Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co o tym sadzicie

Odwazny glos na temat zaloby narodowej

Polecane posty

Gość //łączenie tematów//
ŻAŁOSNA ŻAŁODA UMACNIA TYCH U ŻŁOBA 10:47 wkurzona na maxaaa http://babelboom.blog.onet.pl/2 ,ID234439229,index.html przeczytajcie ten artykuł uważnie a pozniej wypowiedzcie sie na ten temat ja popieram autorke rozumiem tragedia, wspołczuje bliskim i wcale nie zazdroszcze im tej kasy nawet jeśli ją dostANA bo to że rzad obiecał jeszcze nic nie znaczy ale jak mają sie czuć ci, którzy rowniez stracili najblizszą osobe w wypadku tylko ze nie zbiorowym? jak maja sie czuc ludzie po kataklizmach ktorzy zostali bez dachu nad glowa? cały dobytek przepadl w mgnieniu oka? a prezydent za nasze pieniądze funduje sobie wycieczke na miejsce katastrofy, po co? tylko po to żeby zapewnic sobie poparcie moherowych beretów w przyszlych wyborach, jestem wierzącą i praktykującą katoliczką ale to co wyprawia nasz pożal sie Boże chrzescijanski rząd i cześć kleru w głowie mi sie nie mieści

Gość //łączenie tematów//
NIE rozumiem tej ŻAŁOBY 22:36 wytłumaczcie mi nie rozumiem, dlaczego wszyscy sie tak podniecaja tym, co sie stało we Francji! JA rozumiem, że to polski autobus, Polacy i że politycy maja wakacje więc trzeba o czyms mówić w mediach i robić sensację, ale żeby od razu taka żałoba i wykładanie takiej kasy????????????? tego to nie rozumiem! przecież na co dzien, na drogach ginie mnóstwo ludzi i jakoś nikt ich rodzinom nie płaci za to?????? a że tragedia ogromna to wiadomo i żal mi wszystkich, którzy ucierpieli czy zgineli, no ale haaaaaallooooo!!!!!! jaka żałoba narodowa!???? i dlaczego moja kasa z podatków ma iść dla tych ludzi. Jak prezydent jest taki ch*jny to niech da ze swojej kieszeni a nie okrada społeczeństwo! 22:38 pod publike i to jest zalosne przezylam wypadek w ktorym zgineli moi przyjaciele i zadna z ich irodzin nie dostala kasy a tu wielka popisowa bo jest to w mediach rozgloszone 22:39 politycznie nieugruntowana Dokladnie! Zgadzam sie z Toba! Ja tez zupelnie tego nie rozumiem. Teraz zaloba narodowa bedzie oglaszana przy kazdym wypadku. Chyba prezydent nie wie za bardzo kiedy powinno sie oglaszac zalobe narodowa...bo jakos przed smiercia papieza nie przypominam sobie zaloby narodowej, a od tego czasu przy kazdej katastrofie jest zaloba narodowa. A hala w KAtowicach? Zginelo wiecej osob, a odszkodowania jakie byly? Jak sobie je ludzie wywalczyli w sadzie... Popieprzony kraj z popieprzonymi ludzmi nim rzadzacymi 22:40 ciemna strona ciupagi o zalobe chodzi, czy o kase? 22:42 todlatego to dlatego ,ze to pielgrzymka.Nikim innym by się nie przejeli.Też mnie zalewa ,że to robią za moje pieniądze 22:42 ktos18 rowniez sie zgadzam , przeciez codziennie ginie mnostwo osob w roznych wypadkach a tu nagle wielka zaloba juz mam doche jak mam wlaczac tv wkolko o tym samym jakby jeden dzien nie mogli opowiedziec co sie stalo itp :/ bez przesady 22:43 ciemna strona ciupagi za jakie twoje to przewoznik bedzie wyplacal odszkodowania i pewnie zbankrutuje.

Gość krótko mówiąc paranoja
bo niby pielgrzymka i co kaczor rozdaje, niech daje z własnej kiesy prezenty.

Gość ze Szczecina jestem
odwazny głos? Zenada i tyle. Na tym polega empatia i współczucie tym ludziom. Kasa? Tylko to sie liczy dla Was, Ci ludzie mają zniszczone zycie niech przeznaczą pieniadze na co chcą. A ze ja nie dostałam kiedy straciłam bliską mi osobe, a ze moja przyjaciołka ktorej rodzice zgineli w wypadku tez nie dostała, ale nadal ma w sobie pokłady wspołczucia bo wie co to za koszmar! Na tym polega wsparcie tych ludzi. Pochodze z woj. zachodniopomorskiego, łezka sie kreci jak jedziesz samochodem i widzisz wywieszone flagi w oknach, bo kazdy wie, ze to on mogł byc na miejscu tych ludzi, ze to moze ktos z naszych znajomych. Załoba narodowa nie jest NAKAZEM! Robcie co chcecie, ale nie obrazajcie tych ktorzy to przezywają bo mają w sobie wiecej uczuc i ODWAGI by pokazac ze cos sie czuje w tym chamskim swiecie, gdzie liczy sie kasa i polityka. A Kaczor zrobił to co zrobiłby kazdy prezydent w tej sytuacji. Nienawidze Pisu i im podobnych, ale w tym wypadku nie mam mu nic do zarzucenia. W sumie to nawet byłam dumna z tego ze tam pojechał. Nigdy nie zrozumiem czesci Polaków, dopiero jak człowiek wyjezdza gdzies dalej, to widzi ze inne narody tez maja swoje zaloby, swoje integracyjne spotkania podczas roznorakich rocznic. Po co wplatac to codzienne wypadki, itp. Czyz nie ma nic gorszego niz powiedziec cierpiacemu lub nawet wspołczujacemu człowiekowi - na swiecie Kochany sa gorsze sprawy niz to:O To jest dopiero chamstwo, kto tam był, w takim połozeniu, to zrozumie.

Gość /łączenie/
Dlaczego nie odwołana Stonsów? 08:31 zadziwiona na maksa Porażka!!! Jak to wyglada wobez calego świata? Tu żałoba narodowa a tu...mega koncert! Niczego nie potrafimy uszanować??? 08:33 m a d z ten koncert to czesc wielkiej trasy koncertowej i po Polsce jada dalej wiec bylby problem z przelozeniem go na inny dzien. z reszta przekazuja pieniadze dla ofiar wiec chyba wiecej dla nich w ten sposob zrobia niz gdyby tylko odwolali koncert 08:41 ttttttttttttt777777 a dlaczego wogole jest żałoba narodowa. Przecież codziennie w Polsce ginie mnostwo ludzi, co oni jacys gorsi czy co?To straszna tragedia, ale tak jak mówie, codzień ginie sporo osób wiec takie żałoby powinny być przez cały rok! 08:43 żałoba narodowa kpiny jakieś mam być w żałobie dlatego że jakiś kierowca złamał przepisy i zabił dwadzieścia kilka osób? 08:44 gtfhztghjuijhbvcfd ludzie dajcie spokoj to nie sa tematy na forum. jeden mysli powaznie a drugi sie smieje zostawcie to w spokoju! 08:45 Oj Wy baby Bo ta żałoba to jakaś farsa!Moim zdaniem bardzo dobrze zrobili,ze nie odwołali.Żaloba jest dla rodziny ,nie mamy prawa przywłaszczać sobie czegoś co jest dla niej zarezerwowane i obnosić sie z tym. Każdy powinien sam w sobie nosic żałobe jesli chce ,przeciez nikt Ci na Stonesów nie kaze jechać.A na drogach co tydzien ginie więcej osób i jakos to bez echa przechodzi. 08:50 zadziwiona na maksa Ale to...żałoba narodowa... Jak My wygladamy w oczach świata??? Zero szacunku!!!!!! Jakby kasa była wszystkim! A bawcie sie dobrze na koncercie ze świadomością, ze ktos inny umiera z bólu! Oby WAS to kiedyś nie spotkało! 08:59 Oj Wy baby Nie jade na koncert i jest mi bardzo przykro z powodu cierpienia osób , które zginęły i ich rodzin.Ale musimy sobie tez zdawac sprawe z tego,ze ta żałoba to bardziej gra polityczna i kolejny ukłon rzadu w strone Kościoła.Nie pierwszy i nie ostatni.Nie dajmy soba manipulować, nie mozna kogos zmusic do żałoby, nie zrobią tego ani przygnębiajace programy w TV ani "czarny Onet".. A jeśli przejmujesz sie tym co o nas powiedzą na świecie..hmmm.... I tak nie mówia zbyt dobrze ,dzieki Kaczynskim stajemy się pomału pośmiewiskiem Europy i ten koncert tego nie zmieni. 09:04 nie ma dniazeby ktos inny nie umieral z bólu.W wypadkach, w hospicjach, w domu. Komus umieraja dzici, rodzice. Na tej zasadzie nie powinno sie nigdy urzadzac koncertów. Nie zgineli bohaterowie narodowi, tylko ludzie , jakich wielu ginie w wypadkach( przy calym moim wielkim wspolczuciu dla ich rodzin) Ta zaloba narodowa jest kontrowersyjna, nie przemyslana. W koncu rzad wiedzial o Stonesach i om tym ze moze byc niezreczna sytuacja. Odwolanie koncertu to wielkie straty i zamieszanie,ofiarom to i tak nie pomoze. 09:06 no sorry bardzo Polska jest jak wrzód na dupie. Anglicy mają największą powódź od 50 lat, a nikt nie ogłasza żałoby narodowej. Odwołanie takiego koncertu to milionowe straty dla organizatorów, bo zespołowi i tak trzeba zapłacić, a nie dość, ze Stonsi zadeklarowali ogromną wpłatę na fundację dla ludzi, których spotkało to nieszczęscie , to jeszcze mieli odwoływać koncert;/ Leczcie się ----------> ja rozumiem odwołanie koncertu po taskiej tragedii jak ataki na World Trade Center , ale nie po tym jak autobus zj**ał sie w przepaść. Co weekend na polskich drogach ginie łacznie ilosc ludzi, jak w dwóch takich autobusach! Ciekawe czy jakby nie jechali na pielgrzymke to tez by była ta załoba?Jakby to geje jechali na paradę miłosci na przykład>? 09:11 nie ma dnia zeby ktos inny Piszesz "oby was to nie spotkalo" Otoz spotyka kogos codziennie. W kazdej rodzinie sa smierci - kazda jest oplakana, "Liczy sie tylko kasa" - to po co deklaracje o 100 tys? Na tej zasadzie nie wypadaloby nawet o tym wspominac Uwazam,ze rzad i media , chcac zystac na popularnosci, robia krzywde rodzinom, uzyskuja wrecz cos odwrotnego - zamiast ciszy i spokoju wywluja na ten temat tylko dyskusje, chocby takie jak Padaja nawet niemile slowa w stosunku do niezawinionych ludzi.ta. To musi byc tylko bardziej bolesne dla ofiar rodzin. 09:23 Laura Diaz A z jakiej racji rodziny ofiar dostaną 100 tysięcy, a ludzie którzy stracili wszystko w trąbie powietrznej, tylko 6 tyś? Czy ktoś mi może to wyjaśnić, bo ja tego nie rozumiem. Z całym szacunkiem ja wiem, nie można przeliczać śmierci na pieniądze, ale po co komuś 100 tyś jak ma gdzie mieszkać, a jak komuś rozj..ło pół dachu i dwie ściany no to sorry ale za 6 tyś to sobie może co najwyżej zaliczkę na pustaki wpłacić. Z drugiej strony - dlaczego te 100 tys wypłaca państwo, a nie np firma transportowa? A nie pomaga się ludziom, którzy naprawdę tego potrzebują, bo nie ma kasy! To wszystko co się dzieje wokół wypadku we Francji, to obrzydliwa polityczna gra i nic więcej. Na widok modlącego się Kaczyńskiego, który wygląda jak mały, klęczący troll, jest mi niedobrze. Nie jestem na diecie, nie jestem w ciąży, ślub też mnie nie rusza 09:27 popieram zniesmaczonych 09:29 pijawka .....ja juz od dawna powstrzymuje hafta gdy na to wszystko patrze..... ....ale przyjdzie taki dzien i taka godzina ze juz nie dam rady...i wtedy caly ten zasrany kraj...bedzie sie taplal w moim hafcie ...i to dopiero bedzie kleska....i oglosza dozywotnio zalobe narodowa Zbiczowalam sie... 09:38 grejpfrutowa zdziwiona na maksa. nie przesadzaj , ok ?? i nie zycz nigdy nikomu takich słow. bo predzej spotka to ciebie niz kogos komu zle zyczysz. ja uwazam ze nie ma potrzeby odwoływac tego koncertu. tak naprawde ta załobe narodowa, naród ma głeboko w dupie a prawdziwa załobe przezywaja najblizsze osoby. i naprawde, zapewniam cie ze najmniej istotna rzecza dla nich jest to, czy koncert sie odbedzie, czy nie. pzdr. nowa na kafe 09:44 Haris Pilton Laura - 100% racji co do Stonesów to brano pod uwage odwołanie, ale zdecydowali że nie podczas koncerty ma być minuta ciszy dla uczczenia ofiar a pozatym załobe to się ma w sercu a nie na afiszu idę zabezpieczyc się parasolem na wypadek haftu pijawki, bo znajduję się w bezpośredniej strefie rażenia "Always look on the bright side of life" i jest 09:49 wg mnie wystarczyloby gdyby kaczor pojechal na niejsce wypadku, odniosl sie z powaga do sprawy, rzeczywiscie kazal sie zajac tym, jak dzialaja firmy transportowe i szkolenie kierowcow, tym jak sie u nas przestrzega przepisy, a nie godzil sie na transmisje mszy i kleczal na mszy na oczach calej Polski. Modlitwa to sprawa intymna., a nie demonstracja. Ten czlowiek nie ma zadnego wyczucia poltycznego 09:50 nikaaa5 Przyłączam się do osób, które uważają że ta załoba narodowa to tylko i wyłacznie gra polityczna!!!! Statystyki mowia same za siebie codzienne na ulicach polski ginie więcej osób niz zginęlo w tym wypadku, także powiiniśmy obchodzic zalobę narodowa codzienne :/ 09:51 nikaaa5 A jeszcze jedno własnie sie dowiedziałam, ze chlopak ktory wiózł pielgrzymow mial tylko 22 lata i prawo jazdy od 10 miesięcy!!!! Kto puszcza niedoswiadczonego kierowcę w taka trasę? Sami sobie odpowiedżcie!!! 09:52 Haris Pilton tez to wczoraj przeczytałam "Always look on the bright side of life" i jest

pijawka zgadzam sie-bardzo brzydko połaczono :) mojego nicka tez nie widac- a powinien byc widoczny- bo jestem nowa :) :D

Gość w ciagu 2ch lat stracilam
oboje wspanialych rodzicow. Bol straszny,oplakiwala rodzina i bliscy - znajomi, przyjaciele. Gdyby oplakiwali ludzie, ktorzy ich w ogole nie znali, w mysl nakazu odgornego - czy czulabym sie lepiej? czy wierzylabym, ze to autentyczne?A napewno bylabym rozgoryczona, jesliby czesc z nich buntowala sie przeciw tej zalobie. PO co to wszystko, tylko wywoluje jątrzenie,. zamiast uspokajac.

Ale porazka ten koncert Stonsow wczoraj w Warszawie ! 16:52 Jolka. Niby zaloba , a tu Dzeger skakal na scenie ! 16:55 taka se gałązka Daj sobie już spokój z tą żałobą. Wszystkim jest przykro, że doszło do tego wypadku, ale ogłaszać z tego powodu żałobę to czysta zagrywka polityczna. Rozumiem - umarł papież - żałoba. TO zrozumiałe. Ginie całe miasto w wyniku jakiegoś zamachu - to też zrozumiałe, ale poza tym - to kpina. http://garage.net.pl