Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonaa_22_

ginekolog

Polecane posty

Gość zaniepokojonaa_22_

mam problem! mam 22 lata, jestem dziewica, mam już umówiona wizyte do ginekologa na początek wrzesnia. jestem osobą czystą, zadbaną, ale ostatnio dopadły mnie dziwne dolegliwości :( swędzenie warg i pochwy :( w pochwie i na zewnątrz był biały nalot, śluz przypominający kaszkę, jak się umyłam swędzenie przestało, ale po jakimś czasie tj. na drugi dzień to się powtórzyło :( co mi jest? może któraś z Was miała/ ma podobne dolegliwosci ? dodam że jestem osoba która dba o higienę osobistą !

dostałaś jakiegoś zakażenia nie da sie wizyty przyspieszyć albo iść prywatnie?

moja pani ginekolog powiedziała kiedyś aby się myć, ale nie szorować ;). Całkowite pozbawienie okolic intymnych naturalnej flory powoduje różne dolegliwości. Używaj najdelikatniejszych środków do higieny, ale musisz dobrać odpowiedni dla siebie /ja preferuję z białą herbatą/. I raczej więcej wody niż środka do higieny. A z wizytą u ginekologa nigdy nie czekaj tak długo!!

Gość doswiadczona aa
to grzybica :(

i najważniejsze - płyn do higieny MUSI zawierać KWAS MLEKOWY same \"łagodnie myjące\" \"bez mydła\" itd nie skutkują kwas mlekowy przywraca odpowiednią kwaśność i zapobiega zakażeniom (przynajmniej trochę :) )

Gość ...reni...
objawy ,wskazuja na grzybicę)swędzenie ,pieczenie,biały nalot przypominający ser-kaszkę to szybko do ginekologa zapisze cos najlepiej clotrimazol w kremie do smarowania lub czopki np. nystatyna domowe sposoby-to przemywanie naturalnym jogurtem lub kwaśnym mlekiem okolic pochwy-niektórym pomaga. no i bielizna bawełniana............ pozdrawiam położna ps.jeśli jesteś dziewicą nie musisz wyrazić zgody na badanie przez pochwę.Ja zawsze informuję o takiej mozliwości...

Gość zaniepokojonaa_22_
jak moge miec grzybice jak jestem dziewicą ? :) a faktycznie to może być od płynu do higieny intymnej, bo ostatnio zaczełam używac nowy i pewnie przesadziłam z iloscią :( a wizyty nie da się przełożyć bo na prywatnego mnie nie stac a kolejki nie przeskoczę :(

cnota a grzybek nie zależą od siebie podłapałaś gdzieś - na basenie, w kibelku, może miałaś coś na ręku i przeniosłaś kto to wie hula grzyb po świecie :D

Gość zaniepokojonaa_22_
w sumie masz racje :) canberra chyba jesteś jasnowidzem bo byłam ostatnio na basenie :( ale nie wiem jak to się mogło stać bo naprawde jestem osobą higieniczną :) mieszkałamponad 3 lata w bursie i nic mi się nie stało,a tu przez jedną wizytą :( dziekuje Wszystkim za odpowiedz :)

Gość doswiadczona aa
artykul :D

wiesz co? czasem nadmiar higieny też jest szkodliwy - niszczymy wtedy naturalną kwaśną ochronę pochwy i stąd kłopoty :)

Gość zaniepokojonaa_22_
artykuł przeczytałam :) dziękuję ! poradziłam się też mamy i własnie poleciła mi nasiadówke z rumiankiem- tak jak zalecał artykuł :) mam nadzieję że niedługo się tego pozbęde, choć zdaję sobie sprawe że łatwo nie będzie :) i powrócę do strego "środka czystosci " ;)