Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marmooolada

ktos pomoze?

Polecane posty

Gość marmooolada

witam moja sytuacja wyglada nastepujaco... wkrotce lecimy z mezem do szkocji oczywiscie do pracy.. po ostatnich wizytach lekarskich powiedziano mi ze pownnam juz zaczac starania o dziecko ze wzgledow zdrowotnych.. i teraz pytanie..co sie dzieje w momencie gdy juz tam pracuje i zachodze w ciaze? co z praca??? sorki ze pisze na dwoch ale tam chyba nikt nie zaglada

musisz legalnie pracować i perzede wszystkim musisz sie tam ubezpieczać jak chcesz tez tam urodzić. To wszystko nie jest takie proste jak się wydaje.

Gość zielona irlandia
Ale nie stresuj sie teraz!!! Znajdziesz prace... zajdziesz w ciaze, opieka super! Bedzie Wam naprawde dobrze, Tobie i Dziecku. Jak juz bedziesz na miejscu znajdziesz dokladne informacje... co robic, gdzie isc, a ciezarna jest zawsze i wszedzie pod ochrona! Nie zapominaj.

Gość natomiast ja..
z tego co wiem, to musisz przepracowac przynajmniej 10 mcy aby dostac swiadczenia macierzynskie od pracodowacy i oczywiscie musisz byc ubezpieczona..

Gość marmooolada
dzieki.. oczywiscie prace bede miala tam legalna ubezpieczenia itp beda...tylko matrwie sie tym ze jak zaczne prace i potem moze mi sie uda zajsc .. to czy bede miala ta prace a konkretniej srodki do zycia? jak to tam jest?

Gość marmooolada
podpowie moze mi ktos jak to dokladnie jest?

Gość marmooolada
prosze pomozcie nie wiem co robic zypowiedzenie juz zlozylam i nie wiem teraz czy jechac czy nie???:(