Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała_schizka

Opuchlizna oka po użądleniu osy - ile czasu schodzi?

Polecane posty

Gość mała_schizka

Kurcze, we wtorek rano użądliła mnie osa w czoło, od tamtego czasu mam bardzo opuchnięte oko, wyglądam jak mały mutant ;) Oka już praktycznie w ogóle nie widać :( Lekarz na izbie przyjęć stwierdził jedynie fakt, że mam spuchnięte oko i powiedział, że może conajwyżej przepisać wapno (!!!). No i od wtorku piję non stop wapno, biorę clemastinum (antyalergiczne) i smaruję się altacetem. To jednak nie daje żadnych efektów :( I przestaje być zabawne, bo praktycznie nie mogę się ruszać z domu, jeśli już to w okularach p-słonecznych... Ile czasu może utrzymywać się taka opuchlizna?? Będę wdzięczna za odpowiedzi!!

Gość mxyz
up

mój mały kuzyn(6 lat) tak miał i trzymało go to kilka dni-codzień to opuchlizna była słabsza,tak że cierpliwości -najgorsze pierwsze dwa dni..

Gość zabierz ze soba
powinnas isc do lekarza na zastrzyk odczulajacy !!! Tez tak mialam jak mnie kiedys w reke ukasila

Gość mała_schizka
dzieki za odpowiedzi! co do zastrzyku odczulającego - to tak jak pisałam powyżej - nie chciano mi na izbie przyjęć udzielić takiej pomocy :( opuchlizna już powoli schodzi... więc dla osób zainteresowanych powiem, że przez trzy dni musiałam się męczyć ze strasznym obrzękiem, czwartego dnia już jestem bardziej podobna do siebie. i już wiem dlaczego ludzie się tak odganiają od os! :)

Gość gość
Ja miałem jak mnie osa w oko użadliła 7 zastrzyków zrobione. A teraz wszedłem w to bo mnie przed chwilą w czoło dziabła ale pszczoła ale też puchnie.