Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość posiadaczka beagla

PAre pytan do posiadaczy psow rasy BEAGLE..

Polecane posty

Gość posiadaczka beagla

Witam ! Od niedawna mam pieska rasy beagle..MA on zaledwie 8 tygodni - rawdopopdobnie uczciiwi hodowcy sprzedaja te psy dopiero jak ukoncza 10 - 12 tyg. Szczarze mowiac pies "spadl" na mnie ttak nieoczekiwanie ze nie mialam jak sie do jego wizyty przygotowoac. MA swoje miejsce do spania Swoj kocyk , 2 miseczki 1 na polu druga w domu ..Tylko potworie wszystko gryzie!!JAk sobie z tym poradzic??MA pileczki i kosci co moze grysc ale jemu to chyba nie wystarcza..wczoraj z nim bylam pierwszy raz na dluzszym spacerze.Uciekl mi na ogrodzenie jz pprawie 3 razy..jak go tego oduczyc? MAm specjalna karme dla niego zakupiona u weterynarza Royal (czy cos poobnego) a moze jakies smakolyki?? Co polecacie??

Gość frk-09
Po pierwsze, idź do dobrego weterynarza, taki potrafi dużo wyjasnić. Po drugie, Beagle są znane ze skłonności do ucieczek i włóczęgostwa. Ale to jest naturalne bo to psy gończe. Muszą się wybiegać. Po trzecie, polecam jakąś książkę o wychowywaniu psów, w ogóle o psach i ich psiej naturze. Nawet jeśli nie zastosujesz się do wszystkich dobrych rad, to będziesz wiedzieć dlaczego piesek tak się zachowuje. Dobra książka bardzo ważna! Żadnego tytułu nie mogę sobie przypomnieć ale znajdziesz, choćby w necie.

Gość posiadaczka beagla
Bylam juz u weterynarza i mial jakies szczepionki itp Obecnie jest na urolopie lecz na kolejna wizyte jestem zapisna na 23 sierpnia..JEste strona internetowa www.beagle.pl i tam sobie troche poczytalam i sa jakies ksiazki tez zaproponowane.. Znajomi pozyczyli mi pare ksiazek o wychowywaniu ale to glownie sietyczy rasowych psow typu labrador i owczarek .. Slyszalam ze beagle nie lubia towarzystwa innych psow... Jedynie przy nielicznych czuja sie dobrze np. przy labladoorach

Gość frk-09
Poszukaj czegoś o Beaglach. Owczarki to inny typ psa. Beagle to psy myśliwskie, gończe. Uwielbiaja uganiać się za zwierzyną, tropić i w ogóle biegać. Czy nie lubią innych psów? A bo ja wiem? Tego Ci nie powiem. Często to sprawa indywidulana, wynikła z wychowania. Jeśli będzie miał kontakt z psami od szczeniaka, wszystko przebiegnie dobrze, nie spotka piesk nic przykrego to raczej będzie lubił inne psy, tym bardziej, że beagle działają, zyją w sforze (te polujące). Ale ja się aż tak nie znam. Po prostu poczytaj.