Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanko malutkie

czy moge byc w ciazy?

Polecane posty

biore pigulki dopiero miesiac czasu. raz zdarzylo mi sie ze zapomnialam polknac i zrobilam to dopiero po 12 godiznach :O a w inne dni nie bralam punktualnie tylko tak w przeciagu godziny. w 3 tyg brania pigulek kochalam sie ze swoim mezczyzna, konczyl we mnie, czy jest jakies prawdopodobienstwo ze bede w ciazy??

dodam ze teraz powinnam dostac okres w poniedzialek a dzisiaj sroda i jeszcze nie dostalam....

Gość koło 150 zł
niestety wszystko możliwe nawet pigułka nie jest pewna na 100%

Gość są i to duże
no pewnie że możesz być w ciąży....jeśli wzięłaś więcej niż po 12 godz...to już zabezpieczenie nie działało....ale jesteś nieodpowiedzialna :O

wzielam chyba troche po 10 godzinie od godziny w ktorej powinnam wziasc. wiec?

Gość są i to duże
są szanse że możesz być w ciąży

i to bylo tydzien przed tym stosunkiem, pozniej bralam normalnie,...

no zawsze sa szanse! nawet gdybym brala regularnie!! a jak nie dostane miesiaczki to mam zaczac nowe opakowanie czy co? test? ale czy on cos wykaze jesli biore pigulki?

Gość są i to duże
jeśli nie dostaniesz okrsu to idz do ginekologa...bo jeśli żeczywiście jesteś w ciąży to lepiej żebys nie jadła tabsów

dobra pytanie do ciebie, ostatnia tabletke wzielas w niedziele?

tak, w niedziele

w2 ulotce nie ma wszystkiego, bo bym nie pytala. a jesli nie dostane to pojde... o masakra!

nie piszesz nawet podstawowych informacji i czekasz, aż ci ktoś wywróży chyba:O jakie to tabletki? w którym tygodniu brania zapomniałaś tabletki? czy to jest twoje 2 opakowanie tabsów?

czekaj, ostatnią pigułkę brałaś w niedzielę - dlaczego okres powinnaś dostać w opniedziałek? tak szybko masz krwawienie z odstawienia? następnego dnia? to w dniu, kiedy zapomniałaś tabletki też powinnaś już dostać krawawienie - na logikę coś pokręciłaś

wiec tak: to jest moje pierwsze opakowanie tabltek yasmin. zapomnialam wziasc tej tabletki w drugim tygodniu a w trzecim sie kochalam dokladnie w ten weekend co byl, czyli przy koncoowce opakowania

to spokojna twoja biedna glowa, okresu nie dostajesz odrazu po ostatniej tabletce, ja np, biore ostatnia w piatek a okres jest we wtorek, nic sie nie boj, poczekaj do piatku, jak nic sie jeszcze nie wydazy to wtedy zrob test, sa skuteczne 99%

w poniedzialek powinnam dostac, ale chyba tak jest ze sie od razu nie dostaje tylko np po paru dniach. u mnie juz 3 dni a okresu nie widac...

samanta to jej pierwsze opakowanie, poprostu nie wie jeszcze jak to dziala, a ginekolog nie zawsze ci to wyjasni tak szczegolowo

ja tam dostaje 5-ego dnia, a niektore dziewczyny nawet 7-mego

masz dokładnie 7 dni na wystąpienie krawienia z odstawienia. w ulotce moich napisane jest, że zapominając jednej tabletki w drugim tygodniu należy zabezpieczać się przez 7 dni dodatkowo. jeśli krawawienie z odstawienia nie pojawi się, należy brać następne opakowanie tabletek - jeśli po drugim też krwawienia nie będzie, może świadczyć to o ciąży i należy iść do lekarza. WSZYSTKO jest w ulotce, tylko ją trzeba czytać ze zrozumieniem. poza tym - receptę chyba dostałaś od lekarza? on też udziela informacji zanim je przepisze. sorry, ale tak to jest jak dzieci się biorą za sex:O

ale czy test cos wykaze jesli biore pigulki? czy to nic nie zmieni w wyniku? no i w koncu to dopiero tydzien po stosunku by bylo, a testy od razu nie wykrywaja... przynajmniej ponad tydzien to wtedy mozna miec pewnosc..

24 - dla mnie to szok, taka olewka i łykanie tabsów jak cukierki - lekarza trzeba wypytywać jak się ma wątpliwości bo czegoś dokładnie nie opisał i tyle. wtedy nie ma żadnych problemów:)

dzieci? :O

fakt tydzien to za mało by test cos wykazał, ale tabletki nie wpłyną na wynik testu- jakby wpływały to w ulotce nie było by rady aby wykluczyc ciąze testem w przypadku nie pojawienia sie krwawienia

\"ale co wykaze test jesli biore pigulki?\" a co ma ci do cholery pokazac?Nie wiem,kwiatkow sie spodziewasz?Grrr....... A z ta ulotką i lekarzem to racja-jesli ktos jest na tyle \"duzy\" zeby sie bzykac to powinien byc na tyle \"duzy\" i dorosly zeby umiec zapytac lekarza o to.W koncu od tego oni sa.

dziekuje wszystkim za odpowiedzi! czyli moge dostac okres nawet w 7 dniu, a jesli nie to zrobie test (choc watpie ze cos by wykazal) i zaczne brac drugie opakowanie. jesli po drugim opakowaniu nie dostane okresu pojde do lekarze. jakies jeszcze cenne rady macie dla mnie? oprocz tego zebym czytala ulotke (zrobilam to od razu)

od tego oni sa, od tego sa oni, od tego oni sa, hehe

nie, poczekaj, jak nie dostaniesz wogole okresu to idz do lekarza, a nie zaczynaj 2 opakowania, bo jesli mialabys byc w ciazy i pozniej to dziecko urodzic to lepiej zebys sie przez 9 miesiec nie zastanawiala czy moze byc chore