Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Problem z przyjaciółkami

Prezent urodzinowy, Problem, ? --- Przyjaciółki

Polecane posty

A mianowicie. W zeszłym miesiacu miałąm urodziny, dostałam dosc skromny prezent od dwóch przyjaciółek, ok 20 zł. Tydzień temu urodziny ubchodziła urodziny moja przyjaciółka, i trzeba było sie złozyc na prezent, Kaska/MOja druga przyjaciółka/ zapytała po ile sie skladamy, ja porównujac do swego prezentu odparłam ze po 10 zł/ dwie kuoujemy wiec wyjdzie tak samo cenowo jaki za moj prezent/ Ona zas wyskakuje do mnie ,ze po 20 zł,tak jak każdej :| mnie wryło,ale zgodziłąm sie na proponowaną sume. POszłysmy na zakupy, wydałyśmy 40 zł. Zrobiło mi sie smutno jak porownałam prezent ten ktory kupiłysmy do tego który dostałam. Gdy kupowałyśmy prezent padły takie słowa,od kaski: WIesz,paula by niechiała zeby prezent zapakowac w torebke, tylko w pudełko/ ja dostałam w torebce, i mowie: To dlaczego mi tez nie kupiłyście w pudełeczku, ona nic sie nie odezwała... Było mi bardzo przykro ,ze dostałam najtańszy prezent, skoro one twierdzyły,ze kazdej na głowę idzie 40 zł. Może to głupia sytuacja,ale co o tym sadzicie

Gość olej te przyjaciolki
bo Ci dupe obmaluja heh

Olałam je w połowie urodzin wyszłam :| Do dzis sie nie oddzywamy.

tylko tyle osob?

Gość Martyna30
fajnie sobie dobrałaś PRZYJACIÓŁKI. No pasują do definicji jak ulał. Ech, kiedy niektóre dziewczyny zmądrzeją?

Martyna30 - łatwo powiedzieć, kazdego nie przejzysz odrazu, ale teraz wiem,ze one nie sa przyjaciółkami moimi , poczułam sie jak z niższej półki ;/

Gość nue
przykre - dla kazdego. nie przejmuj sie to zle swiadczy o nich a mozesz napisac, co dostalas?

wiesz autorko słowo \"przyjaciółki\" dla Twoich koleżanek to za mocne słowo ponieważ przyjaciele tak się nie zachowują ... przemyśl to .

Gość nue
wyglada na to, ze one dwie bardziej sie przyjaznia i za twoimi plecami juz ustalily co tamtej pauli kupic. nie przejmuj sie tym - jak sa 3 dziewczyny to musza byc b dojrzale zeby jedna nie byla na uboczu. nie twoja wina i twoja wygrana jesli wyciagniesz wnioski a przykrosc za jakis czas minie

Dostałam czekolade Mleczna perfumy i bizuterie sztuczną z ryneczku i torebke papierowa A jej kupiłysmy Pudełeczko?aby włozyć Tusz do rzęs/ Srebrna branzoletka/ Cien do powiek 2 Lakiery do paznokci

Gość o rany ile wy macie lat
15?

z jedna 2 lata z druga az 9 i to ta ktora znam mniej obchodzila urodziny

nue- Dziekuje za te słowa :* dają do myslenia

lat 16 ,jak juz coś .

Gość o rany ile wy macie lat
no tak, w tym wieku ma sie takie problemy i takie przyjaciółki :D:D:D hahahahaha :D:D:D

wiesz co... w moim przypadku też kiedyś była taka sytuacja, że na urodziny od przyjaciół (znamy się 10 lat) dostałam tylko 1 prezent (który sobie wybrałam :) ) a wcześniej przy urodzinach była \"tradycja\" że każdy kupuje prezent osobno - w tym wypadku każdy otrzymywał po kilka upominków :P ale cena prezentów (mojego jak i tych wcześniejszych po zsumowaniu) zawsze była zbliżona do siebie ;) i wiesz co ja to olałam bo wiem, że mogę na nich liczyć :) w ciężkich sytuacjach a to jest najwazniejsze niż jakieś prezenty etc :P

NO dobrze racja, Czyli radzicie abym je olała bo sa falszywe, tak?

coffe with milk może i racja ale ja poczułam sie jak z niższej półki gdy porównaląłm to wszytsko A co do tej pomocy to jest tak. Jedna za druga, jedna mowi nie to i druga przytakuje:| Czasami wydaje mi sie,ze nie maja swojego zdania. :(( ALe wiesz co, gdy ona powiedzial słowa,ze paula wolałaby pudełko,(...) TO padło mi na mysl,ze one wogole mnie nie znaja co ja bym chciała :|

Gość kanapka z serem
"o rany ile wy macie lat" - dziewczyna ma problem adekwatny do swojego wieku, czy twoim zdaniem powinna sie teraz głowić nad tym jak sobie poradzić z mężem pijakiem albo ząbkującym dzieckiem? smieszna jestes, to akurat jest problem dla niej a ty, autorko topicu, zostaw te dwie "przyjaciółki" same sobie niech się nachapią swoim towarzystwem i sobą zachowały sie jak gówniary cięzko jest swtowrzyć "związek" trzech dziewczyn, nie spotkałam się jeszcze z czymś takim, zawsze jedna jest kołem u wozu

kanapka z serem - Wiem, i tak zrobiłam nie oddzywam sie do nich od tygodnia..

Gość kanapka z serem
ja też miałam kiedyś przyjaciółkę, z którą znałam sie od 3 roku życia naprawdę znałyśmy się jak nikt inny, całe przedszkole, podstawówka, gimnazjum - razem pojawiła się ta trzecia, było fajnie, taka "święta trójca" jak to mówiłyśmy i nawet nie wiem kiedy one zrobiły sie papużki nierozłączki ja wybrałam inne LO niż one one pszly do jednej klasy ale po pół roku ich drogi się rozeszły a dla nas było już za późno:(

kanapka z serem- słuchaj normalnie sytacja identyczna one beda w innym LO,a ja w innym hehe, bo teraz jestesmy po gimnazjum .

Gość kanapka z serem
no to sama widzisz one sie już umówiły, ze będą razem w jednej klasie, będą razem w jednej ławce, to ty juz jesteś mniej ważna odpuść sobie, w LO poznasz nowych ludzi, może wartościowszych a one tylko pokazały "klasę"

kanapka z serem- Dokladnie tak jak mowisz Nawet gdy pytałam czy by kaska/ta ktora znam od 9 lat/ poszla ze mna do LO to nie odp nic, a pozniej byly słowa, gdy ta paula sie nie dostaal do jej LO ,wiesz bym chciała być z nia w klasie , I tak sie stało, sa razem.

Gość nue
to prawda - poznasz nowych ludzi. ciesz sie na to i nie przejmuj sie. w takich sytuacjach czlowiek sie czuje jak szmata, szuka winy w sobie. ludziom brak klasy i przekoasz sie o tym jeszcze niejednokrotnie i zycze ci zeby nie bylo to bolesne, dlatego wnioski warto wyciagac zanim zrania cie powazniej a nie sie oszukiwac.

Dziekuje za miłe słowa nue Podtrzymujesz mnie na duchu, , Jeszcze raz dziękuje:* .. Dziękuje wszytskim za miłe słowa

Gość nue
trzymaj sie - wszyscy mamy takie problemy - oczywiscie ranga adekwatna do wieku nie pociesze cie - im dalej tym bedzie gorzej ;) dlatego juz teraz naucz sie nie przejmowac drobiazgami jestes mloda, zdrowa, zaczynasz nowa szkole zycie jest piekne

Wiem, wiem, teraz już wszytsko wiem co mam robic, i wogole jeszcze raz dziekuje