Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anittta

krakowska szkoła wyższa

Polecane posty

Gość Anittta

Chcę w tym roku złożyć na kulturoznawstwo właśnie do ksw. Czy jest tu może ktoś kto tam studiuje albo się wybiera w tym roku? Czytałam trochę opinii o tej szkole, jest też dużo złych... a co wy sądzicie? Polecacie tą szkołę? Jaki jest tam klimat?

Gość znam taki skrot
ksw = krakowskich suczek wylęgarnia :) nie wiem jaki tam jest poziom nauki, koncze ae w krk

Gość KNIE JA ZNAM INNY
ksw - kup sobie wpis

KSW = Kup Sobie Wykształcenie lub jak kto woli Kup Samochód Wykładowcy... Oba rozwinięcia skrótu zasłyszane. Co do uczelni - nie wypowiadam się, bom nie w temacie... Pozdrawiam serdecznie

Gość babeczka z kremem
Jestem studentką socjologii w KSW. Od października zaczynam 3 rok. Opinii o tej szkole słyszałam wiele.Negatywnych najwięcej od osób,które studiują gdzie indziej.Powiem Ci tak:jeśli ktoś chce się czegoś nauczyć,może to zrobić równie dobrze na uczelni państwowej,jak i na KSW.Powód-wykładowcy z uczelni państwowych. Większa część mojej kadry wykłada na UJ lub innych uczelniach publicznych.Mamy takie same wykłady i takie same egzaminy.Czasem zdarzają się nawet trudniejsze.Wykładowcy o dużym uznaniu w świecie naukowym nie skompromitowaliby się wykładając w beznadziejnej szkole.Tu nikt nie dostaje ocen za darmo.Jeśli nie zdasz,piszesz poprawkę.Z taką różnicą,że tu płacisz za każdy następny termin.Minusem jest zbyt słaba selekcja na etapie naboru.Dlatego spotyka się osoby o różnym poziomie inteligencji.Ale tak na każdej uczelni.Najlepsi i najmądrzejsi ludzie z mojej klasy w liceum nie dostali się na państwowe studia dzienne. Bywa,że dostali się tam ludzie tak naprawdę z przypadku.W każdym razie to od Ciebie zależy,co wyniesiesz ze studiów.Jak się nie będziesz starać,to i UJ Ci nic nie da.Jeśli się będziesz uczyć,po KSW i UJ będziesz mieć taką samą wiedzę. Jest pewna przewaga KSW nad większością uczelni państwowych. To uważa się za mało ważne,jednak to wcale nie jest taki drobiazg. Tutaj są nolwe,duże sale.Nie brakuje dla nikogo miejsca.Nie trzeba siedzieć na podłodze.W wielu salach są projektory,nie brakuje kredy,co niestety zdarza się na uczelniach państwowych. Poza tym większość wykładowców ma takie podejście,że muszą się bardzo starać,bo skoro płacimy za szkołę,to chcemy z niej jak najwięcej skorzystać,jak najwięcej się nauczyć.Wydaje mi się,że często przez to poważniej nas traktują,bo nie ma tu osób,które dostały się na bezpłatne studia,więc uznają,że mogą sobie postudiować. Ale się rozpisałam:)

Gość babeczka z kremem
KSW=karmimy studentów wiedzą

Gość mylicie sie
NAJLEPSZA JEST AP :) AKADEMIA PEDAŁÓW.. IDZ NA UJOT BO TO UCZELNIA NAJLEPSZA.

Gość NEGATYWNIE mówi sie o tych
którym sie zazdrosci. więc wyciagnij wnioski:) dobrze ze słyszalas opinie negatywne bo to znaczy ze jest o czym gadać :)jakby nie bylo interesujace to by nie gadali..najnowoczesniejszy budynek w krakowie o ile wiem i stad ta zazdrosc innych.pozdro.

Gość moj kumpel tam studiuje
w ksw maja taką aule ze ja pierdole..bylem raz z kumplem któy tam studiuje..no ja pierdole szkola to wypas jak w bialym domy wyglada srodek..i wszystko jest obsługiwane prze zkomputer 3 plazmowe telewizory..na scianach..sofy i kanapy do siedzneia w klubie na dole....wszedzie alarmy i klimatyzacja ale ochroniarze w tej szkole są jebanymi psami .. ale i tak polecam AGH BO PO TYM ZNAJDZIESZ ROBOTE ..ja juz znalalazłem.

Gość pracowitka
Ja konczylam UJ. Studenci, ktorzy odpadali po kolejnych sesjach, zawsze ladowali w szkole, o ktora pytasz. Pewnie nie jest najgorsza, jesli bedziesz sie starac, to napewno ukonczysz ja z jakims tam bagazem wiedzy ( zwlaszcza jezeli wykladowcy naprawde sa nauczycielami z renomowanych uczelni i maja odpowiednie wymagania wobec swoich studentow ). Moim zdaniem w Polsce uczelnie prywatne, nie ciesza sie taka renoma jak te (najstarsze) panstwowe. Pewnie kiedys sytuacja sie zmieni...

Gość pracowitka
Z ta praca, to prawda. Ja mieszkam baaaardzo daleko, ale UJ jest jedynym znanym tu polskim uniwerkiem. Prace tez dostalam "od reki"

Gość felek bez szelek
jak to kurde jest ze ja konczylem mala szkole prywatna w krakowie i nikt nic o niej nie mowi i nie jest popularna a jej budynek jest jak dwie sale w tej waszej KSW..a o tej ksw sie pierdoli na okrągło kurwa jak o zadnej innej prywatnej tylko dlatego ze maja wypasiony budynek i zajebiste warunki.......... tyle ze ja kurwa pracy szukam juz 4 lata i nic bo mi pierdola pracodawcy ze nic nie umiem po prywatnej ale kurwa czemu moi kumple po skonczeniu ksw znalezli prace huje>?pewno znajomosci ..

Gość pracowitka
A ja mysle, ze powodem tych problemow, moze byc brak Twojej kultury osobistej...no chyba, ze nie zawsze puszczasz takie wiazanki.

Gość kasiu uważaj
buhaha a co konczyles?

Gość felek bez szelek
skonczylem licencjata Z BANKOWOŚCI w WYŻSZEJ SZKOLE BIZNESU I ZARZADZANIA W KRAKOWIE A CO ??

Gość pracowitka
Licencjat, to dzisiaj bardzo malo. Ludzie koncza po 2 fakultety, albo rozpoczynaja studia podyplomowe. Moze pomysl o studiach uzupelniajacych...

Gość felek bez szelek
a co mi z podyplomowych??czy wtedy bede mógł mowic ze mam dwa fakultety jak skoncze dajmy magistra z bankowosci i podyplomowe ?

Gość pracowitka
Nie chodzi o to co bedziesz mogl mowic, ale czego sie nauczysz...

szkola prywatna w Polsce podejrzewam ze nigdy nie bedzie miala takiej renomy jak panstwowa. mzoecie mowic o poziomach danej szkoly, zeby nie generalizowac etc bo szkola prywatna jest inna od innej prywatnej, ale faktem jest ze pracodawca widzac CV kogos po dajmy na to uniwerku i widzac kogos z tymi samymi kwalifikacjami ale po prywatnej wybierze tego pierwszego. ja bylam w prywatnej szkole i nigdy wiecej, teraz zaczynam Uniwerek.

Gość tak ta
babeczko z kremem identyczny wpis czytałam pisany przez studenta prawa i to słowo w słowo łącznie z tym bajerem o dużych salach..... czyżby ktoś na kafe dbał o rekrutacje na ksw:P