Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zabezpieczona

od dziś pozbywam się cellulitu! kto chętny ze mną?

Polecane posty

Gość powiem tylko
HA. Próbowałam wszystkiego. Nawet Plasticity Diora za ok. 150zł. I powiem jedno - że wszystko to o d.. potluc. Ćwiczę, peelingi mam za sobą, masuje szczitkami, jedną ręka jedna nogę drugą reką drugą nogę, żeby dłuzej. Cos też piłam, nie pamietam już co. i co??? I nic. Jak byl, tak jest. Jedyne co mi się udało uzyskac, to zdanie mojego syna "matka, masz ten cellulit o pół stopnia mniejszy chyba." :D To wszystko.

Gość mimi 333
Hej u mnie też ok:) wczoraj był pilling kawowy,a wieczorem wykorzystałam swojego do masarzu nózek i pupy-specjalna oliwką z ziaja antycel. ;) ja masowałam jedna noge on drugą hehe;) Kurcze własnie zdałam sobie sprawe,że juz niedługo wyjezdzam:) trzeba solidnie zadabć o siebie,żeby na plazy wygladać jak najlepiej. Ja słyszałam o diecie warzywno -owocowej-ale nie stosowałam. Kiedys byłam na warzywach i owocach jeden dzień-niedośc ,że na drugi dzień czułam sie lzej to jeszcze jakie samopoczucie:) Moze od jutra zaczne jesć warzywka i owoce... tak fajnie by było pociągnąc do 10 sierpnia,odrazu bym schudła troche i swieciła super płaskim brzuchem na plazy;) choć watpie,że tyle dni bym dała rade wytrzymac;)ale kto wie,może? Pozdrowionka i sorka za błedy. Ja dzisjaj na 15 ide na grilla na chłopaka mamy imienyny,ale wiadomo jak to z grilla mniej kaloryczne. zjem kawałek jakiegoś mieska ale bez chleba.

Gość GOGAW
tą kawe sei z czyms miesza? tzn te fusy>

Gość mimi 333
wsypujesz do kubka badz miseczki-tyle ile uwazasz,że Ci wystarczy(na nogi albo całe ciało) bo super wygładza. zalewasz wrzatkiem tak zeby powstała bardzo gesta papka. ja biore potem troche kawy na reke,wlewam też troche zelu pod prysznic i masuje. Mój II patent to: Kawe wczesniej przygotowana mieszkasz z oliwką-i masusujesz tak suchą skóre(nogi) jakieś 5 minut-potem masz nogi jak aksamit:)

Gość Napewno pomoze
Najwazniejsze ,ze robisz masarz przez rz ja robilam przez ż i nic nie dalo.

Gość też walczę z cellulitem
jeżdżę na rowerku stacjonarnym, chodzę na stepperze, masuje się kremami i rękawicą, robię peelingi i mam taki aparat Philipsa na cellulit, ale zaczęły mi od niego pękać naczynka :( po myciu spłukuję nogi i pośladki zimną wodą brrrrr :/ i jak siedzę i czytam coś to staram się uciskać te miejsca. mam wrażenie, że jest lepiej, ale nie mogę się tego pozbyć!! co jeszcze powinnam robić? dodam, że staram się nie jeść słodyczy i niezdrowych rzeczy. a czy jest może peeling kawowy do kupienia w sklepach? taki żeby nie brudził strasznie wanny, bo podejrzewam, że może zostać od tego osad :/

Gość mimi 333
no ale chodzi o to,że z zelem sie przyjemniej i łatwiej masuje.. ja od jutra na warzywkach i owocach lece,jak długo..zalezy od tego ile wytrzymam

Gość osad to ci moze zostac
jak wanny nie myjesz w ogole. jak ja myjesz choc co pare dni lub w ostatecznosci raz na tydzien to jak ci osad zostanie!? w zyciu! wszystko sie zmyje przeciez! na filizankach jak je myjesz po kawie tez ci szostaje osad? jakbys nie myla filizanek to napewno by zostal...

cześć dziewczyny:) widze ze topic sie rozwija:P ja dziś piłam dużo wody i... to wszystko.. aż mi wstyd zjadłam loda, wypiłam piwko... biore tabsy więc tak szybko nie pokonam tego dziada:( a mogę prosić o jakies szczegóły dotyczące tej diety owocowo-warzynej? bo chętnie bym spróbowała:) pozdrawiam i zycze wytrwałości{kwiat]

ejjjjjjj co jest z Wami, czyżbyście zrezygnowały?!?!?!?! ja dowiedziałam się więcej na temat w/w diety i postanowiłam zacząć od dziś. w skrócie powiem tyle, że trzeba jeść same warzywa i owoce, oprócz: -roslin straczkowych -ziemniakow -ziaren zborz -innych ziaren i orzechow -slodkich owocow(banany,gruszki,sliwki,truskawki,brzoskwinie) -olejów ja dzisiejszy dzień zaczęłam od duuużej porcji winogron, zjadłam jeszcze 2 jabłka i teraz wcinam sałatke z pomidorów;) mam jeszcze w planie zupke jarmużową (bo mama zrobiła) ale musze ją \'oczyścić\' z ziemniaków, bo jak wyżej napisałam, ziemniaków jeść nie wolno. całkiem przyjemna ta dieta, chyba też dlatego że bardzo lubie owoce i warzywa:) podobno jest bardzo skuteczna jeśli chodzi o oczyszczanie organizmu, a więc i likwidację cellulitu:) polecam:) a teraz ide ćwiczyć.. czy tylko ja tu jestem? halooooooo..

Gość GOGAW
robiłam wczoraj ten zabieg kawowy. Rzeczywiście skóra była delikatna i wygładzona.

Gość GOGAW
aha i wlalam jeszcze zaparzona w ekspresie mocna kawe (cały dzbanek)do wanny i w tym siedzialm. ja piernicze-co ja wymyslam,az mi sie smiac chce.moj mąz jak to zobaczyl to nie mógł opanowac smiechu chyba przez pol godziny. ha ha ha.pozdrawiam

Gość co do wanny
to myję co kilka dni, ale np z białych ubrań czy naczyń trudno jest zmyć kawę jak dłużej tam jest, nie wiem jak to jest z wanną, wiec dlatego się pytałam. a nie chce mi się raczej myć jej codziennie.

Gość mimi 333
Cześć:) Zabezpieczona gdzie jedziesz nad te morze co? i kiedy dokładnie? ja dzisjaj już zrobiłam sobie masaż nóg oliwką antycellulitową. wieczorkiem zrobie porzadny pelling kawowy + masaż szorstką gobką. Ja też jestem od dzisjaj na diecie warzywno-owocowej pomijając sniadanie na które zjadłam dwa gołabki. oprócz tego cały czas pije a teraz siorbie III juz dziś kawe. Ja tą diete bede stosować po swojemu... bo zalezy mi też na schudnieciu troche niż na samym oczyszczaniu. Zjadłam też zielonego ogórka i brzoskwinie która była nieziemsko słodka;/ blech. Juz nie popełnie tego błedu. z owoców bede jeśc tylko jabłka. Dzis do konca dnia na samych płynach juz lece... chyba,że zacznie mnie ssać to kolejnego ogórka zjem.

Gość obwisłe ciałko
cześć dziewczyny, chętnie dołącze się do was. Mam cellulit w bardzo zaawansowanym stopniu, zwłaszcza na tyłku. Od kilku tygodni robie to co wy, ale zaparcia starcza mi na pierwsze 2 dni w tygodniu, a potem przestaję. Mam nadzieję, że dzięki Wam wytrzymam choc troszkę dłużej. Pozdrawiam:) A peeling kawowy z oliwą z oliwek jest the best :)

Gość elus6
hej dziewczyny!!ja juz walcze z cellulitem od ok tygodnia, nie jem slodyczy , pije duzo wody, nie jem po 18 i do tego callanetic. wlasnie znalazlam w internecie fajna stronke i przesylam wam najwazneijsze inf zebyscie sobie poczytaly !!1 powodzenia Pomarańczowa skórka albo inaczej cellulitis, czyli zapalenie tkanki łącznej to choroba, która 50 lat temu jeszcze nie istniała. Nie znano jej w czasach, gdy produkty spożywcze nie były tak przesiąknięte chemią. Dzisiaj, nawet lekarze nie traktują jej poważnie i odsyłają całe rzesze klientek do gabinetów kosmetycznych. Traktowana jest jako defekt urody, a nie pierwszy sygnał, że organizm sobie nie radzi z nadmiarem odpadów, jako poważne zaburzenie wymagające leczenia. Jak powstaje zatem ta skaza na urodzie, która spędza sen z powiek tak wielu kobietom? Opisał ją jako pierwszy szwajcarski lekarz Franklin Birdar. Powód, jaki podał w opisie choroby: złe odżywianie i brak ruchu, wydaje się tylko na pozór odległy od objawów. Cellulitis jest wynikiem niedostatecznego oczyszczania się organizmu. Wobec tak wielu odpadów przemiany materii organizm staje bezradny. Nie potrafi wszystkiego wydalić w dostępny mu sposób, więc „upycha” odpady we wszelkich możliwych miejscach. Tkanka łączna znajdująca się pod skórą jest do tego najlepszym podłożem. W niej pierwszej organizm deponuje związki, których nie zdołał usunąć. Powstają zdeformowane komórki, które nie są dość elastyczne, aby spełniać swoje zadania. Tkanka podskórna zmienia się w sposób chorobliwy, powodując ucisk na małe naczynka krwionośne odżywiające skórę. To powoduje, że źle odżywiona skóra staje się szara, matowa, pojawiają się wypryski, jest słabo ukrwiona, no i powoli coraz gorzej spełnia swoje funkcje. To lokowanie odpadów na skórze, taki depozyt organizmu jest niczym innym jak mechanizmem obronnym chroniącym nasz organizm przed nadmiarem niepotrzebnych substancji, jeszcze jeden sprytny sposób, w jaki organizm stara się usunąć odpady. Pomarańczowa skórka nie jest defektem tylko kobiecej skóry. Mężczyźni równie często jak kobiety cierpią na tą dysfunkcję, jednak z powodu grubszej skóry (no i też chyba mniejszej spostrzegawczości?) jest to mniej widoczne. Nie jest to dolegliwość, którą można uleczyć tabletkami, zabiegami zewnętrznymi, czy w jakikolwiek inny szybki sposób. Być może dlatego medycyna dystansuje się, lekceważąc „pomarańczową skórkę”, sprowadzając ją do defektu urody. A pacjentki bezskutecznie wcierają tony coraz to nowszej generacji kremów, maści, odżywek itp. Nie daje to żadnych efektów, oprócz nabijania kasy producentom farmaceutyków, może też przynieść efekty niekorzystne, uboczne. Na przykład wówczas, gdy w maści znajdują się składniki chemiczne, takie jak hormony, czy też dostające się do krwioobiegu leki. Nie pomogą też zbytnio masaże, skoro organizm nie może usunąć przyczyny choroby. Jedynym skutecznym leczeniem jest usunięcie nagromadzonych w tkance odpadów, a jest to możliwe właśnie przy pomocy głodówki leczniczej. I nie należy czekać, aż skóra stanie się tak gruzełkowata, że będziemy wstydzić się ją odkryć. Wówczas trudno będzie pozbyć się „skórki” w czasie jednej głodówki. Ta „skórka” to znak, że pora zaordynować sobie odtruwanie, że organizm nie daje sobie rady z nadmiarem odpadów i że dalsze takie postępowanie może doprowadzić do cięższej sytuacji. Powinna się w naszym umyśle zapalić taka lampka ostrzegawcza.

Hej dziewczynki:):) mimi-> jade 18.08 do Kołobrzegu na 2 tygodnie, a Ty?:) dziś przeżyłam na tej diecie jakoś:D choć przyznam że z \'cieknącą ślinką\' patrzyłam jak mój facet wcina pyszne kanapeczki z salami i szyneczką:P to chyba nie dla mnie jednak... poćwiczę troche... może:P ehhh chyba zrobie zdjęcie swojej pupy \'przed\' i \'po\' :P żeby zobaczyć czy w ogóle to coś dało.. pozdrawiam:)

dziewczyny:(:(:( i wszystko poszło na marne... właśnie zjadłam 3 kromki chleba z tłustą salami...:(:(:(:(:(:( ehhh a było tak dobrze:(

Gość mimi 333
zabezpieczona nie przejmuj sie. ja wczoraj też nie podołałam,ale dzisjaj sie nie dam!!!!!!!! musze wytrzymać,chocby sie rwało i paliło,jutro napisze jak mi poszło. Ja jade 11.08 do pobierowa na 7 dni-szkoda,że nie dwa tygodnie ale zawsze to te 7 dni sam na sam ze swoim chłopakiem... bez rodziców i wogle:) dlatego niezalenie od pogody bedzie fajnie:) Ja wczoraj wieczorem robiłam przed kapielą masaż szorstką gąbką +pilling kawowy całego ciała:) Do cwiczeń sie nanowo nie moge przemuc. Od jutra postaram sie wsiadać na rower i w droge;)

Gość nie zdzierżę zaraz
Dziewczyny błagam Was, zaglądajcie od czasu do czasu do słownika, bo tego serio nie da się czytać:O MASARZ--> MASAŻ!! ZBORZ--> ZBÓŻ WOGOLE-> W OGOLE etc:P

Gość mimi 333
oj dobra wyluzuj,czy ktoś robi błedy co ci do tego........ Dowartościowujesz sie tym? że kogoś poprawiasz?

Gość nie zdzierżę zaraz
Nie chodzi o dowartościowanie, lecz konstruktywną krytykę:P Skoro wyjeżdzacie z facetami na wakacje i czujecie się takie dorosłe, to wypadałoby należycie zachowywać się i reagować:O Ach ta dzisiejsza młodzież:P

Gość mimi 333
młodzierzy nie ma hyba powyrzej 20 latuw jurz

Gość mimi 333
doszłam do wniosku,że dziś ide na rower, i tak nie mam nic do roboty... Ps. niedawno zjadłam dwa ogórki-po powrocie z roweru zjem pomidora z dużą ilością celuli:P

Gość mimi 333
no już wróciłam... odrazu na solarium byłam:) A na obiad gotuje sobie kapuste,troche marchewki,pietruszka,cebulka,przyprawy,kostka rosołowa a na koniec dodam przecieru pomidorowego-mniam,mniam. Cały garnek mi wyszedł,także bede mieć jeszcze na jutro.

Hej dziewczyny, kurcze ja kto jest, że przy celulicie zaleca się picie dużych ilości wody? Ja już od lat piję dziennie 1-2 litry bo bardzo lubię a "to" paskudztwo i tak mnie dopadło:( Muszę koniecznie już teraz z nim walczyć póki jeszcze jest w stadium początkowym.... pozdrawiam

hej :) ja niestety stwierdziłam że diety nie są dla mnie... postaram się po prostu zmienić nawyki żywieniowe i zażywać więcej ruchu:D od dziś CAŁKOWICIE WYELMINOWAŁAM z mojej diety ziemniaki. dużo czytałam o tym że są niezdrowe i tuczące a jak ich nie będe jeść to i tak tego nie poczuje bo w ogóle mało ich jem:P zastąpie kaszą lub ryżem oczywiście ziemniaki w KAŻDEJ postaci: frytki, kluski itp. obejde się:P inneov mi się kończy... nie wiem czy kupię kolejne opakowanie bo efektów nie widze...:( do mimi :) : widzisz ja też sam na sam z moim facetem ale aż 2 tygodnie:D tak się cieszę:) ahhh co tam pogoda:P a mogę spytać ile masz lat? i czy bierzesz tabletki anty? ciekawa jestem, bo te tabletki utrudniają pozbycie się cellulitu... mnie to niestety dotyczy:(

Gość llaamdjngbrtszjhnsxnj
hej tez chce sie pozbyc cellulitu, ale nie chce mi sie cwiczyc ani dietowac od tygonia pije inneov cellulit ale nnie pomaga.. a jaki krem na cell najlepszy? 🌻