Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona 200

dostep do gina w uk. Pomocy!!!

Polecane posty

Gość zrozpaczona 200

Mam przewlekla grzybice pochwy. Dostac sie do GP to sukces a i wtedy widzisz tylko pielegniarke. Chce w koncu do ginekologa!!! Czy sa tu wogole jacys? Jak sie do nich dostac!? Jestem juz sfrustrowana. do Polski nie moge pojechac bo nie dostane urlopu do konca roku. Mieszkam 1.5 h jazdy od Londynu. Prosze pomozcie bo mam dosc tego systemu!

mozna sie dostac do GP tyle ze nie tego samego dnia. umow sie na pare dni do przodu. do ginekologa sie nie dostaniesz jesli twoj GP nie potwierdzi ze jest ci taka wizyta potrzebna. jedyne wyjscie do pojsc do walk-in clinic i odsiedziec swoje w kolejce. tam masz duzo wieksze szanse na spotkanie ginekologa niz szukac wizyty przez GP

Gość nuevva
A czy GP wypisuje skierowanie do ginekologa czy sam bada??

to zalezy. pewnie wstepne ogledziny zrobi sam, zeby dojsc do wniosku ze trzeba sily wyzszej :( nie mialam takiej sytuacji - od razu pojechalam do walk-in clinic, bo nie mialam GP :P jednak ostatnio robilam wymaz u GP i musze przyznac ze bylo bardzo kulturalnie i delikatnie, przy czym mozna wybrac wizyte u kobiety lub mezczyzny jak sie chce.

w przychodniach sa lekarze specjalnie od women\'s health jak zadzwonisz to powiedz ze chcesz z takim lekarzem i rzeczywiscie tu mozesz miec zyczenie czy ma to byc mezczyzna czy kobieta ja osobiscie bylam robic tylko cytologie i takjak pisze Valeriana - kulturalnie ,delikatnie oby tylko tobie bylo komfortowo :)

Ja tez cierpie na to co Ty. Umowilam sie na wizyte z GP, ale moj lekarz jest mezczyzna wiec poszlam do lekarki. Ta przeprowadzila badanie i zapisala Fluconazol, 2 kapsulki raz w tygodniu przez pol roku. Biore je od 2 m-cy i na razie spokoj!

Gość zrozpaczona 200
te kuracje przechodzilam w Polsce. Przez pol roku po 1 tabletce tygodniowo. Poki bralam bylo dobrze, jak tylko przestalam znow mialam grzybice. Moze Twoj organizm bedzie inny, ale mnie nie pomoglo. Do tego staramy sie z mezem o dziecko wiec problemy z grzybica po prostu mnie dobijaja. Co to znaczy walk-in clinic?

Gość Westminster hospital
chodze w szpitalu do WELL WOMAN CLINIC i tam robie cytologie itp. Tam to chyba ginekolodzy przyjmuja bo kto?

dlaczego nie pojedziesz na weekend do polski i zbadasz sie prywatnie w pl -w soboty tez przyjmuja....

Westminster >>>> cytologie moze robic pielegniarka. wyniki wysylaja do laboratorium :( aczkolwiek ta klinika bedzie miala z pewnoscia bardziej ukierunkowany personel niz GP

Gość zrozpaczona 200
Coz, cytologie zrobilam jak mialam infekcje. Przyszlo mi listem ze wynik jest zadawalajacy. Ale JA NIE JESTEM ZADOWOLONA. Czuje sie bezsilna. Znalazlam jakas family planning clinic gdzie przyjmuja z chodnika. Postaram sie tam pojsc w tygodniu jak uda mi sie na 2h z pracy urwac. Dziekuje wszystkim za rady. Nienawidze tych pustych angoli i ich badziewnej opieki medycznej.

Gość zrozpaczona 200
Zadowalajacy to u nich tyle ze nie mam raka. Ale dla mnie nie miec raka to do szczescia za malo. Planujemy z mezem dziecko i nawet nie mozemy sie kochac, bo jak z ta szalejaca grzybica.

osobiscie wole tutejsza opieke medyczna od krajowej, gdzie musialam jezdzic wlasnym samochodem od pogotowia do szpitala i z powrotem... no comments. fakt ze lekarzy specjalistow maja malo i najczesciej mozna sie do nich dostac wylacznie przez szpital, ale przynajmniej nie musisz bulic grubyl lapowek za laskawe przyjecie na oddzial. idz najlepiej do walk-in clinic, nasciemniaj ze sie czujesz gorzej niz jest faktycznie i na pewno przyleci gin zeby cie obejrzec. najprawdopodowniej dostaniesz tez leki do domu. powodzenia i napisz jak ci poszlo

Gość gmina uboga
a nie dostaniesz w aptece leku przeciwgrzybicznego? Mozesz tez poprosic kolezanke aby przywiozla ci preparat przeciwgrzybiczny z Polski