Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Midland

Mogę mieć kłopoty z zajściem w ciążę po zażyciu Escapelle?

Polecane posty

Gość Midland

Bardzo proszę o odpowiedź! W przeciągu ostatnich dwóch lat byłam zmuszona trzykrotnie zażyć Escapelle. Teraz się zastanawiam, czy może to mieć jakiekolwiek następstwa/konsekwencje przy staraniu się o dzidziusia? Dodam, że dobrze tolerowałam tabletkę, nigdy nie miałam nudności, plamienia ani rozregulowanego cyklu.

Gość Kee
Wydaje mi sie, ze jak masz teraz normalne miesiaczki, badania tez w normie i wszystko ogolnie jest dobrze, to czemu nie? Przeciez takie tabletki typu Escapelle nie powoduja nieplodnosci, bez przesady. Jako przyklad moge podac moja znajoma, ktora wziela Escapelle, bo byla za krotko po pierwszym dziecku i nie chciala tak szybka zajsc, ale rok pozniej juz znow byla ciezarowka i urodzila zdrowego synka, wiec mysle, ze sie niepotrzebnie zamartwiasz. :)

Gość frilemonka
Skoro napisałaś właśnie, że escapelle nierozregulowało ci cylku, nie miałaś po nim żadnych "rewolucji" to nie wydaje mi się, żeby były jakiekolwiek problemy z zajściem w ciążę. jeśli masz jakieś obway to wybierz się do lekarza i poproś o badania poziomu hormonów i wtedy ci powie czy coś może stać na przeszkodzie, jednak nie wydaje mi się.

Gość gość
PiPJrBvQHclyYvfyOawKbxgm

Gość gość
Oczywiście że ta tabletka powoduje niepłodność więc już nie zajdziesz w ciążę. Bardzo mi przykro