Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość welonek_

Ile litrów dla welonek?? Welonki i glonojad

Polecane posty

Gość welonek_

Chcę kupic 2 welonki. Skoro na 1cm ciała ma przypadac 1 litr wody więc myślę że pojemnosc 25 L będzie dobra. Welonki mają ok.9cm. Czy jednak mogę do nich dołączyc glonojada???? Skoro i tak jest on przeważnie na dnie?

im mniejsze akwarium, tym trudniej utrzymać odpowiednie warunki dla ryb, np,. teraz małe akwaria łatwo sie przegrzewają w ogóle cos innego niż kotnik - to min. 50 litrów mam nadzieję, że wiesz, że welonki bardzo niszczą podłoże, czyli zero roślinek żywych, zero jakiegoś fajnego dna

A czemu welonki? To przecież jedne z najbardziej brudzących rybek... Jakiego glonojada zamierzasz kupić? To też jest ważne, ponieważ niektóre potrafią dorastać do pokaźnych rozmiarów.

Gość welonek_
własnie wszędzie szukam necie jakiś małych rozmiarów ale chyba najbardziej popularny jest zbrojnik niebieski:( Może ktoś pomoże w wyborze mniejszego gabarytowo glonojda? Welonki są bardzo ładne i dlatego się na nie decyduje:)

Gość ja mam 21litrów i jest ok

Gość ja tam trzymam w 7 litowej
kuli

Gość gość
Ja mam 2 Welonki w 60 litrach i mają się w sam raz Tyle ze maja po ok 4 cm Jak podrosną trzeba im będzie kopic większy zbiornik! Weź może pod uwagę że jakiego byś nie miał akwarium to jak wsypiesz podłoże i żwirek czy przy Welonach kamienie posadzisz roślinki to kubatura sie ZNACZNIE zmniejszy!!! I tak oto w moim 60 litrowym po nasypaniu podłoża żwirku i kamieni posadzeniu roślinek okazało się ze wody jest ok 40 litrów!