Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazona mama

moja 3 miesieczna corka nie chce dzwigac glowki

Polecane posty

Gość przerazona mama

dzis corka skonczyla 3 miesiace, bylam na szczepieniu i jakas dziwna pani doktor polozyla dziecko na pleckach i ciagnela je za raczki... glowka byla niemal bezwladna, pani doktor powiedziala ze za 3 tg jak nic sie nie zmieni to zacnziemy sie martwic.. boje sie :( poza tym dziwnie wygladalo takie ciagniecie za raczki:( inny lekarz stanowczo tego zabronil jak mobilizujecie dziecko do trzymania sztywno glowki? jak do podnoszenia jej? co mam robic dziewczyny??? moja corka ma kolki i czesto boli ja brzuch ... bardzo nie lubi lezec na brzuszku - placze i sie denerwuje co robic? pomocy!

nie martw się moja córcia jak miała 3 miesiące tez nie dzwigała główki i tez pediatra mówiła ze to niedobrze, układałam dziexcko na brzuszku ale tez tego nie lubiła więc tylko na chwilke....przyszedł czas ze malutka zaczeła sama podnosić główke leząc na brzuszku, ale nadal za długo nie lubi lezeć w tej pozycjii :) co do ciągnięcia za rączki to lekarz musi sprawdzić czy dziecko dzwiga główke-takjakby chciało usiąść-nie przejmuj się wszystko przyjdzie w swoim czasie-kazde dziecko rowija się inaczej jedne wcześniej robią rozne rzeczy inne pozniej :) pozdrawiamy!!!

Gość przerazona mama
siwek dzieki;) kurcze boje sie ze cos jest nie tak.. kolezanka straszy ze jej dziecko w wieku 3 miesiecy juz bedac w pionie ( jak sie je nosilo) trzymalo samo glowke i nie trzeba bylo jej nawet asekurowac:9 moja jak chodze z nia w pionie to niby ta glowke trzyma, ale jak pijana sie chlebocze::( na brzuchu czasem trzyma ale zazwyczaj robi samolot - rece do tylu i ryczy:( jak ja lape za raczki to juz w ogole glowa z tylu i nic jej nic podciaga:9 kiedy dzidzia powinna trzymac glowe prosto bez trzymania?

Gość tak sie sprawdza tryzmanie
glowki - pani doktor nie byla dziwna :-) poszukaj sobie w necie o diagnostyce wg Vaclava Vojty - tam jest wszystko o tym co dziecko powinno w jakim wieku i jak sie to bada, malymi opoznieniami sie nie martw - kazde dziecko jest inne