Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

best_bra

Porady stanikowe

Polecane posty

Masz wątpliwości czy Twój stanik jest dobrze dobrany? Obwód biustonosza podjeżdża Ci na łopatki? Ramiączka wpijają się? Biust obwisa, ucieka z miseczek dołem, górą lub bokiem? Masz mały biust i żaden stanik nie pasuje? Pisz!!! Zmierz się: pod biustem bardzo ciasno i na wYdechu, w biuście luźno. Podaj wyniki, razem poszukamy idealnego biustonosza :)

oo hej;) jak milo ze poruszylas ten temat\':) Mam17lat i maly biust.. dotychczas nosilam 75a ale czasem czulam ze nie pasuje.. pod biustem mam 72cm a w biuscie 82 cm...czy biust jeszcze mi urosnie??co zrobic zeby ladnie wygladal kiedy chce zalozyc fajna bluzke z dekoldem??:)

Gość ja mam rozlazle cycki
takie, ze mam duza szpare pomiedzy nimi, a wszystkie staniki sa na laski, ktorym cycki sie stykaja, co mam poradzic?? 75 B

Gość ashantiii
hej ja mam pod biustem 75 cm w obwodzie 90 a tabeli rozmiarow w necie wychodzi mi ze powinnam nosci 75 lub 70 C a ja nosze 80 D!!! kiedys nosilam 75 ale teraz by mnie zacisnelo na smierc:/ wiec jaki mam rozmiar?? sama juz nie weim:/ te 80 D tez nie jest idealne...

Ech, widzę, że mój własny temat mi uciekł ;( Martuleczek, jeśli jeszcze tu zajrzysz: brytyjskie 65C powinno Ci pasować. Ahantiiii, odpowiedziałam w innym wątku, ale powtórzę: 70D/65E brytyjskie, polskie 70D/E, ale może być za luźno, dostępne u nas firmy produkują rozciągliwce przeważnie...

ja mam w biuscie 112 pod biustem 95 (wiec zaokraglam do 90,tak:) z tablei wynika ze mam jednak 90 DD i jak to jest z roznymi markami? ze wartosc bedzie taka sama,czy za akzdym razem oznaczenia beda inne?

Gość I JA MAM PYTANIE DO BEST BRA
JA MAM KOCHANA PYTANKO DO CIEBIE POWIEDZ MI JAKA MISKA STABNIKA DLA MNIE BEDZIE DOBRA? POD BIUSTEM MAM 75 CM A W BIUSCIE 97 CM .CZY MISKA C JEST ODPOWIEDNIA?

Gość
best_bra ----> nie wiem, czy już o to pytałam, ale może wiesz ;) mam stanik firmy Szame, zapinany z przodu. zapięcie było ładne, przezroczysty plastik z "diamencikami". no i ułamało się :( nie orientujesz się, gdzie można dokupić takie zapięcie? bo w sklepach z bielizną nie mają :( a stanik bardzo ładny - w moim przypadku ważne, że pasował do głębokich dekoltów... może nie idealnie dobrany, ale go zakładałam raz na jakiś czas...

Gość fioloas
best_bra, ja nie w sprawie staników, chociaż też... :) pytanie mam inne czy piersi zaczynają mi opadać dlatego że nie noszę stanika?! Czy nosząc odpowiednio dobrany, biust nie opadnie? Czy powinnam spać w staniku? (nie wyobrazam sobie tego)

Gość fioloas
aha i jeszcze - jaki powinien być stanik? Z reguły używam tych z gąbką, bo strasznie się krępuję gdy widać mi brodawki (gdy material jest cienki)

tez nie lubie jak widac mi brodawki..zrestza etraz w zime to i prze zgabki widac,tak mi sie wykrecaja z zimna;/

Ja mam pod biustem 76 cm a w biuście 92 cm. Jaki rozmiar byłby dla mnie najlepszy? (głównie o miseczkę mi chodzi)

Gość best bra tez mam pytanie
do Ciebie odnosnie opadania biustu, zawsze po powrocie z uczelni do domu przebieram sie i sciagam stanik - czy takie praktyki moga doprowadzic do jego opadniecia? pod biustem 78 w biuscie 88

Gość Elle 27
a ja mam takie pytanie, gdzie kupić stanik 65B, mam dosć chodzenia w źle dobranych stanikach, kupuję70B, ale niestety po kilku praniach robią sie beznadziejne :( Nigdzie nie mogędostać65B, taki byłby idealny....

Jak nie było to nie było, a teraz hurtowo ;) Po kolei: Groosia, z markami to jest tak, że są firmy mające rozmiarówkę brytyjską, czyli zmieniające miseczki co 2,5 cm i z rozmiarami DD, FF, HH, GG, JJ, a obwodami od 60. I są firmy z rozmiarówką polską/europejska – to co w naszych bieliźniakach - z miseczkami co 2 cm i bez dwuliterowych rozmiarów, obwody od 70. Czyli zakres duuużo mniejszy. I jest Melissa, tak pomiędzy tymi 2. Więc w rozmiarówce polskiej i brytyjskiej i melisowej Twój rozmiar będzie się różnie nazywał, dlatego trzeba nauczyć się prawidłowo mierzyć i czytać tabelki. Twoje 95 pod biustem zaokrąglasz do co najmniej 90. Lepiej będzie raczej 85, bo tłuszczyk jest ściśliwy, a stanik musi opierać się na żebrach. I tak otrzymujesz angielskie 90(40)DD/85(38)F. Polskie 85H. ---- 75/97 Żadne C! 70H polskie co najmniej. Brytyjskie 70F z mniej rozciągliwych, 65G z rozciągliwców (odpowiednie info na Biuściastych z sygnaturki). ---- Kuraiko, takie coś: http://www.fastryga.pl/p/pl/971/zapiecia_do_stanikow.html Tam pewnie i inne są, za dużo do przeglądania ;) --- Fioloas, nienoszenie biustonoszy przyspiesza deformację biustu – grawitacja niestety działa. Spać w staniku nie trzeba :) Stanik powinien być na fiszbinach, ale bez żadnych gąbek i usztywnień, miękki materiał. Usztywniane od wielkiego dzwonu ewentualnie ;) Dobry biustonosz raczej tak obejmuje piersi, że brodawka nie ma szansy odtawać :)

Gość grappaaa
Best bra, a czy ja moge Cie prosic o porade? Bede wdzieczna. Pod biustem mam 79-80 a w biuscie 95. Nosze 75 D, czy to ok?

Gość teraz tylko ja
a ja mam 97 wbiusci a pod 82 jaki rozmiar stanika?? bo kazdy nowy biustonosz jest dla mnie zly:/ nie umiem dobrac odpowiedniego

Gość ja też poproszę
Best Bra, mam pod biustem 75 a w biuście 89-90; jestem szczupła. jaki powinnam nosić rozmiar?

Gość 76 pod 96 w biuscie
jaki to rozmiar w polskiej a jaki w angielskiej rozmiarówce?

Dziubalik, polskie 70E. Brytyjskie 70DD/65F (z bardziej rozciągliwych) ------- Elle27, to jest ang. 30B, dostępne np. na: www.daintylady.co.uk Trochę jest też na brytyjskim ebayu. ------- grappaa, nieźle, jeśli obwód Ci nie podjeżdża, piersi nie bułkują a stanik jak rano założysz to wieczorem ściągasz i w ciągu dnia nie musisz niczego poprawiać. Jeśli tak jest, to zostań przy tym, ewentualnie kupując nowe biustonosze próbuj też 70G :) ---- 82/97 ---> brytyjskie 75DD, polskie 75E/F (jak Felina to zdecydowanie F, mają małe miski). -- 75/89/90 Spróbuj 70D/E polskiego, 70(32)E brytyjskiego. ---- 76/96 Polskie 70G, brytyjskie 70(32)E, w rozciągliwszych (Freya Arabella) 65FF. -- Desko 60DD/E. Fiszbiny w wąskoobwodowcyh to jest nierozwiązany problem niestety, vide ten watek na Lobby: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=73526366&v=2&s=0 Niestety, nawet firmy z szeroką rozmiarówką nie do końca rozumieją, że przy 60 klatka jest wąziutka i wąziutka jest podstawa biustu. Spróbuj podpytać na Lobby w wątku 60 albo na forum większe piersi, ja nie doradzę bo to nie mój kawałek tabelki niestety :( Trzeba monitować firmy (jest wątek apelowy do Freyi) :)

Gość 76 pod 96 w biuscie
dziękuję! :)🌻

Gość ja też poproszę
dziękuję bardzo!!!!!!!!!!!!!! :*

Gość kaska sraska
Dziewczeta a ja? 80pod biustem i 94 w biuscie? wczoraj zakupialmstanik 65 E, czy to prawidlowo?

Gość kaska sraska
moze ktos mi powiedziec czy mam dobry rozmiar bo czuje ze mnie bardzo sciska

Gość kaska sraska
:-0

Gość kaska sraska
dzieki :-0