Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KAMISIA2500

jak długo trwała u was nauka siusiania na nocnik?

Polecane posty

moja córka w pażdzierniku skonczy 2 latka.Od 3 dni sadzam ją na nocnik ,i tylko raz udalo jej sie tam nasiusiać.Na ogół to sika w majtki lub obok nocnika. MOj mąż mowi,ze to bez sensu i chce abyśmy nadal zakładali jej pampersa. a jak to było u waszych dzieci???

Przemek jest dwa tygodnie młodszy od twojej córci, w sumie sikać na nocnik nauczył się szybko, jakiś miesiąc temu. Pampersa zakładam mu jeszcze na noc no i na dłużej do samochodu. Jeżeli jest ciepło najlepiej puszczać ją po domku bez pampersa i obserwować, wtedy zobaczysz kiedy chce siku i szybko na nocnik. Pozdrawiam

tak właśnie robie.W domu chodzi w zwykłych majtkach ,albo bez niczego.A w jakim czasie synek opanował siusianie do nocnika? Na spacery tez jej zakładam pampersa ,no i do spania .

No własnie dość szybko. Uczył go mój mąż, ale cały proces potrwal dosłownie kilka dni. Byliśmy razem w sklepie i mały wybrał sobie nocnik ;)

hmm,no to faktycznie szybko..Moja corka dostała nocnik na roczek,i od tamtej pory uzywała go tylko do zabawy. MOwie jej tez ,ze za każdym razem dam jej prezent. Mojej siostry synek nauczył sie w wieku 2latka i 2 m-ce ,a trwało to ok,miesiąca.

Gość opiekunka
w zeszłym roku w wakacje opiekowałam się chłopaczkiem miał niecałe 2 latka. nauczyłam go siusiać na nocnik w jakies 3 dni. a nauka wygladała natepująco: cały dzień chodził bez pampersa, co 2 - 3 godziny sadzalam go na nocnik na jakies 15 - 20 min , wokoło było pełno zabawek żeby mu się nie nudziło, śpiewanie piosenek i te sprawy. w czasie pomiędzy jednym posiedzeniem a drugim gdy zdarzyło mu się w majtki to w trakcie albo nawet po tym natychmiast na nocnik zeby sobie skojarzył siusianie z nocnikiem. no i oczywiście w drodze na nocnik wykład ze jak nastepnym razem brzuszkowi bedzie chcialo sie siusiu to ma wołac siiiiiiiiiiiiiiiiiii. i udało sie. przez 2 dni nie było zadnych efektów a 3. dnia zaczął sam wołać. najwarzniejsze to miec nocnik caly czas pod reką. powodzenia

Gość opiekunka
przepraszam za błąd miało być najważniejsze a nie najwarzniejsze :))

zarowno synka jak i coreczke uczylam gdy mieli 21 miesiecy. Jednak synka ciazko bylo nauczyc, trwalo to 2 miesiace, coreczka odrazu zaczela wolac. Synkowi zakladalam pieluszke tylko na noc do 2,5 roku, a coreczka dopiero w sierpniu skonczy 2 lata, wiec jeszcze na noc jej zakladam, a w dzien bez problemu wola. Moja rada jest taka, ze jak uczysz to w ogole nie zakladaj pieluchy, przez caly czas niech chodzi w majtkach, sadzaj na nocnik i duzo tlumacz. Niestety to wymaga cierpliwosci;) ale wierz mi warto:D