Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatek6666

cholerna antykoncepcja

Polecane posty

Gość kwiatek6666

wrrrr:[ wypowiedzcie sie jakie sposoby antykoncepcji? i czy jestescie zadowolone ewentualnie zadowoleni

a ile Ty masz lat , ze nie znasz metod antykoncepcji ?? nawet tych podstawowych typu gumki, tabletki, globulki itede ? :O :O :O

Gość różne i wszystkie bardzo
dobre. bardzo.

Gość kwiatek6666
pewnie ze znam metody antykoncepcji,tylko pytam jakich uzywacie i jakie sa wasze spostrzezenia

witam :) a juz mialam isc spac:) ze swojej strony dodam, ze przez kilka lat stosowala pigulki anty. jesli chodzi o ciaze to nie zaszlam nigdy dzieki nim. nie mialam skutkow ubocznych, ale teraz po latach pojawil sie cellulit, ktorego w rodzinie nikt nie ma, a ja jestem dosc szczupla. niestety hormony na to wlasnie wplywaja. narzekalam tez na \"suchosc\". nie wiele dalo sie z tym zrobic. jak narzie odstawilam i zastanawiam sie cos dalej. tabletki byly bardzo wygodne, ale zaczelam sie obawic zylakow i innych powiklan. teraz moze globulki i prezerwatywa. jeszcze nie zdecydowalam.

Gość ja regularnie
współżyję od 5 lat, stosuję kalendarzyk małżeński, świetna antykoncepcja i jestem bardzo zadowolona z piątki moich dzieciaków :)

nie pytałaś jakie my stosujemy chyba, ze uciekło Ci słowo stosujecie :P :P :P ja zażywałam 2 lata tabletki, byłam zadowolona bo nie miałam żadnych skutków ubocznych gumek nigdy, globulek nigdy obecnie stosunek przerywany (ale to żadna metoda ponoć choć u mnie skuteczna :P :P :P )

Gość no ja to piguły 10 lat
a tera to nic, bo bezpłodność, to nie czeba, więc...

Gość kwiatek6666
ja na razie jedynie prezerwatywa.tak samo jesli chodzi o tabletki boje sie zmian hormonalnych.nie wszystkie moge brac:/ o moim ginekologu tez wiele razy sie wypowiadalam:/ a globulki..no coz..tak mi sie wydaje ze jakos tak niezrecznie przy facecie:/moze to niedojrzale ale takie wlasnie mam obawy

Gość aha przepraszam stosuję
testy owulacyjne. ale nie pomagają. hm.

Gość to se wsadź wkładkę
i po problemie

Gość kwiatek6666
przerywany..no zadna...raz nam sie zdarzylo..heh i mielismy stracha szczerze mowiac oczekujac na okres

no żadna ale my pierwsze 3 lata tylko tak i teraz odkąd odstawiłam czyli od stycznia i jakoś nie zaszłam :P ale może bezpłodnam ? :classic_cool:

Gość zmain hormonalnych
się boji, jaaaaaaaaaaaaaaaaaa gdybym nie brała piguł 10 lat to bym w ogóle nie miała szans nawet na wyleczenie tera. ale bzdury.

no najwygodniejsze i najskuteczniejsze to chyba tabsy jednak :P ewentualnie spirala a tak to i z gumkami i z globulkami więcej babrania przed seksem niż to warte :P :D :D :D

mi napewno sama prezerwatywa nie wystarczy, choc dawniej wystarczala. jednak jestem juz madrzejsza. nigdy nie pekla, ale wole nie ryzykowac. facet prezerwatywa Ty globulki, kazdy ma cos od siebie. ja ze swoim jestem bardzo blisko wiec nie mialby nic przeciwko. chodzi tylko o skutecznosc. jednak nic mi nie da takiej ja tabletki. sa bardzo wygodne, ale niestety zawsze maja jakies skutki uboczne. kiedy ich bronilam, a teraz doradzam, ale nie na dlugo. sa dziewczyn, ktore dlugo przyjmuja i nic nie czuja, ale z reguly trzeba przypadku aby sie dowiedzic co zachwialy..

Gość kwiatek6666
ale ja mam problemy zdrowotne.nie moge brac niektorych tabletek w ogole a od niektorych moge meic skutki uboczne wiec sie boje:/ heh no tak moja kumpela tez przerywany przerywany byla pewna ze jej men zawsze zdazy a teraz ma dwuletnie dziecko:/ widocznie szczescie

Gość kwiatek6666
ha crazy..ja mam 17 lat... zaraz byc moze poleca wyzwiska na mnie ale co tam..wiec mam 17 lat..i po drugie na tabletki nie mam co liczyc.. bo ginekolog przyjmuje u nas od 18 lat.. albo z rodzicem

przerywani nie wchodzi w gre, nawet jak zdazy to mozna zajsc. spirala nie bardzo bo jeszcze nie rodzilam. a do pigulek moze kiedys wroce jak bede miala juz dzieci i ine bedzie mi zalezec jak moj tylek wyglada:)

Gość kwiatek6666
powiedz o skutkach lekarzowi i sporbuj inne tabletki :):)

zaczelam przyjmowac tabletki w twoim wieku, ale bylam zupelnie zdrowa. u lekarza bylam prywatnie, ale rodzice i tak wiedzili. jesli masz problemy ze zdrowiem to lepiej daruj sobie hormony, bo roznie to z nimi bywa. ja ma teraz anemie z braku kwasu foliowego i wyczytalam gdzies, ze dlugotrwale stosowanie pigulek moze lasnie powodowac wytracanie kwasu f. z organizmu. ja nie wierze tego z tabletakmi, bo dziki nim przez lata nie zaszlam w niechciana ciaze, jednak nie ufam im do konca. zawsze jakies tam skutki ubczne sa..

Gość kyfyjat
ale ja mam problemy zdrowotne.nie moge brac niektorych tabletek w ogole a od niektorych moge meic skutki uboczne wiec sie boje:/ cool, no to się rozmnażaj będzie fajnie. no co? pan bóg da dzieci pan bóg da na dzieci, cool, fajnie. wiesz co kfiat, a może ty wygodnicka pizda jesteś? dobry powód żeby się nie pieprzyć (łoj bo zajdę!).

mysle o powrocie do tabletek, ale jeszcze nie teraz jak juz pisalam wyzej. niestety, ale np. cellulit moga powodowac hormowy zawarte w drobiu, a co dopiero w tabletkach, wiec na razie musze sobie odmowic. jednak antykoncepcja musi byc:)

szczerze mówiąc to dziwnie się tłumaczysz, że tabletek nie możesz bo będziesz miała skutki uboczne...:/ prawie każda z nas je ma, bo tabletki wywieraja duży wpływ na organizm.... więc są krwiawienia, są bóle, jest tycie, ale też bardzo duża skuteczność.....

i znow kots sie czepia. jak nie moze to nie moze. nie bedzie ryzkowac zycia dla seksu. kwiatek pisala, ze uzywa prezerwatym i mysli o innym zabezpieczeniu wiec nie jest nieodpowiedzialna. nie robi nic na zywca!! dlaczego ludziom tak latwo kogos oceniac.

a skad wicie na co cierpi?! moze ma powazne problemy z krzpliwoscia krwi co jest przeciwskazaniem w stosowaniu pigulek, alebo ma zaburzenia hematologiczne?! jest wiele powodow dla, ktorych kobiety nie moga stosowac takiej antykoncepcji. przeciez to nie jej wina.

crazy.... to jest forum.... tu się pisze i sorry ale na forum sie innych ocenia.... taka prawda... czasem boli ale kto powiedział, że prawda jest przyjemna...

Gość kwiatek6666
dlatego nad tym mysle..sadzac po niektorych wypowiedziach to nawet na forum nie da sie juz normalnie pogadac bo zrobilo sie tu jakies siedlisko zlosliwych wypowiedzi.no ale kit tam. jestem mloda,mam prawo zapytac o pare rzeczy.tym ze mysle o antykoncepcji chyba wyrazam swoja dojrzalosc prawda.ne cce szukac w googlach tylko pogadac o tym z normalnymi ludzmi o ile tacy jeszcze tu sa

dobra dobra... ty tak na mnie nie naskakuj.... nie pisze nic o chorobach to skąd mam wiedzieć.... tak na upartego to każda z nas słyszy długi wykład przed przepisaniem tabletek, jakie to one szkodliwe i wogóle...