Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzzzzzoska

Maz nie pozwala mi isc do pracy, a ja jestem po studiach

Polecane posty

Gość zzzzzzoska

Zarabia tyle, ze starcza nam spokojnie, nawet udaje nam sie 2-3 tys odlozyc. Ale nudzi mnie i denerwuje siedzenie w domu.

Gość jaaaacie
jak ja bym chciała aby mój tyle zarabiał a ja niemusiałabym prcowac.Zajełabym sie domem dzieckiem (niedługo dziecmi) i napewno nie nudziłabym sie, juz ja bym se wynalazła zajecia (pasje na które teraz nie mam czasu) no i jeszcze stac by nas było na wyjazdy weekendowe i takie tam.Dziwie ci sie. Ale czemu maz ci zabrania tego nierozumiem.skoro nie jestes szczesliwa teraz to przeciez niemusisz pracowac na cały etat a np. na pół w jakies lekkiej pracy biurowej.Czemu ci nie pozwala?

Co to znaczy \"mąż nie pozwala\"? Przykuwa Cię do kaloryfera? Nie jestem w stanie wymyśleć niczego innego, co mogłoby zatrzymać Cię w domu.

Tyle kobiet chcialo by być w Twojej sytuacji :) nie wydziwiaj. Czego ci brak ? uslugiwania jakiemuś pracodawcy ? Bycia na godzine w pracy ? Otwórz coś swojego, wychodź do fryzjera, jest tyle fajnych rzeczy które można robić ... Ja siedze wiele lat i dobrze mi :) Za nic do pracy bym nie poszla !!!

Gość zzzzzzoska
Moj maz jest architektem

maz nie moze Ci nieczego zabraniac bo nie jestes jego wlasnoscia. porozmawiaj z nim o tym i nie marnuj czasu na siedzeniu w domu w koncu w pracy nie tylko o kase chodzi. jesli Cie kocha to zrozumie, ze Ty tez masz potrzeby.

praca pracy nie równa, nie kazda jest zwiazana nieodłacznie z usługiwaniem szefowi, znoszeniem ponizania, stresem, itp itd.... praca moze być połaczona z pasją, moze być tym co Ci daje kopa energetycznego, wszystko zalezy na jakich jest warunkach... uwazam, ze powinnas robić to co da Ci satysfakcję, a Twój maż nie ma prawa Ci tego zabraniac... tym bardziej, ze to nie musi absolutnie być harówką, tym bardziej, ze i bez twoejgo wkąłdu finansowego nic wam nie brakuje:)

dlaczego dorabiajac kogos? moze jest nauczycielka, albo pielegniarka i nie chce poswiecac sie dla biznesu, ale dla ludzi, albo siebie.

rosalinda a to Cię nie zrozumiałam, właśnie cos swojego jak najbardziej tez, nie mówie ze to musi być od 7-15 bez przerwy pod okiem jakiegoś sadystycznego kretyna który sie ziwe bossem, czyli panem panów... absolutnie nie, i nie napisałam, że to nie moze byc też cos we własnym zakresie, ale rozumiem,cheć robienia czegoś, a nie siedzenia w czterech scianach

porozmawiaj z nim szczerze i przedstaw argumenty dlaczego chcesz pracować.. spotkania z ludzmi itd.. no, chyba ze jest jednym z tych chorobliwie zazdrosnych.. wtedy to ciężej, ale da się wynegocjować :) zawsze fajnie mieć swoje pieniążki na waciki :)

poza tym pracując bedzie miała oprócz poczucia ze sie zawodowo spełnia bedzie miała równiez poczucie wiekszej niezależnosci:) a przecież to niczemu nieprzeszkadza, a już na pewno nie powinno przeszkadzac twojemu mezowi

Gość ala ma kota a ja mam kam
jak ja bym tak chciala... chodzilabym na rozne kursy, mialabym czas na rysowanie i malowanie ktore uwielbiam, mialabym czas chodzic w plener robic zdjecia, opanowalabym kilka programow komputerowych ktore mnie interesuja, mialabym czas chodzic z moimi psami na dlugasne spacery, eksperymentowalabym w kuchni, ozdabiala mieszkanie. a jakby byly dzieci to juz by zajely 3/4 czasu :) i jeszcze miec kase na wczasy, ciuchy... marzenia :) nie rozumiem dlaczego maz ci zabrania, postaw sprawe jasno ze nie chcesz siedziec ciagle w domu, macie pieniadze wiec poszukaj pracy ktora dalaby ci przyjemnosc, mozliwosc spotykania sie z ludzmi itd. mozesz uzyc argumentu ze ne wiadomo czy nie zdarzy sie kiedys tak ze on nie bedzie mogl pracowac, ze to ty bedziesz musiala utrzymac rodzine i bez doswiadczenia nigdzie nie dostaniesz pracy. poza tym nie wiesz czy kiedys nie zdarzy sie cos zlego ze wezmiecie rozwod i jak bedziesz zyla? (zycze wszystkiego dobrego oczywiscie:) )

Gość ala ma kota a ja mam kam
z otworzeniem czegos swojego to dobry pomysl, tym bardziej ze macie kase jednak z wlasnym biznesem nie jest tez tak rozowo bo pochlania duzo czasu, trzeba dopilnowac itd

Gość zzzzzzoska
prawo

ala ma kota - ma rację, musisz sie powaznie zastanowic co tak naparwdę chciałabyś robić, czym sie zajac, czy cos swojego czy nie, wymaga przemyslenia ale dla własnej przyjemnosci jest warte zachodu i tego aby sie nie zamykać w domu, szkoda zycia tym bardziej ze masz zapał:) powodzenia w kazdym razie, mam nadzieje ze wszystko po Twojej mysli sie ułózy:) 🌻

Gość no cóż...
a czy powiedział dlaczego jest przeciwko Twojemu pomysłowi pójścia do pracy?