn ktore dostały tabsy bez badani nie narzekają,ale ja bym poszła do innego żeby dal skierowanie na badania te właśnie i stwierdził czy moge brac te Cilesty czy jakieś inne a tabletki te bierzesz tak,pierwszą w pierwszy dzień miesiączki bierzesz je 21dni potem 7 dni przerwy i 8dnia zaczynasz nowe opakowanie i tak w kółko. przez pierwszy miesiąc możesz mieć skutki uboczne,bóle glowy brzucha,mdlości możesz plamić......powiedziane jest że przez pierwsze 3 miesiące mogą się dzieć różne diwne rzeczy, bo organizm się przyzwyczaja do hormonow.

Gość ellewirka
fajnie to ja sie dowiaduje od was więcej niż od tego lekarza , a może sie zdarzyć tak że te tabletki mogą mnie nie zabezpieczyć bo lekarz nie zrobił mi tych badań? bo wiecie ja mam takie sytki teraz że jak on mnie nie zbadał to że mój organizm nie zareaguje na te tabletki aha i jeszcze jedno w ciągu ilu dni wykonuje sie i czeka się na wyniki tych badań/

Gość malutka1984
a jakim cudem mialas postinor skoro nie bylas wczesniej u lekarza? wogole to marsz do innego, o te patalchy tylko kase trzepia! ile masz latek?

zabezpieczać Cię będą....powinny....ale organizm może ich nie tolerować i będziesz mieć problemy ze zdrowiem......ale badania są ważne bo może się okazać że wogole nie możesz brać tabsow anty ja byłam państwowo u gina dał mi sam skierowanie na drugi dzien poszlam na badania rano.......i na nastepny dzień miałam już wyniki.....

Gość ellewirka
a z tym postinorem było tak że normalnie sprzedali mi w aptece tzn. mojemu chłopakowi , też sie zdziwiłam ale okej :) aha a ja mam 20 lat mam chłopaka od 4 to sobie tak pomyślałam że już najwyższy czas na tabletki no to nic w nalbliższym czasie pójdę do innego lekarza tak tu czytam o jakiejś zakrzepicy i tak dalej .... jednak zdrowie jest dla mnie najważniejsze