Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 mam juz dosyc

nadmierne pocenie sie

Polecane posty

Go艣膰 mam juz dosyc

koniec.. nie bede dziala juz na wlasna reke :( ide do lekarza tylko do jakiego z taka przypadloscia? a moze ktoras z was byla co wam poradzil i do jakiegi udalyscie sie specjalisty?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mam juz dosyc
moze ktos pomoze?

Udost臋pnij ten post

no jasne:) przeczytaj moja osttania wypowiedz o piciu wody z sokiem z cytryny;) znalazlam tez ETIAXIL uwolnisz sie od potu na 5-7dni,.po jednej aplikacji.utrzyma skore sucha i bez zapachu.niestety nie wiem ile kosztuje ale kolezance kiedys mama kupila i byla w 100% zadowolona pedz do apteki

Udost臋pnij ten post

jesli problem masz powazny to prosze przeczytaj uwaznie calosc; ) Nadmierne pocenie ma najcz臋艣ciej charakter emocjonalny i zazwyczaj dotyczy pach, d艂oni, st贸p i pachwin. Przyczyn膮 nadmiernego pocenia mog膮 by膰 tez choroby og贸lnoustrojowe, np. cukrzyca, nadczynno艣膰 tarczycy, gru藕lica i choroby nerek, malaria. W tej sytuacji leczenie nadpotliwo艣ci polega na usuni臋ciu choroby g艂贸wnej.Nadpotliwo艣ci mo偶na leczy膰 og贸lnie neuroleptykami i lekami hamuj膮cymi czynno艣膰 gruczo艂贸w potowych. W przypadku nadmiernego wydzielania potu konieczne jest bezwzgl臋dne zachowanie w艂a艣ciwej higieny. Zalecane jest r贸wnie偶 przestrzeganie kilku zasad w codziennym 偶yciu, tj. unikanie nadmiernego stresu, noszenie ubra艅 z naturalnych w艂贸kien i but贸w z naturalnej sk贸ry, unikanie ostrych przypraw w posi艂kach oraz kawy, mocnej herbaty i alkoholu. Wskazane jest te偶 stosowanie 艣rodk贸w zmniejszaj膮cych potliwo艣膰. Mog膮 to by膰 zio艂owe k膮piele oraz antyperspiranty, czyli kosmetyki, kt贸re blokuj膮 przewody potowe. Skuteczno艣膰 obecnych antyperspirant贸w jest niezwykle du偶a (dochodzi do 90%). Niestety niekiedy, w przypadku d艂ugotrwa艂ego stosowania, mog膮 powodowa膰 podra偶nienia sk贸ry. sposoby: * jontoforeza - zabieg rozrywania kana艂贸w jonowych w gruczo艂ach potowych z u偶yciem pr膮du. S膮 2 rodzaje jontoforezy: wodna i z dodatkiem 艣rodk贸w cholinergicznych, * zabiegi chirurgiczne - polegaj膮ce na przeci臋ciu nerw贸w zaopatruj膮cych gruczo艂y potowe w danej okolicy b膮d藕 na usuni臋ciu gruczo艂贸w potowych pod pachami. * wstrzykiwanie 艣r贸dsk贸rne toksyny botulinowej - jest to niezwykle skuteczne niechirurgiczne leczenie miejscowe. Terapia botulinowa zatrzymuje wydzielanie potu przez gruczo艂y potowe na okres od 6 do 12 miesi臋cy. Po up艂ywie tego czasu, gruczo艂y potowe odzyskuj膮 swoj膮 funkcj臋 i pot jest znowu wydalany. Dlatego zabiegi z botuliny nale偶y powtarza膰. Do jakiego lekarza uda膰 si臋 po pomoc? Najwi臋ksze do艣wiadczenie w przypadku leczenia nadpotliwo艣ci maj膮 lekarze dermatolodzy estetyczni. Ich gabinety s膮 standardowo wyposa偶one w odpowiedni sprz臋t, pozwalaj膮cy szybko i 艂atwo zdiagnozowa膰 przyczyn臋 i dok艂adn膮 lokalizacj臋 nadpotliwo艣ci. W przypadku nadpotliwo艣ci u nastolatk贸w (zw艂aszcza dziewcz膮t), mo偶na wybra膰 si臋 do lekarza endokrynologa, kt贸rzy zbada zaburzenia hormonalne. wstrzykiwanie tokstyny botulinowej jest bardzo skuteczna i wykonywana przez dermatologa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z膮bekkkk
Autorko, ja te偶 mia艂am ten problem. 呕adne antyprespiranty apteczne nie pomaga艂y, lekarz te偶 nic ciekawego nie powiedzia艂. I tu na forum przeczyta艂am rad臋. Zr贸b to, co ja. Kup w aptece dezodorant za oko艂o 14 z艂 o nazwie ANTIDRAL - to specyfik leczniczy. Stosuj na noc na dydepilowan膮 sk贸r臋 pod pachami, ale tylko raz dziennie, bo to strasznie parzy ppo zastosowaniu. Na dzie艅 u偶ywaj innych normalnych dezodorant贸w. Po oko艂o 3, 4-ech dniach tw贸j problem zniknie, a wtedy stosuj go tak np. co 3 dni. Ale uwa偶aj 偶eby nie drapa膰 si臋, jak b臋dzie sw臋dzi艂o, to potrwa oko艂o 15 minut i przejdzie. Aha, i nie stosuj tego na dopiero co wydepilowan膮 sk贸r臋, bo ja si臋 tak poparzy艂am. Pomo偶e na 100%. Mnie pomog艂o, a trzy lata pr贸bowa艂am innymi sposobami, i wci膮偶 musia艂am chodzi膰 w czarnych bluzkach. Od tamtej pory nie mam problemu. Powodzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzi臋kuj臋 postoj臋
never ever antidralu, dosta艂am po nim takiego podra偶nienie i uczulenia, 偶e dobre par臋 tyg si臋 to leczy艂o..:O polecam etiaxil - niebieski - do wra偶liwej sk贸ry. problem potu rozwi膮za艂 zupe艂nie (czego antidral nawet w najmniejszym stopniu nie zrobi艂, dalej si臋 ze mnie la艂o, a po jakich艣 2 tyg dosta艂am takiego podra偶. i uczul. 偶e masakra..) jednak op艂aca si臋 te 50z艂 zainwestowa膰..

Udost臋pnij ten post