Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tabi

Czy u was tez bez recepty sprzedaja tabletki antykoncepyjne??

Polecane posty

Gość tabi
U mnie sprzedają. Wystarczy, ze pokazuje opakowanie tabletek i mi farmaceutka wydaje

Gość w ciszy...
u mnie w aptece sprzedawali mi , ale juz mnie znali i wiedzieli, ze faktycznie ginekolog mi je zapisal.

Gość oprócz tego
w żadnej aptece w Warszawie nie dostaniesz tabletek anty bez recepty od ginekologa. Tę twoją aptekarkę to powinni wsadzić, jeśli to prawda, że sprzedaje bez

ja zawsze kupuje w jednej aptece bo jest tam najtaniej i tez mnie znaja ale zawsze musze miec recepte, takie prawo

Gość maniok
w akademickiej mam karteczkę i nie muszę mieć recepty:)

Gość Sabrinka123
Dziwactwo!biore tabletki od 2,5roku-regulon i jeszcze nigdy nie spotkałam sie ze sprzedażą bez reepty!Przecież teraz są te kody kreskowe i oni nie mogą nawet pod pretekstem doniesienia recepty sprzedawać leków!

Gość ale te tabletki
sa nierefundowane i to dlatego

Gość
no to co, że nierefundowane? ja mam nierefundowane i MUSZĘ mieć receptę :/

Gość Sabrina123
Raz miałam problem, bo zapomniałam umówić się na wizyte, zorientowałam sie jak juz musiałam ją zażyć. Prosilam panią farmaceutkę, w ręcz błagalam i nic. Dobrze wie, że zawsze biore regulon i za kazdym razem mam recepte,ale powiedziała że nie moze tak zrobić bo i lekarze i farmaceuci rozliczają się z każdej recepty no i jak już wspomniałam kwestia kodów kreskowych.

Gość nie wiem jak z pigułkami
ale ja już parę razy kupiłam w aptece leki na receptę bez recepty ale tylko te "niegrożne" nie wiem czy by komuś sprzedali np. 5 opakowań leków nasennych :D to nielegalne - nie wiem jak apteki to załatwiają- może mają znajomych lekarzy którzy potem zbiorczo wypisują recepty apteka to biznes a nie dom katolicki - zależy im na sprzedaży