Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a zapppppppytam

Co zrobić by ślub cywilny rozwodnik był rownie piekny jak koscielny??

Polecane posty

Gość a zapppppppytam

Doradzicie?? :(

może zamiast ślubu w USC urządźcie ślub np. na zamku?zadbajcie o ciekawą oprawę.

Gość Ubik
mandi----->jesteś pewna,że urzędnik USC zgodzi się na zmianę lokalizacji ślubu z sali w urzędzie na zamek?

Gość a zapyyyyyyytam
madi--> hmm no rzeczywiscie to by bylo cos hmm... ciekaawego;) Nie wqiem, jak wygladaja takie uroczystosci... nie wiem jak powinnam sie ubrac .. kogo zaprowsic... i ogolnie jak powinno przebiegac tez nie wiemm :O depresja:(

czytałam na jakimś forum o takim ślubie.jest możliwość,by urzędnik udzielił ślubu nie w USC,ale nie wiem,czy musi się na to zgodzić. osoba,która brała taki ślub pisała chyba o opłacie ok. 200-300 złotych za ten ślub w terenie.uroczystość odbyła się na zamku. pani kustosz oprowadziła później gości po zamku.od razu można zrobić piękne zdjęcia:)ale za ten zamek też trzeba zapłacić,nie orientuje się,jaka to może być kwota,ale może nie jakaś zawrotna,bo to trwa niedługo,bo przyjęcie weselne organizuje się gdzie indziej.

Gość a zayptamm
naprawde interesujace;) a co z reszta?? :O

jest jeszcze jedna opcja-moje marzenie,ale na ślub kościelny. jednak cywilny też można tam urządzić.kopalnia soli w wieliczce.można tam też urządzić niewielkie wesele.ale to wersja dla ludzi naprawdę zamożnych,bo koszty są bardzo wysokie (jak dla mnie).

mozesz sie ubrac jak chcesz. w zeszym roku znajoma brala tylko slub cywilny, bo jej facet to rozwodnik. miala biala suknie, moze ciut bardziej awangardowa, ale mozliwe, ze przez to, ze jest jedynaczka i chciala tak wygladac. wszystko odbylo sie jak zawsze poza wizyta na mszy w kosciele. czyli zaprosili ok 300gosci, wiekszosc byla na slubie, pozniej pojechali do lokalu gdzie odbylo sie normalne typowe wesele. mysle, ze nie ma reguly. slub jest slubem i najwazniejesze jest to ile dla Was znaczy. urzadz go jak chcesz :)

dodam, ze bylam na innym slubie gdzie po nim odbylo sie przyjecie w domu pani mlodej i tez bylo :) panna mloda przywdziala kostium, ale tylko dlatego, ze byla w zaawansowanej ciazy i w nic innego sie nie miescila. widzialam tez inna panne mloda w usc ubrana w okazala suknie bordowo-biala, weluonu tylko nie miala.

na zamku można zorganizować walkę rycerzy.można to zaaranżować tak,że po ślubie nagle wyłaniają się zaciekle walczący ludzie w zbrojach,albo \"przypadkiem napotkać ich po drodze\". coś w rodzaju małego wehikułu czasu:)oczywiście nie uprzedzając o tym wcześniej gości.możesz mieć piękną sukienkę właśnie w takim klimacie jakiejś damy sprzed kilku wieków:) długa,zwiewna, z rozszerzanymi długimi rękawami.i jakiś prosty bukiet,jakby po prostu pęk kwiatów.można też zorganizować występ zespołu muzyki dawnej.małe dziewczynki tańczące w butach z dzwoneczkami,faceci w rajtuzach grający na starodawnych instrumentach:)a później obiad albo przyjęcie w jakiejś przyjemnej restauracji.wszystko zależy niestety od tego,ile się jest w stanie na ten ślub przeznczyć.no i może trochę od fantazji:)

ważne,by ten dzień był dla WAS wyjątkowy.jeśli się kochacie i naprawdę czujecie,że to jest właśnie to,zadbajcie,by mieć piękne wspomnienia.i cieszcie się tym dniem.i pokażcie wxszystkim,jak bardzo jestescie szczęśliwi.

Gość nie wiem czyje to
zgadzam się z ostatnią wypowiedzią- ten dzień będzie wyjatkowy, bo wy będziecie promienieli. Kochacie się i w tym dniu będziecie szczególnie celebrowali waszą miłość. I to samo w sobie jest piękne!!

pracuje w palacu, i tam czesto sa sluby cywilne i potem impreza, wiec na pewno nie bedzie problemy. przyjezdza urzednikmi udziela slubu. pamietajcie tylkjo o tym, zeby bylo godlo w sali bo bez tego nie udziela slubu, ale nam sie zdarzalo ze na ostatnia chwile drukowalismy z kompa godlo i przyklejalismy na taka gablotke, bo mlodzi nie przywiezli ze soba. na sali byli normalnie wszyscy goscie, swiadkowie i mlodzi mieli soobne krzesla, podpisali dokumenty no a potem juz wesele

Gość trtr
Godło?? Na to nie wpadłam. To chyba najlepiej spytać o to urzędnika przy załatwianiu jego delegacji poza urząd... I jak co, jakieś odpowiednio godne sobie sprawię na własność i zawieszę w sali. Już jestem podekscytowana. Wiecie, dla mnie godło znaczy bardzo dużo, w odróżnieniu od krzyża. Dlatego cieszę się że będę miała cywilny i tylko cywilny (kwestia zgody z własnymi poglądami). No a wracając do meritum. Zamierzam znaleźć jakieś odpowiednie otoczenie. Może uda się w Pałacu Opatów w Oliwie. Mam nadzieję że USC deleguje tam urzędnika. Potem planujemy jakiś przejazd w miejsce wesela (powinno być gdzieś niedaleko), może z udziałem zaprzężonych koni lub mój narzeczony na koniu... Uważacie że to cyrk gdyby narzeczony miał przyjechać konno? Bo mi to brzmi nieco głupio, no i stroje trzeba by dostosować ale... konie są dosyć ważne w życiu każdego z nas... W każdym razie oprawa będzie na pewno ładna, okolica też a chcę jakoś jej piękno podkreślić... No i potem jakieś przyjęcie (nie mamy pieniędzy na duże wesele). Ale może jakiś zespół z muzyką na żywo się poprosi, skrzypce, flety i takie tam...

Gość trtr
No nieee.... ale paplanina mi wyszła... Widać od razu że z nikim dotąd o tym nie rozmawiałam, bąknęłam coś tylko nieco rozbawionemu narzeczonemu. Mniejsza o moje plany. Chciałam po prostu zaakcentować że można planować co się żywnie podoba, bez względu na to czy podpisze się dokument w obiekcie świeckim, w obecności urzędnika państwowego, czy sakralnym, przy urzędniku kościelnym. :) A, ja na ślubie też będę wyglądać tak jak chcę. Nie narzucam sobie ograniczeń. Po wielu rozważaniach i poszukiwaniach, postanowiłam sprawić sobie typową ślubną suknię.