Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

roiro

Orgazm bez wytrysku

Polecane posty

Trzy lata temu mój mąż przeszedł zabieg obrzezania ( miał stulejkę). Zabiegł odbył się bez komplikacji ,wszystko ładnie sie zagoiło i wydawało by się, ze wszystko powinno być w porządku. Ale nie jest. Od czasu zabiegu ( takie jest jego zdanie) ma problemy ( mam wrażenie, ze wzmagajace się ) z wytryskiem. Bez problemu podczas każdego stosunku ma orgazm, jest wszystko ok, ale jest .. sucho:( Trudno jest mi powiedzieć w tej chwili jak często się to zdarza, na pewno jednak nie jest to zjawisko sporadyczne. Z tego co gdzieś przeczytałam, obrzezanie moze wpływać na długoś stosunku - mężczyzna staje się bardziej wrażliwy i szybciej się wszystko kończy. Nie wiem na ile to prawda, ale u nas w tej kwestii jakoś nie zauważyłam niczego niepokojącego - natomiast to, ze nie ma wytrysku z pewnoscią niczym dobrym nie jest. Mąż twierdzi, ze takie zaburzenia zaczęły się od operacji, wcześniej wszystko był w porządku. Zamieszczam ten wątek tutaj bo nie chcę aby ktoś potraktował go jako erotyczny. Szukam porady medycznej.

Gość stulejka a obrzezanie
Orgazm u mężczyzny nieodłącznie związany jest z ejakulacją. Im więcej ejakulatu tym wartoścoszy orgazm. Obrzezanie, wymysł Żydów, nie ma sensownego uzasadnienia. Chroni przed gromadzeniem się mastki pod napletkiem, ale tak otępia bodźce dotykowe, że takiemu mężczyźnie trudno szczytować, a kobietę, zanim sam wyzwoli orgazm, może "zarżnąć" Poza tym ból, stres, poczucie kalectwa niebyt budująco wpływają na psychikę mężczyzny. Orgazm ma miejsce w mózgu, zatem okaleczona psychika może zakłócić jakość orgazmu. Takim nijakim, jest właśnie suchy orgazm. Ponieważ życie to nie tylko seks, zapraszam na www.vademecum.zdrowia.prv.pl między innymi do t. "Fizjologia i filozofia seksu"

Gość ontomolog
moze udaje :)

Mokry orgazm jest lekarstwem dla narządów rodnych kobiety. Nasienie stymulująco działa na ślózówkę pochwy i szylki macicy. Zauważono u kobiet mniejszy odsetek raka szylki macicy.

sorki za błędy. Ma być: śluzówkę, szyjki macicy

Apel do młodych matek: chłopcom już od wieku niemowlęcego podczas kąpieli ściągać napletek, myć, hartować, by zapobiec stulejce.W późniejszym wieku wyrobić u chłopców nawyk ściągniętego napletka nie tylko podczas kąpieli ale i podczas całego dnia/nocy. Skonsultować się z lekarzem by polecił dla dzieci jakiś żel do nawilżania żołądzi i stworzenia warstwy ochronnej przed mastką i ew. bakteriami. Dorośli mogą z powodzeniem używać kremu kosmetycznego . Zaniedbanie powyższego grozi właśnie stulejką; najgorsza jest stulejka, gdy napletek przyrośnięty jest do żołądzi.