Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilka 30

Ile zebralyscie pieniedzy na weselu???

Polecane posty

Gość zaraz ktos napisze
wiesz ja nigdy nie marzyłam o weselisku na 200 osób,ani nawet na 100,ani na 50 chce miec ślub w USC bo nie toleruje wiary katolickiej a potem spedzic miło czas z najbliższymi nam osobami,miło i elegancko bez pijanych wujków i wybiegów mody... a wy róbcie co chcecie

Gość zaraz ktos napisze
pierdolisz głupoty nie licza sie dla mnie namacalne rzeczy tylko jak widze te wiesniackie zabawy i durne obyczaje ach ech uch och na weselach to mi sie słabo robi po cholere ta cała szopka??Dla rodziny?czy dla młodych? chyba logiczne ze dla młodych!bo to dzien młode pary!

Gość to az dziwne
ty marzysz o samochodzie na najbliże 10 lat , a ja o weselu na które wydam może nawet i 40 tyś. zł. kazy ma iny cel w życiu , ale nie mów że "nędzne potańcówki" to strata kasy ... bo dla mnie strata kasy mogą być twoje wydatki.

Gość Fretka Beretka
ej troche chyba odbieglyscie od tematu, co? zrobcie sobie topik oddzielny jak sie macie klocic. kazdy ma inne cele i marzenia i uszanujcie to. mialo byc ile zebraliscie na weselu.... no dziewczynki ile? pytam z czystej ciekawosci

Gość zaraz ktos napisze
jesteście P O P I E R D O L O N E!!! W tych waszych kieckach i firankach na głowach... ach a jaki makijaz,a fryzura,butki sturki...nie macie innych problemów? zreszta tak to jest jak cała szpoke finansuja rodzice... nie tłumaczcie sie teraz bo mam was głeboko i spadam stad bo zaraz dostane wysypki od waszego biadolenia

Gość to az dziwne
oooo ja widze , że prawdziwa persona z wyższych sfer zawitała na kafeterię . taką "Ą" i "Ę" , co to wiesniackimi zabawami sie brzydzi ... wiesz co , słoma z butów ci wyłazi i tyle ... idź na inny dział o sfustrowanych ludziach , którzy nie lubią nikogo i niczego i wszystko wiedzą najlepiej ...

Gość zaraz ktos napisze
hahaha aleś dowaliła S U K OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO zygam na ciebieeee

Gość to az dziwne
pokazujesz jakiej świeckiej kultury i tradycji cię w domu nauczyli ... ciekawe czy rodzice tez w łacinie sie do ciebie zwracali ... ? to tłumaczy twoją niechęć do bycia normalnym ...

Do to az dziwne: guzik wiesz o weselu i slubie skoro wypisujesz takie herezje. My wydalismy prawie 40 zl na nasze wesele, mamy samochod, wszystko oplacilismy sobie sami i twoje stwierdzenia w naszym przypadku to kompletna bzdura. Kazdy robi to co lubi i to co chce. Jedni robia wesela, a inni nie, ale to w jaki sposb ty to napisalas jest co najmniej nie na miejscu. Tobie sie to nie podoba, a ja nie wyobrazam sobie nie miec wesela. To byl jeden z najcudowniejszych dni w naszym zyciu:D

Gość to az dziwne
alez MAg79 - ja jestem za weselem ...

A co do tematu...u nas bylo 80 osob, ale, w sumie powiem szczerze, ze nie pamietam ile zebralismy. Zapytam mojej drugiej polowki i odpowiem pozniej ;)

Przepraszam, mialam na mysli \"zaraz ktos napisze\"...sorki jeszcze raz, zagalopowalam sie, wszystko przez to, ze porwaly mnie emocje...:)

Gość to az dziwne
:)

Gość 80 osob 6000zl
i jakies denne prezenty.2 raz by juz nie wyprawila wesela

Gość ja jestem za weselem
sama o takowym marze ale to jak znajde druga polowke dopiero:) kwota zebrana zalezy i chyba nie da sie tak jednoznacznie okreslic bo czasem 4 osobowa rodzina da nawet 1000 zl a czasem da 400 albo i mniej no zalezy na co kogo stac w danej chwili....podobno w dobrym tonie jest danie min. 100 zl za osobe ale roznie to bywa;) wiem tylko jedno ( wielu znajomych ostatnio bralo sluby i robilo wesela) niestety nikomu sie wydatki nie wrocili w calosci... co nie zmienia faktu ze i tak chce wesele;)

Gość lilka 30
kurcze ale sie rozpisalyscie ja chce miec wesele i tez wzielismy kredyt i dlatego pytam ile moge dostac wiem ze to zalezy od rodziny-beda rozni bogaci i biedni-jak wszedzie-mamy tez sporo znajomych wiec oni duzo nie dadza bo to kawalerowie a Mag ty az 40 tys wydalas??? a ile dostaliscie?

Gość patia mama nati
kredyt na wesele dobre ale sie usmialam.To trzeba miec zgorem

Gość koralowa panna
ty masz z garem jak rozumiem bo nie kazdy ma odlozone 30 tys na wesele wiec jak chce miec wesele to musi pozyczyc

Gość u nas koniec końców było
35 osób Dostaliśmy ok. 27 tys. i sporo prezentów. Większość osób kupowała prezenty, natomiast ta kwota wzięła się stąd, że moja teściowa dała nam w prezencie 20 tys. W podróż poślubną pojechaliśmy w fajne miejsce w góry za wcześniej przeznaczone na to pieniądze, natomiast pieniądze ze ślubu - część odłożyliśmy, a do reszty dołożyliśmy później przez kilka miesięcy nasze oszczędności i kupiliśmy samochód.

Gość u nas koniec końców było
Na wesele kredytu nie braliśmy, zapłaciliśmy za wszystko ok. 15 tys.

Gość 60 osob wesele
zebralismy ok 12tys ale wczesniej mowilismy ze chcemy pieniazki. mieszkamy dlugio razem i wszystskie sprzety, zastawy , posciele mamy swoje. i tak kilka prezentów było :-) chyba nie ma reguly kto ile dostaje.

Gość mamaordalka
slub cywilny i przyjęcie do późnego wieczora w renesansowym dworku, 30 osób, koszt przyjęcia 6500zł (4500zł zapłacili rodzice, resztę my), w kopertach dostalismy 5500zł

Gość albo to
slub na 30 osob dostalismy 20 tys zl plus prezenty