Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstydze sie zalogowac

Proszę pomóżcie, BARDZO niski estradiol i problemy nat. psychicznej, mam 22 lata

Polecane posty

Mam problemy ginekologiczne (pco) i estradiol NIŻSZY niż w menopauzie :( ciagle mam jakies stany depresyjne, nie moge sobie juz z tym poradzic. jak myslicie, czy leczenie pigułkami antykoncepcyjnymi, podobnie jak w terapii zastepczej w menopauzie przyniesie jakis skutek? (2 lata temu diane35 nie pomoglo a wrecz nasiliło problemy i z wygladem i samopoczuciem) nie mam nadmiarów androgenow, tylko te niskie estrogeny

ale ja MUSZE brac te pigulki :( dostalam takie z najmniejsza iloscia estrogenów, odpowiednik Yasmin, tylko słabszy, bo mam takze problemy z cera (walcze z tym od jakichs 9 lat) musze brac anty, bo inaczej moge miec jeszcze wieksze problemy z ciaza, a pigulki maja oszczedzic moje jajniki, ktore z kazdym miesiacem zarastaja pecherzami, bo nie mam owulacji wydaje mi sie ze te nastroje to problem zwiazany wlasnie z hormonami, bo jestem jakas rozdrazniona, placzliwa, taka jak dawniej bylam 1 dzien przed okresem... teraz caly czas tylko gorzej

a endokrynolog mowi ze moge sie czuc troche jak w menopauzie bo jajniki nie pracuja prawidlowo i costam costam.... a pigulki to bedzie proteza jajnikow

sorry ze tak przynudzam ale moze odezwie sie ktos, kto mial podobny problem i rzeczywisie cos pomoglo

porozmawiaj z ginekologiem na temat tabletek ktore nie sa anty a zawieraja estradiol. są i reguluja okres. (w grecji nazywaja sie Cycla cure, sa tez zastrzyki z estrogenem, moim zdaniem anty tylko zaszkodza.. a co do depresji to nie musi byc zwiazana z brakiem estrogenow, ja kiedys mialam bardzo niziutki (przez jakis czas prawie wcale..) a to byly najpiekniejsze cxasy jakie pamietam:) wiec moze faktycznie komus sie zwierz i pogadaj o soich problemach..

Nefeli dziekuje za porade, zapytam o te tabletki. tylko czy one tez blokuja owulacje? bo o to wlasnie chodzi

Gość ...._._._...

Gość gość
Ja mam również niski estradiol od 3miesięcy i straszna depresję wiec zależy jak kto reaguje na niskie estrogeny.