Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy help blagam

Szkodnik w domu

Polecane posty

Gość pomocy help blagam

Bilans strat: -3 pogryzione szafy - pogryzione kable od telewizora i od anteny - wiecznie zasikane dywany - odgryzione kabel od odkurzacza Mam dosc swojego psa, juz nie mam sil na niego. Pomocy!

Gość ile miesięcy ma pies

Gość pomocy help blagam
10 miesiecy, a ja juz nie wyrabiam!

Do roku będzie gryzł wszystko co popadnie. Nie kupiłaś mu żadnej zabawki do gryzienia ? Zęby go swędzą.

A moim zdaniem sobie radzi. Nie krytykuj.

Załóżmy, że nie prowokacja. Nie znamy żadnych faktów ani szczegółów oprócz tego, że pies gryzie. Więc naprawdę ciężko się wypowiadać w temacie.

Gość 10 miesiecy
alez to juz duzy pies i wyglada na to, ze jest zle wychowany. Ja mialam z moim takie klopty przez pierwszy 1-2 (jak go znalezlismy to mial 3 m-ce). Po 10 miesiacach doskonale juz wiedzial co mu wolno a co nie.

dziwię się, że ktoś ma taki problem (wykluczając prowokację) bo przecież 10-miesięczny psiak nie powinien wyczyniać takich numerów w domu-polecam dogomania.pl tam znajdziesz rady dotyczące wychowania. napisałabym coś jako hodowca 4-letniej suki, ale dawałam w tym temacie tyle rad i wymieniałam multum refleksji więc wybacz🖐️

Gość zooooooooooosia
moj ma 6 miesiecy sikal 1 miesiac teraz noc przetrzyma juz grysc zaczynal tez wszystko ale oduczylam go szybko kupujac mu roznego rodzaju zabawki i mam spokoj juz.. zaznaczam ze pies od 2 miesiaca byl od rana sam po 8 godzin i wracajac z pracy przedpokoj byl w stanie nienaruszonym tylko zabawki jego mi sie placza po domu.. wiec wydaje mi sie ze trzeba mu wiecej wagi poswiecic ja wzielam urlop na te dwa mies jak byl maly

Gość pomocy help blagam
Pies ,ma mase zabawek, ale to byla chwila niuwagi i dorwal teraz ten kabel. On gryzie cos caly czas, non stop, gryzie glownie zabawki, ale jak zobaczy cos innego, a na chwile sie go spusci z oka, to potrafi zjesc wszystko.

Gość pomocy help blagam
To nie jest zadna prowokacja, tylko moje zalamanie. Choc bardzo go chcialam, to teraz najchetniej bym go oddala i niech inni sie z nim uzerają

Gość pomocy help blagam
do az morde wykrzywia Widocznie nie kazdego psa da sie nauczyc co wolno, a czego nie wolno. Mialam owczarka i byl posluszny na maksa, a ten to jamnik i kompletnie mnie nie slucha.

Gość pomocy help blagam
Dodam jeszcze ze skopal ogrodek i pogryzl kwiaty. Zlosliwy jest czy co?

Gość pomocy help blagam
Jeszcze dam mu szanse, to jest pies rasowy, z rodowodem. Tylko co mi po tym, skoro taki gryzon? Poki co dam go chyba na 2 miesiace do hotelu dla psow, bo wyjezdzam i moze jak od niego odpoczne to mi sie polepszy, bo na razie jest kiepsko. Przykro mi, ze nie daje rady :(

Teraz wszystko jasne - jak to jamnik - to tak będzie. Niestety.

Jak go dasz na 2 miesiące do hotelu - to całkiem zdziczeje. Nie pozna Cię już.

Gość pomocy help blagam
Chcialam napisac do hotelu na 2 tygodnie, a nie na 2 miesiace. Za 2 miesiace hotelu chyba nie wybulila tyle. Niestety musi to byc hotel, bo nie mam nikogo kto by sie nim zajal

wykrzywia-- co Ty na to ?? Mamy do czynienia z jamnikiem. Ciężka rasa do hodowli.

Gość mmmaaarrrtttaaaaa
No to gratulacie,skoro chcesz go oddać."Podziwiam" takich ludzi-ich odpowiedzialnośc,obowiązkowość... Wiedziałaś co bierzesz pod swój dach:/ Pies to obowiązek,a nie zabawka-"...znudzi mi się,to go oddam." "Dobry człowiek" z ciebie.Serio. W sumie masz duży wybór-możesz oddać do schroniska,wyrzucić na ulicę,oddać komuś,sprzedać(oddać) na "chińszczyznę"..albo nie,najlepiej przywiąż go drzewa w lesie.Przynajmniej będziesz miała pewnośc,że nie wróci. Wzięła sobie zabawkę...ojjjjjjjjj://////////// Krew człowieka zalewa.

Gość pomocy help blagam
Powiem tak, mialam wczesniej psa rasy border collie i jedno jest pewne, to jak niebo a ziemia. Nie wiem jak mam go wychowywac! Ma pelno zabawek, dostaje super karme do jedzenia, staram sie z nim rozmawiac i go wychowywac, a on? Tak mi sie odplaca! Aż płakać się chce

ja to ze swoim jamnikiem chodze na dziwki:classic_cool:

Gość pomocy help blagam
do m twoje uwagi nic nie wnosza do dyskusji. A jesli go kiedys oddam, to np. jakiemus hodowcy, ktory lepiej bedzie wiedzial jak z takim psem postepowac. Wiec nie oceniaj ludzi, mowiac o drzewach itd.

Gość Aldonka wk
mojego mam od szczeniaka- przez pierwszy rok zjadł buty wszystkim domownikom :O (a także gościom - kiedy w porę nie schowaliśmy ich do szfki na buty :( ) Dzisiaj psiak ma 17 lat - i już niestety nie ma większości zębów :( Myślę, że najlepszym sposobem na wyżynanie ząbków u psiaka - byłoby kupienie gumowej kości (albo innej zabawki) w sklepie zoologicznym. No i chowanie butów, kabli czy innych "kąsków" - to nie trwa wiecznie, a co do sikania - to niestety trzeba wychodzić z psem regularnie - przynajmniej 3 razy dziennie. Pies - to nie kot - nie wyleje się do kuwety - niestety :(

Gość pomocy help blagam
Ok. Sikać juz nie sika, ale to gryzienie? Powtarzam, ze ma pelno zabawek, kosci, gumowe, pluszowe, naturalne itd.itp. Je tez gryzie, ale kabel widac zjadl tak dla urozmaicenia!

Gość ja też mam jamnika
ma obecnie 11 miesiecy. Jedyne co zniszczył to obgryzł jedną gałkę sosnową od szuflady i poszarpał podpinkę przy mojej kurtce, ale to moja wina bo zostawiłam go samego w domu i nie schowałam kurtki do szafy. Jeżeli chodzi o ogródek, to niestety, ale jamniki to psy wychodowowane do polowania na lisy, wiec kopanie mają w genach. Ja niestety pozbyłam się wszystkich dużych kwiatów, bo uwielbiał w nich kopać i wywalał ziemię na dywan. Coś za coś. A poza tym to naprawdę bardzo fajne psiaki, wierne i pieszczochy. Ale jak go bijesz to robią się złośliwe i może dlatego tak Ci niszczy. Postaraj się pochować takie rzeczy jak kable, szafki zastaw pufami i poświęcaj psu jak najwiecej czasu. To mój drugi jamnik, poprzedniego też miałam w domku z ogródkiem. Zrobiłam na części ogródka ogrodzenie i pies tam nie wchodził. A przed ogrodzeniem miałam trawnik i jakoś tam mi nie kopał. A swoją drogą nie gniewaj się, ale jak się bierze psa, to trzeba coś wiedzieć o tej rasie , jego hodowli itp. Mi się wydaje, że pies czuje sie nie kochany i dlatego robi Ci złośliwie te szkody. Kupuj mu dużo zabawek, ale w porządnym sklepie zoologicznym poproś o zabawki dla jamnika, bo te psy mają ostre zęby i zwykłe zabawki szybko niszczą.

Gość pomocy help blagam
dokładnie, po paru dniach z zabawek prawie nic nie ma. Zeby ma strasznie ostre