Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna owcaaa

co powoduje u was wzdecia?

Polecane posty

Gość czarna owcaaa

troche krepujacy temat ale co mi tam,kazdy czasem to ma :) otoz mieszkam z facetem a zdarza mi sie ze jak zjem cos to mam okropne wzdecia, o ile to sie tak nazywa, tzn. mam gazy (co za okreslenie :P) i to jest duzy problem, bo nie moge sie co chwile chowac w toalecie, wlasciwie to sama nie wiem po czym mi sie to zdarza :( na pewno mam tak kiedy zjem brokuly ale nie wiem po czym jeszcze, napiszcie czego powinno sie unikac w jadlospisie zeby nie miec takich problemów a co je wywoluje?

jak mieszkasz z facetem to musicie sie pryzywczaic do takich rzeczy przeciez cale zycie nie bedziesz uciekala do kibla i sie z tym chowala ja mam po jajkach

Gość to po co mieszkasz z facetem
w takiej sytuacji trzeba mieszkać samej:)pozdrawiam

Gość czarna owcaaa
dokładnie po jajkach tez, ja wiem ale przeciez nie chce mu smrodzic pod nosem, zwlaszcza ze on tez tego nie robi, a poza tym taka dolegliwosc dla mnie samej jest nieprzyjemna, a czasem nawet zje sie cos i nie ma sie pojeci ze z pozoru niewinne jedzonko powoduje takie rewelacje :)

Gość czarna owcaaa
oj no prosze przestancie, po prostu chce wiedziec czego unikac :) przeciez nie zdarza mi sie to codziennie, czasem tylko ale nienawidze tego :(

Gość czarna owcaaa
i co najdziwniejsze ma to tez chyba po mleku i musli?!

groch, fasola, kapusta, smazone rzeczy, to zalezy czasami jest tak,ze na kazdego dziala co innego

Gość paula01
kup sobie psa i zwalaj na niego:) Ja mam buldoga angielskiego - strasznie smrodzi:)

Gość czarna owcaaa
grochu fasoli ani kapusty nei jem bo zwyczajnie nie lubie :) ale mozliwe ze mleko z musli? w sumiue to ma duzo blonnika a blonnik chyba moze to powodowac? piszcie co jeszcze ps ja mam chow chowa czy jak to sie pisze, w zasadzie to pupil mojego mezczyzny , chyba skorzystam z rady ;)

Gość czarna owcaaa
paula mi nawet skopiowny na wchodzi :( ale WAM TEZ SIE TO CZASEM ZDARZA? czy tylko ja tam mam ze normalnie cho chyle...ekhm no wiecie :)

Gość czarna owcaaa
uroczy :) i ten wystajacy zab :D

tez zakaladam topik z pdoobnym tematem tylko ze ja mam codziennie balona w brzuchu czyli wzdecia po wszystkim ;/

Gość paula01
drugi zadziała

Gość czarna owcaaa
ale wzdecia to ci innego niz nadmierne gazy? wydaje mi sie ze zdrowo w miare sie odzywiam, ale sama nie wiem czego unikac piszcie co wam do glowy przychodzi :)

Gość popka
pij activie ...pomaga

Gość mus jabłkowy
ja mam gazy zdecydowanie po mleku, ale nie tylko po tym,bo chodzę i "prykam" na okrągło.Według gastrologa należę do osób których organizm wytwarza większą ilość gazów niż "normalnie", bo powiedzmy taka moja "uroda"-buuuuuuuu!

Gość po papryce

Gość yui
jak mam jeszcze po pumperniklu i chlebie dyniowym..

Gość Prawie_D
czarna owca - ja mam to samo z ta roznica ,ze jak je tak wstrzymuje bo nie bede co chwile latac do lazienki... strasznie boli mnie brzuch... a pozniej te gazy sa coraz silniejsze...

Gość Prawie_D
ja mysle,ze to przez polykanie powietrza podczas jedzenia- za szybkie jedzenie po prostu... albo zucie gumy... i z przejedzenia...

Gość mus jabłkowy
dlatego nie wstrzymuj, bo potem jest jeszcze gorzej.Oczywiście są sytuacje kiedy trzeba tego unikać, ale potem jelita rzeczywiście bardzo bolą.

Gość mus jabłkowy
picie koperku włoskiego trochę pomaga i takie gotowe zioła "Gastrosan"