Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lingua Latinitatis

Absolwenci FILOZOFII co gdzie i jak robicie, pracujecie?

Polecane posty

Gość Lingua Latinitatis

Witam. Skończyłem Filozofie parę lat temu. Nie pracuje w zawodzie bo nie zostałem na uczelni. Robiłem dodatkowo studia podyplomowe i pracuje jako pracownik administracji... A Wy jak? Moi znajomi z Filozofii są taksówkarzami, dyspozytorami ruchu PKP, dziennikarzami ... Jestem ciekaw co robicie po Filozofii i jak losy rzucają ludźmi po tych studiach. Na moim uniwerku studia na Filozofii rozpoczynało 150 osób (studia dzienne), ukończyło około 80 osób. Do tego stufdia zaoczne pewnie też jakieś 100 osób ukończyło. I tak co rok liczmy na jeden uniwerek 100 osób, a uniwerków gdzie jest filozofia jest chyba z 15 państwowych w kraju, czyli średnio 180 x 15 to daje co rok 2700 absolwentów Filozofii z zawodem.... bez zawodu ;) Co Ci ludzie robią, co My robimy jestem ciekaw. Piszcie Pozdrawiam.

Gość pop up
up

Gość zenuś
nie studiuje filozofii ale w sumie nie czaje , być taksówkarzem i meczyć prze 5 lat Pascala, Kanta , eugenike i& company wczesniej poco w sumie matura do tego starczy w cywilizownch krajach , agdzie studiowałes filozofie jesli wolno spytac ?

Gość Dziewczęca
filozofia otwiera umysł, a zycie o nie tlyko praca, ale i czas wolny, więc zawsze warto sie uczyć - to do poprzendika znam jednego filozofa, jest dziennikarzem