Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DYSZKI

NAGOŚĆ PRZY DZIECKU

Polecane posty

Gość DYSZKI

No właśnie czy przy swoich małych dzieciach chodzicie nago (chodzi mi o dzieci do 2 roku życia)

Gość tak a dlaczego nie
? może nie latam po chałupie, ale nie robię wrzasku jak mnie nago zobaczą:)

Dokładnie jak przedmówczyni ... Myślę ...,że nie należy ...chodzić po domu jak nas pan Bóg stworzył ...ale wcale nie należy traktować nagości jak coś złego ...wstydliwego .... należy z Nią oswajac ...bo pozniej dziecko może czuć się zażenowane .... przerażone swoim ciałem czy rówieśnika .... zle to moze wpływać na Jego rozwój \"seksualny\" ......

Gość golizna
ja będę chodzić nago bo sie niczego nie wstydze.dziecko ma wiedziec jak wyglada dorosły nagi czlowiek a nie pierwszy raz w gazecie zobaczyc. Moui rodzice nigdy sie nie ukrywaki przede mna i uwazam ze to słuszne

Gość DYSZKI
Ja własnie chodze po domu nago (bo jest upał) i dziecko tez puszczam goło po domu...no rozumiem że jak b edzie większe to nie będe paradowac bez majtek, ale u mnie w domu tez nagość nie była traktowana jakoś obco...

no dla mnie to już przesada paradowac po domu nagao bo upał rozumiem dziecko oswajac z nagością ale chodzenie przez cały dzień nago to chyba już za dużo koszulka i majtki to chyba nie grzeją

Gość DYSZKI
Majtki?? Jak najbardziej zgrzeja...

Gość a wlasnei nam psycholog
dzieciecy na kursie na temat rozwoju dzieci mowila, ze wieksza szkode sie robi dziecku jak sie chodzi nago przy nim do pewnego wieku, a potem przestaje. bo przekaz jest taki - teraz juz nie jest naturalne to co bylo kiedys - ale dlaczego nie jest, tego sie dziecko juz nie dowiaduje (bo co ma wiek do tego - wg dziecka przynajmniej). dlatego ona zalcala raczej konsekwencje - albo np. zawsze i nie robic problemu, ale tylko w specjalnych miejscach - typu lazienka (jak wyzej).

psycholog ma rację ! dlatego mysle tak jak myszka ...majtki i króka chocby koszulka a przebierac sie naturalnie czy w przyszłosci bez wstydliwego zasłania \"miejsc\" ....

Gość zoffija
Ja dziecka jeszcze nia mam, ale nie bede przy swoich dzieciach chodzić nago. Bo to dla mnie zwyczajnie nieprzyjemne, pokazywać sie innym bez ubrania. Nie latam nago przed rodzicami, nigdy bym nie przeszła rodzicom przed nosem goła , wiec i przed dziecmi tego nie zamierzam robic.