Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropellllka

piękna cera JAK TO ZROBIĆ??

Polecane posty

Gość kropellllka

mam problemy z cerą, w niektórych miejscach jest bardzo sucha gdzie indziej tłusta, strefa t tzw, wypryski róznego rodzaju jeden zejdzie to dwa inne sie pojawią non stop:( co robić:( stosuje rozne kkremy ale nie pomagaja lipa

Gość niech będzie pochylony
zielona glinka najpierw, potem zmywasz i smarujesz sie miodem, potem wlasciwym kremem do cery mieszanej i juz, maseczki 2 razy w tyg. oczywiscie zapominasz o wyciskaniu i mietoszeniu twarzy-bo to njagorsze co moze byc. sama tak robie i mam teraz naprawde cere nie do poznania, glinka argiletz uratowala mi twarz;)

Gość kropellllka
a gdzie tą gkinkę mogę dostac

Gość Teżcoś
Drożdże polecam - w tydzień twarz mi się wygoiła i nie wyłażą nowe wypryski.

Gość kropellllka
ale drożdże jak jes stosowałąś??

Gość wrrrrrrrrrrrrrrrrrreeeeeeeee
wlasnie ja mam tez ten problem co z tymi drozdzami chodzi o takie normalne jaos szczegolnie stosowane czyli jak??

glinka mozna kupic prawie w kazdej aptece-na raz saszetka ok. 4-5zl. w esenta.pl tez jest, a drozdze normalnie rozgniatasz i robisz papke io nakladasz na twarz, potem zmywasz letnia woda. drozdze tez sa super w wersji do picia, ale w sumie nie wytrzymalam dlugo bo ta kuracja mnie jakos obrzydzala, moze tobie zasmakuje. ale moja siostra pila i cera i wlosy jej sie faktycznie poprawily.

Gość Teżcoś
Pół kostki zjadasz, a z reszty + trochę mleka robisz maseczkę. Po 20-30 min. zmywasz (nie odłupujesz, tylko traktujesz drożdże jak mydło). Ja tak robię. A co do picia - nie zniosłabym. Ja po prostu zjadam. Jakoś na samą myśl o piciu tego mi niedobrze. ;)

sorrki, w esentia.pl

Gość kropellllka
a do tej maseczki drożdżowej to tylko drożdzę czy dodać troche wody??

do teczos hehe, mi wlasnie bylo okropnie niedobrze i dalam spokoj. moze faktycznie sprobuje podgryzac jak mowisz;)

Gość kropellllka
dzięki wielkie wypróbuje te drożdże na początek jako maseczke a z piciem to zobacze czy pocierpiec:)

Gość kropellllka
a ile razy w tygodniu najlepiej ta maseczke z drożdży?? czy codziennie??

Gość Teżcoś
Ja na ogół robiłam 1-2 razy w tygodniu. Ostatnio to zarzuciłam, ale jak spojrzałam w lustro, to się przestraszyłam. Teraz jem i robię maseczkę codziennie - chciałam szybko poprawić cerę. Ale niedługo zwolnię i będzie 1-2 razy w tygodniu. ;)

Gość eksperymentka
starac sie przywrocic rownowage wszystkim organom wewnetrznym! to dlatego kremy nie pomagaja dieta, rozne ziolka, zdrowa zywnosc, cwiczenia, oddechy ajurweda, medycyna chinska