Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lampa

Jestem blada- moja skóra się nie opala czy solarium mi pomoze?

Polecane posty

Gość Lampa

Jestem blada, dużo ludzi zwraca mi uwagę że jestem jakaś taka bladziutka a sloneczko grzeje. Moja skóra się po prostu nie opala, na pierwszy dzien robi sie czerwona a drugi dzien nie ma śladu po opaleniznie. Odkąd pamiętam zawsze wracałam z kolonii blada nigdy opalona.... za miesiac czeka mnie ślub ....chce ładnie wygladac w sukience tak jak kazda z was w tym dniu... i zastanawiam się czy nie wybrac sie do solarium ale boję sie chorób związanych z uzywaniem solarium. Podobno dużo osób dostaje od niego raka skóry, czerniaka, więc jeśli któraś z was uzywała solarium bardzo proszę o opinię...:)

Gość BASKID NISKI WOW
MAM TEZ BARDZO JASNA KARNACJE I SłONECZKO MNIE NIE OPALA:)CHODZE NA SOLARIUM I JESTEM BARDZO łADNIE OPALONA DELIKATNY ZłOCISTY ODCIEń IDZ NA SOLARIUM CHODZ CO 2 DNI NA POCZąTKU NA 6 MIN POTEM NA 10 A PóZNIEJ JUZ 12 MINUTEK...ALE MUSISZ TEZ BYC CIERPLIWA !!!!!

Gość Lampa
Dziękuję za odpowiedz a czy powinnam uzywac jakis kosmetyków?

Gość karolinaa m
Ja tez mam ten problem,blada cera i trudności w opalaniu,też własnie myśle o solarium ale mam obawy czy nie bede miec potem czerwonej skóry:(

Gość b. maggie
Jesli boisz się solarium spróbuj balsamów brązujących. Ja mam johnson&johnson ale jestem tak śrdenio zadowolona. Za to moja koleżanka kupiła sobie dove summer glow. i normalnie rewelacja!:) w 3 tygodnie regularnego stosowania była opalona jak po wczasach:) (tez na wesele ale nie wlasne) bez żadnych plam i zacieków Warunek - smaruj dokładnie, potem poczekaj z zakładaniem ubrania aż wsiąknie i koniecznie rób to regularnie bo jak przestaniesz zaczną wychodzić plamy które zejdą dopiero po ok. tygodniu. Można nawet najpierw posmarować skórę zwykłym balsamem wtedy brązujący rozprowadzi się bardziej równomiernie

Gość jesli masz wrazliwa cere
to zrezygnuj z solarium!! Niszczy skore tak samo jak slonce! Albo samoopalacz ( bodziala tylko na naskórek), albo nos godnie swoja blada twarz - jasna cera jest w dobrym stylu!Zabacz topmodelki albo prawdziwe gwiazdy!( nie takie tam dodowate)

Gość lotika
Zamiast solarium i plmiących opalaczy idź na opalanie natryskowe!! Skorzystaj tam z najjaśniejszego odcienia - ja skorzystałam i wyszło bomba - wchodzisz biała wychodzisz opalona - skorzystaj 2 dni przed ślubem - wtedy wygląda najlepiej!! Pozdrawiam

Gość b. maggie
do LOTIKA a ile takie cuś kosztuje?:)

Gość qdedw
Ja opalam się z trudnością, bardzo wolno a na plazy spalam się na czerwono (potem szybko blednę). Natomiast solarium opalam mnie na delikatny, naturalny brąz. Polecam. Od paru wizyt nic ci się nie stanie tylko musisz przestrzegać paru zasad (moim zdaniem to bardzo ważne): - robić dwa dni przerwy między sesjami - używać ochronnych kosmetyków (i nie mieć na sobei perfum itp bo mogą wyjść plamy) - nie opalać twarzy jeśli stosujesz środki hormonalne bo mogą ci wyjść łatki na skórze. Zatem opalanie na solarum musiałabyś zacząć wcześnie, by bez pośpiechu dojść do zadowalającego efektu (właściwie to dwóch tygodni trzeba żeby było widać naturalny efekt, a jednocześnie by skóra wypoczywała między sesjami, i by nie były zbyt długie (pierwsze opalanie niec trwa pięć minut, nie dłużej, a potem brałabym nie więcej niż dziesięć).

Gość Lampa
Drogie dziewczynki! Wszystkim wam dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi....jakoś nadal nie mogę się zdecydować na solarium ponieważ mam na plecach dużo pieprzyków i jeszcze biorę tabletki antykocepcyjne....więc boję się- może przesadzam? Sama już niie wiem...:(

Gość lotika
do b. maggie opalanie natryskowe kosztuje 80 zł. Opalenizna utrzymuje się 10 dni. Ja skorzystałam i zadowolona jestem bardzo. Na zdjęciach ze ślubu wyszło super no i wszyscy pytali gdzie sie tak ładnie opaliłam :) Skorzystajcie 2 dni przed ślubem bo dzień przed ślubem będzie wyglądać za intensywnie!!! no i ja byłam biała więc wybrałam najjaśniejszy odcień - szampański!!! Pozdrawiam

Gość lotika
do lampa - opalanie natryskowe nie jest szkodliwe!!! po pierwsze skóra po opalaniu jest nawilżona. Zabieg polega na tym,że pod prysznicem z kerszera który wygląda jak odkurzacz równomiernie na całym ciele rozprowadzana jest taka mgiełka opalająca - ja byłam zimna i mokra mgiełka :) Polecam

Mam z kolei trochę inny problem. Też jestem blada, choć moja skóra opala się raczej normalnie- na brąz. Problem w tym, że wystarczy, że troszkę poleżę na słońcu a już wychodzi mi opryszczka. Nie mogę sobie na to pozwolić przed ślubem, więc słońce i solarium odpadają. Moze faktycznie te opalanie natryskowe byłoby dobre? Tylko czy potem na sukni nie będzie jakiś plam od tego opalania, jak od samoopalacza, który czasem się ściera i zostawia ślady?

Gość mnbv.
Nie chodzcie na opalanie natryskowe!! Fajnie to wyglada ale wszystko brudzi, kiecka bedzie na bank umazana brazowa farba, a jak sie skora spoci to juz maskara:-(

Gość Lampa
Isc nie isc do solarium....? Oto jest pytanie.......? :]

ja tez mam ten dylemat i tez myslalam o opalaniu natryskowym ale b.czesto slysze negatywne opinie na ten temat.wiec moze postawic na samoopalacz tylko jakis lepszy zeby nie brudzil sukni.A moze Wy dziewczyny mozecie polecic jakis niebrudzacy samoopalacz??

Gość lotika
Dziewczyny ja też bardzo bardzo się bałam - bałam się, że wyjdę poplamiona po tym opalaniu i że skóra mi się łuszczyć będzie bo też słyszałam wiele negatywnych opini!!! A propos brudzenia sukni to a specjalnie poszłam 2 dni przed ślubem jak wyjdziesz z opalania natryskowego to faktycznie ciuchy brudne dlatego trzeba założyć coś luźnego np. dresik i potem przez 6 godzin nie mieć kontaktu z wodą. Ale potem to śmiało można się szorować - bo ta opalenizna zaraz po opalaniu natryskowym to jeszcze nie ta która byc powinna - po pierwszej kąpieli wszystko sie tonuje i wygląda na prawdę rewelacyjnie i już nic nie brudzi!!! Ja bałam się że po opalaniu będę wyglądać gorzej niż przed i dlatego poszłam z mamą jak z króliczkiem doświadczalnym:) najpierw poszła mama a potem ja a opalenizna jak po powrocie spod palm:) tylko pamiętajcie blada cera potrzebuje najjaśniekszego odcienia - szampańskiego :) PPPapa i powodzenia

dzieki lotika dodalas mi troche otuchy ze moge cos zrobic z maja jasna skora:)ja chyba najpierw pojde na probe i zobacze jak to wyglada no i jakie efekty.Lotika czy Ty robilas wczesniej peeling w domu czy kosmetyczka Ci zrobila??

Gość Lampa
Dalej mam dylemat...:(

Gość Lampa
Dziewczyny, tu znowu Ja...:) W końcu odważyłam się i poszłam do solarium i byłam pierwszy raz na 8 minut oraz dziś drugi raz na 8 minut i niestety może nie jestem taka blada ale też nie opalona :( Więc się zastanawiam czy trzeci raz iść?

Gość Lampa
Jak ja zadroszczę tym co maja taką karnację dzięki której osoby są szybko i ładnie opalone>>>>

Gość kaska 81
witaj,wlasnie założyłam topik o solarium,bo ide dzis pierwszy raz i się boje..też mam jasną karnację

Gość Lampa
Witaj Kaska, ja byłam wielką przeciwniczką solarium ale w końcu poszłam bo wkurzało mnie to że każdy mi mówił że ja jestem strasznie blada a i czasami sina i wyglądam jak trup...:( Nawet jak wybierałam sukienkę w salonie to pani która szyła suknie powiedziała że jestem pierwszą dziewczyną na którą nie pasuje BIAŁA sukienka... zawsze mi się podobały suknie w kolorze Ecri i własnie w niej najlepiej wyglądałam a białe suknie nie podobały mi się nigdy ( Ale to jest kwestia gustu)> Do pójścia do solarium już miesiąć czasu :psychicznie sie nastawiałam ale w koncu się przełamalam.... Teraz może nie jestem tak bardzo opalona ale ....już nie wyglądam tak przerażająco blado jak wcześniej.... Myślę ze warto choć w dniu ślubu troszkę ładniej wyglądać...:) Choć nie ukrywam że troszkę męczą mnie wyrzuty sumienia czy nie zachoruję na jakieś choroby zwiążane z solarium ale cóż.... nie żyjemy wiecznie...;) Pozdrawiam!

Gość Lampa
Acha, byłam na solarium brążującym (na leżąco) Nie słyszałam aby w moim mieście było jakieś solarium na "stojąco" jak piszesz :).

Gość kaska 81
dzięki!ja też o solariu myśle juz miesiąć i mam zamiar dziś spróbować,może choc trochę przyciemni mi się skóra..mam zamiar chodzic raz w tygodniu..zobacyzmy co z tego wyniknie;)

Gość kaska 81
u nas jst na stojąco tzw tuba się to nazywa

Gość gość
Mam ten problem i znalazłam Poradni leczenia bielactwa w Warszawie AFPV Tam zrobili mi badania z krwi pod katem czy moj pigment jest zaburzony czy taka uroda Wyszło mi ze mam od urodzenia chora tarczyce i to spowodowało anemię ( niska hemoglobina i brak pigmentu , słaba wątroba ) leczę sie teraz ale maja tam na takie przypadki jak ja i gorsze tonik podkład w płynie Dermotan i krem taki raczej gesty tonik bo przezroczysty DERMOTAN TONIK I DRMOTAN KREM Leje na podstawczaki pare kropli toniku i rozkładam na cała buzie rece szyje teraz a latem po całości W tym roku byłam dwa tyg w Grecji. Na płazy czułam sie tak piękna ze tryskając energia jak wulkan Dzis mam chłopaka . Zależy mi . Rano budzę sie juz z dobrym wyglądem bo on sie trzyma . Nie widać ze cos mam bo wsiaka w skore ale i nie brudzi . To ostatnie ważne . Naturalny efekt lekkiej rasowej skory i nie brudzi śni kołnierzyka ani szalika , apaszki , rękawków , bielizny . Dla mnie to najlepsze rozwiazanie swiata Zamawiam poczta za pobraniem i mam go w dwa dni w domu . Nic mi wiecej nie potrzeba . Jestem naprawde teraz w mojej skórze