Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasieczka

problem z botelka- wiem to juz bylo ale mimo wszystko...

Polecane posty

Gość kasieczka

moja corcia ma niespelna 3 latka a dalej przed snem wieczorem pije mleko z botelki i w nocy tez sie budzi by sie napic. Ze szklanki nie ruszy a w butelce tak. niewiem jak ja oduczyc, mysle ze jest juz za duza na butelke, niewiem. Ja bylo u was drogie mamy???

Gość moja córka ma

Gość moja córka ma
2,5 roku i też pije z butelki. Generalnie jest niejadkiem, więc cieszy mnie to ze chociaz pije mleko chętnie. rano, po drzemce i przed snem wypija 200 ml. W nocy nie budzi sie. Inne napoje pije ze szklanki. Zamierzam dawac jej butlę dotąd, dokąd będzie potrzebowała. Większą uwagę zwracamy na higienę jamy ustnej. Myje ząbki po każdej butli. Jak dotą d nie ma problemów z zębami, i ze zgryzem również. Ma śliczne ząbki.

Gość kasieczka
moja pije tylko przed snem i w nocy. ale co do zabkow to mam tez maly problem gdyz zawsze na wieczor myje ale mleko zawsze musi wypic jak juz lezy w lozku przed snam czyli juz po myciu. I to jest bledne kolo. mam tez inny problem. od kilku miesiecy korzysta z nocnika chociaz czasem zdarza jej sie popuscic w majtki, w nocy ma jeszcze pampersa. Ale jesli chce kupe to zawsze wola pieluche, do ibelka zrobila tylko 2 razy, niewiem ma jakis obawy. A od wrzesnia idzie do przedszkola

Gość moja córka ma
Mojej córce też od 3 tygodnii zakładam pieluchę na noc, ale jeszcze się nie zdażyło żeby się zsikała, sika dopiero rano po przebudzeniu. Zakładam jej tak z przyzwyczajenia jak sie paczka skończy to juz przestanę.Siusiu i kupkę robi do nocniczka. U nas był problem, dopóki nocnik był grający, w momencie gdy się popsuł zaczęła na niego sikać. Po prostu ja rozpraszał. Trzeba dać dziecku czas, wszystkiego się nauczy.

wiesz co ci powiem mój brat mial juz 6 lat chodził do zerówki i jeszcze rano pił kasze z butli :P i z miseczki nie chciał a ze był strasznym nie jadkiem praktyczni nic nie chciał jeść to mam mu nie zabraniała bo wiedziala ze to mu daje sile na cały zien ... no jak zaczął chodzic do przedszkola to po jakis 4 miesiącach zaczęlismy mu tlumaczyc ze koledzy będą sie smiac, ze jest za duzy... no i poskutkowało:D przestał ale warzy owoców i wedlin jak nie jadł tak nie je poprostu go to obrzydza jedynie parówki i sery i to nie wszystkie:P a siostra jak miala ne cale 3 to juz sama z butli pic nie chciała :P wiec mysle ze to zalezy od dziecka ... powodzenia zobaczysz sama ze w koncu jej przejdzie:)