Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oczy

Problemy z oczami - ubytki w rogówce

Polecane posty

Gość oczy

Mam. Miałam spore, teraz zostały podobnież niewielkie. Walczę z nimi od kilku miesięcy, krople, maści, teraz leczenie 'od wewnątrz' - witaminami. Mam to prawdopodobnie od soczewek, nie noszę ich wcale od czasu rozpoczęcia leczenia. Mieliście takie problemy? Jak się leczyliście? Jakie leki? jak długo? Gdzie wam pomogli? Ja leczę się w Mavicie na Ursynowie, leki: krople: Flucon Cusicrom Hyabac Keratostill masć: vita-pos tabletki: nutrof + zapisane dzisiaj jeszcze nierozszyfrowane do końca i nie wykupione (czy lekarze nie mogą pisać wyraźniej?) pvp control? (wiem, że nie tak, ale coś w tym stylu, w googlach nie znalazłam) i tabletki nutro- cośtam. + zapisane dzisiaj jeszcze nierozszyfrowane do końca i nie wykupione (czy lekarze nie mogą pisać wyraźniej?) pvp control? (wiem, że nie tak, ale coś w tym stylu, w googlach nie znalazłam).

Gość oczy
Aha i oprócz tego miałam robione pole widzenia, badanie dna oka, ciśnienia srenia i zwykłe badanie wzroku - raz w miesiącu. Wszystko okej, no oprócz tej nieszczęsnej rogówki. Doktor rozszerzała mi dzisiaj źrenice i mi tak jakoś niewyraźnie. czekam, aż ktoś mądry, doświadczony się wypowie :)

Gość prosze napisz
mama pytanie a jak ci sie objawialo to ze masz problem z oczami napisz objawy czy to przebiega moze bezobjawowo???

Gość oczy
raczej bezobjawowo, 'wyszło' przy wizycie kontrolnej, jakieś 4 miesiące od używania soczewek kontaktowych. ale nieraz czułam ból oczu, zaczerwienienie, myślę, że to mogło powstać np. gdy założyłam uszkodzoną soczewkę (takie maleńkie ryski, które trudno dostrzec gołym okiem czasem się zdarzają). mam już dosyć okularów :(

Gość hmmm dziwne
nosze soczewki od 10 lat i ostatnio zaniedbuje wizyty kontrolne, chyba niedlugo sie wybiora :-O nie wiedzialam, ze takie cos moze sie porobic...

Gość oczy
odświeżam

Gość gość
Ja zaczęłam nosić niedawno soczewki i ciągle mi teraz oczy dokuczają. Są strasznie suche i muszę je cały czas nawilżać starazolinem hydrobalance (sztuczne łzy). Zastanawiam się, czy to kwestia soczewek, czy jednak coś się dzieje

Gość gość
Bo potrzeben jest dokłądne badanie wzroku. Wielu polskich okulistów taśmowo traktuej pacjentów. Ja np. miałąm badanie na takiej maszynie: http://www.polandoptical.pl/katalog,tonometry,22.html i mam idealnie zdiagnozowane problemy ze wzrokiem.

Gość Barbara1987
Na oczy trzeba naprawdę uważać, ja po kilku problemach z moimi zaczęłam porządnie o nie dbać, kupiłam sobie Retinoprotector na stronie nowoczesnezioła i łykam go codziennie, to suplement diety, który jest wskazany przy schorzeniach wzroku, świetnie się sprawdza :)